Cykelweekend för hela familjen

Den 29 april till 1 maj arrangeras en cykelweekend på Daftö. Bo över i stuga eller campingtomt från fredagen och upplev en fartfylld lördag på två hjul. För er som inte får nog av en dag på cykeln kan cykelaktiviteter läggas till både på fredagen och på söndagen för hela eller delar av familjen. Kanske vill några av er kombinera lördagens cykelupplevelser med utomhusaktiviteter på resorten istället?

Cykelweekend bokas i kombination med minst en natt boende i stuga eller campingtomt. Alla som bokar boende och lördagens cykelprogram får fri tillgång till bryggbastun på kvällen efter cyklingen. 

Lördagens MTB cykelprogram

10:00 Familjecykling i Lagunen Bikepark
Till Lagunen Bikepark är det ca 3 km och det tar runt 30 minuter att cykla dit. Man väljer själv om man vill cykla stigcykling dit och tillbaka eller om man vill ta bilen dit för att spara på krafterna. Denna aktivitet passar alla som identifierar sig i grön och blå nivå, se färgbeskrivning nedan. 

12:00 Lunch på Daftö
På Daftö serveras en lunch där du kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt. Meddela eventuella allergier till oss innan.

14:30 Äventyrlig MTB-tur för hela familjen
Vi samlas för en tur med stigcykling med massor av roliga utmaningar längs vägen. Vi stannar nära lekplatser där barnen kan ta en paus medan de som vill stannar kvar på cykeln och utmanas på teknik. Vi fyller också på med en fika längs vägen.

För dig som inte får nog
Hela dagen finns möjligheten att cykla de turer som vi kan hänvisa till som selfguided och du kan såklart ta dig till bikeparken på egen hand. Vi ger dig tips på vägar.

Nivåbeskrivning

Grön nivå
Grön nivå är för de som inte har cyklar MTB eller stig innan. Vi går igenom grundläggande teknik såsom bromsteknik, position och växling vilket gör att du snabbt kommer att känna dig trygg på cykeln.

Blå nivå
Blå nivå är för de som har cyklat stig innan, man ska vara trygg på cykeln och orka trampa på i ett ok tempo. Vi ger er tips och utveckla er teknik oavsett vilken nivå ni befinner er på innan. 

Alla barn är välkomna men man måste kunna cykla och kunna hantera cykeln på ett säkert sätt. Man får inte använda fötterna som broms och man behöver kunna hålla fokus på cykling i 2 timmar.

Välj till pannlampecykling under fredagen

Vill du maxa helgens cykelupplevelser kan du välja till pannlampecykling under fredagen med start klockan 19:00. Maxantalet är 8 personer på denna aktivitet.

 

Du bokar denna aktivitet genom att kontakta Cykel & Salt, länk till deras webbsida med kontaktformulär ser du nedan. Vill du boka genom mail eller telefon gör du det via 0709356093 eller helen@cykelochsalt.se.

Boka aktiviteten genom att kontakta Cykel och Salt ›

Välj till en teknikkurs under söndagen

Har du fortfarande energi kvar till cykling på söndag och gillar hopp och trix? Boka då en kurs med byNiklas och utveckla er teknik, fråga om det senaste när det kommer till prylar och inspireras av hur enkelt det kan se ut med bunny hopp, manual, hopp, drop, kurvtagning och mycket mer.

Boka teknikkurs med byniklas på;
info@byniklas.se alt 070642 16 69

Ta med egen cykel eller hyr en

Har du ingen egen mtb-cykel kan du hyra en på plats! Cykel och Salt som är medarrangörer för Daftös cykelweekend hyr ut både vuxencyklar och barncyklar. Du får hjälp med att välja rätt cykel och få den inställd för dig. Meddela i bokningen om du vill få den på plats på Daftö eller att den levereras till starten vid Lagunen Bikepark.

Pris för cykelhyra en halvdag: 395 kr för vuxen och 195 kr för barn.
Pris för cykelhyra en heldag är 595 kr för vuxen och 395 kr för barn.

Du bokar cykel att hyra genom Cykel & Salt, länk till deras webbsida med kontaktformulär ser du nedan. Vill du boka genom mail eller telefon gör du det via 0709356093 eller helen@cykelochsalt.se

Boka cyklar inför cykelhelgen här ›

Boende och priser

Från 3 380 kr för fyra personer boende i Pirathotellet inklusive;

  • Familjerum i Pirathotellet inkl frukost, bäddade sängar, slutstädning vid avresa
  • Lördagens hela cykelprogram samt lunch och fika

Från 3 280 kr för fyra personer boende i stuga inklusive;

  • Boende i Piratbyn, en stuga för fyra personer
  • Lördagens hela cykelprogram samt lunch och fika

Från 2 360 kr för fyra personer boende på campingtomt inklusive; 

  • Boende i egen husvagn eller husbil på en 10 meters campingtomt
  • Lördagens hela cykelprogram samt lunch och fika

Du väljer till "Cykelweekend" i onlinebokningen där du bokar boendet. Priserna är baserade på en natt men du väljer själv hur många nätter du vill bo hos oss, då ökar priset boendets dygnspris.

Boka Pirathotellet här › Boka stuga här › Boka campingtomt här ›

Utomhusaktiviteter på resorten

På Daftö Resort finns mänder med utomhusaktiviteter att kombinera cyklingen med. Som padeltennis, äventyrsgolf, vandringsleder för promenader och joggingturer, utegym, volleybollplan och Daftökampen med utmaningen för kroppen och knoppen. 

Läs mer om utomhusaktiviteterna här ›

Restauranger och butik

Från påsk öppnar vi upp butiken och Restaurang Packhuset. Då finns det möjlighet att starta dagen med hotellfrukost, äta lunch, middag eller ta en fika. Vill du hellre äta i boendet kan du köpa Take Away eller köpa med mat från vår livsmedelsbutik. 

Läs mer om matställena här. ›

Avsluta med bastu och bad

Alla som bokar boende och lördagens cykelprogram får fri tillgång till bryggbastun på kvällen efter cyklingen.