Strömstad

småstadscharm och shopping

Strömstad är en verklig pärla på den svenska västkusten. Staden är också fjärde största handelsstaden i Sverige, och norges tredje största. Detta trots att det inte är mer än dryga 6000 invånare i Strömstad centrum.
Det är enkelt att promenera runt och det är inte långt mellan charmiga butiker, kostgallerier, trevliga caféer. Man kommer sällan hem tomhänt efter en promenad i stadens mysiga centrum.

Strömstad har också ryktet om sig att vara hälsans stad. Staden är en av de äldsta badorterna i Sverige. Ta gärna ett besök på Strömstads Kallbadhus.
Ta aldrig en tur till Strömstad utan ett besök i småbåtshamnen. Här är det liv och rörelse, vackra båtar och skön stämning. Precis som det skall vara på semestern.

Missa inte heller att åka till Tjärnö Akvarium på Lovéncetret söder om Daftö. Här hittar du Sveriges artrikaste akvarium. Det är också den enda äkta oceaniska miljön i Sverige. Forskningsstationen räknas som en av Europas mest morderna. Naturen runtomkring är mycket vacker och i vattnet utanför finns både korallrev och säl.

Ingen semester utan shopping

Om ni är ute efter en shippingupplevelse utöver det vanliga är en tur till Nordby eller Tanum shoppingcenter definitivt att rekommendera. 

På Nordy är det utan tvekan spännande också för barnen. Förrutom Nordens största godisbutik, glassbar, leksaksbutiker och många andra frestelser, har Norby ett eget Djungelland på hela 1000 m2. 
 

Tanum Shoppingcenter lägger stor vikt på trivsel för kunderna. Därför har extra fokus lagts på att centret skall ha ett stort och varierat utbud av restauranger och caféer i en trevlig miljö. Centret har också ett stort utbud av butiker inom mode och interiör. Förutom de kända kedjorna hittar ni även flera nya och spännande klädkoncept som är helt nya i denna delen av Sverige. Centret täcker de flesta branscher och behov. Sveriges mest spännande livsmedelbutik med en säljande färskvaruprofil samt en stor sportaffär som kommer att täcka de flesta behov för den aktiva kunden.

 
fr.
590.- Boende, frukost och aktiviteter
 
fr.
1 860.- stuga 3 nätter