Skaldjursfiske

Upplev äkta skaldjursfiske

I Kosterhavet har fiskarna själva tagit fram redskap för hållbart fiske. De värnar om räk,- och kräftbeståndet och har under många år själva utvecklat selektiva redskap. Följ med och se hur de fiskar.

Skepparen önskar oss välkomna ombord och tar med oss på en upplevelse i den vackra skärgården utanför Strömstad.

Räkfiske
Ute på Kosterfjorden möter en trålare upp oss som gör ett "hal" som vi säger i Bohuslän. Vi går upp mot fiskebåten när den är på väg att dra upp trålen och följer fiskarnas arbete under en stund. När trålen är uppe, bordar vi fiskebåten för att ta ombord den färskaste räkan du någonsin ätit. Nu är det bara att njuta!

Kräftfiske
Följ med på kräftfiske med båten Strandö. Båten avgår från Strömstad tidigt på morgonen. Efter en timmes båtfärd i det vackra kustlandskapet lägger båten till väster om Kosteröarna. Här dras kräfttinorna upp, vanligtvis en länk innehållande 30 st kräfttinor. Kräfttinorna agnas sedan om med saltad sill och sänks åter ner i havet.

Turen går sedan vidare mot en sjöbod på Koster, här kokas kräftorna och det blir provsmakningen av den västsvenska delikatessen – havskräftan. Fångsten får sedan tas med hem. Båten vänder sedan tillbaka till hamnen i Strömstad.

Hummerfiske
Delta i jakten på det svarta guldet och dra upp hummertinor tillsammans med fiskaren. I tinorna kan även krabbor, fisk och kanske en och annan havskräfta slunkit in. I turen ingår färska räkor, dryck, guidning, kokning av hummern som visas förvandlingen från den svarta till den röda färgen. I paketet ingår även en hmmer att ta med sig hem. Turen kryddas av en guides berättelser om Kosterhavet. 

Kontakta oss på gruppbokning@dafto.se för pris.

räkor vin
räktrålare
 
fr.
590.- Boende, frukost och aktiviteter
 
fr.
1 860.- stuga 3 nätter