Mat och boende vid kosterhavet

Sommartid och under skollov är Daftö ett mecka för barnfamiljer men under hösten, vintern och våren lägger sig ett lugn över resorten. Ett perfekt tillfälle för dig som vill komma bort, bryta vardagsmönstret och ladda både energi och fler minnen att tänka tillbaka på. 

Daftö Resort ligger precis intill Kosterhavet, Sveriges artrikaste havsområde. Inte nog med att det är rikt på arter, det är även rikt på naturupplevelser och matupplevelser.

Här på Daftö kan du uppleva en härlig kombination av detta, bland annat när du bor bekvämt på resorten och upplever ett saltstänkt äventyr i form av båttur från Daftös egna utflyktsbrygga. 

Räktrålning i Kosterhavet

Troligtvis har du njutit av goda räkor flera gånger men det kanske inte är lika troligt att du vet vilket arbete som utförts innan du stoppat räkan i munnen? 

I Kosterfjorden möter vi upp en trålare som gör ett "hal" som vi säger i Bohuslän. När trålen är upp och fångsten ombord, går vi in till fiskebåten och "bordar", lägger oss intill för att ta ombord den färskaste räkan du någonsin ätit. Båten avgår från Daftös utflyktsbrygga på tisdagar i perioden 5/7-9/8 kl 16:50 och är tillbaka ca 21:30.

Priset för båtresan med guidning och färska räkor är 895 kr per vuxen, 565 kr per ungdom mellan 13-17 år och 210 kr för barn mellan 6-12 år. Barn under 6 år åker gratis men behöver ändå bokas. Dryck tillkommer.

Boka räktrålning i Kosterhavet här ›

Smuggeltur i skärgården

En historisk resa med berättelser från smugglarkungens dagar. Turen avgår från Daftös utflyktsbrygga och går i Strömstad och Kosters skärgård. Med ombord har vi besök av smugglarkungen själv. Han berättar om sitt liv under smuggeltiden. Under tiden serveras mat och dryck ombord. Turen körs torsdagar 30/6-11/8 från kl. 17:30.

Priset för båtresan med guidning och dagens meny är 495 kr för vuxen. 395 kr för ungdom 13-17 år. 210 för barn mellan 6-12 år. Barn under 6 år åker gratis men behöver anmälas. 

Boka Smuggelturen här ›

Bo precis som du vill

På Daftö kan du bo med egen husbil, husvagn eller tält på våra campingtomter. Du kan även checka in i ett hotellrum eller i en stuga. Från de flesta boendealternativen har du havsutsikt. Oavsett vart du bor har du närhet till utsiktsplatser, vandringsleder, restauranger, reception och havet så klart. 

Boka campingtomt här › Boka stuga här › Boka hotellrum här ›

Aktiviteter på resorten

Mellan vecka 24 och 32 genomförs ett stort utbud av aktiviteter på resorten, både med och utan pirater. Dessa aktiviteter hittar du i kalendern och ingår i boendepriset. Dessutom finns utomhusaktiviteter som padeltennis, äventyrsgolf, utegym, vandringsleder, poolområde och stränder att leka och bada vid. 

Fler aktiviteter hittar du här › Till kalendern ›