MTB, city-cykel och el-cykel

På Daftö kan du uppleva både stigcykling i svårighet blå och röd samt flowbanor i en härlig skogsmiljö. En aktivitet för hela familjen, både erfarna och nybörjare. Dessutom finns Lagunen Bikepark en cykeltur bort för den som inte kan få nog. Cykla på egen hand eller delta i cykelaktiviteter i grupp.

Ta med egen MTB. Grillplatser finns vid lederna. 

Vill du ta en tur in till Strömstad eller se dig omkring i området med vanlig cykel kan du hyra en cykel eller el-cykel över dagen av oss här på Daftö Resort. 

Hyr en cykel och upptäck närområdet

Njut av vind, rörelse och vacker utsikt. Hyr cykel och ta dig in till Strömstad eller upptäck närområdet i egen takt. 

Cyklarna är av model damcykel och passar större barn och vuxna. Du hyr cyklarna en heldag eller max 2 dagar. 

Boka din cykel via Towni och hämta den vid receptionen. 

Hyr en cykel ›

MTB-lederna på Daftö

På Daftö finns stigcykling i blå och röd svårighetsgrad i skogsmiljö och med mycket klipphällar. De blåa lederna är för alla som kan hantera en cykel. De röda lederna innehåller små hopp, lite tvärare svängar och mer nivåskillnader. Lederna ska inom kort märkas upp. 

Du hittar entrén till lederna mitt emot Daftölands entré, på andra sidan vägen (där du ser en träbro). Den blå leden är huvudslingan och den är ca 1,5 km lång. Från den går det avstickare med röda leder. Kör du dessa blir den totala slingan 2,2 km. 

Förutom stigcyklingen finns flowbanor, dessa hittar du när du följer vägen som går längs med Aktivitetsplanen. I första korsningen tar du höger. Flowbanorna har kurvor och snälla hopp men det finns även hopp som är för dig som vill åt en mer avancerad cykling. 

Hyr el-cykel

Ta dig ut med en av våra el-cyklar och njut av vind, rörelse och vacker utsikt.

Passar bra vid längre sträckor eller om du vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna. Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn.
El-cyklarna hämtas vid receptionen. Till Strömstad är det ca 5 km vacker cykelväg. Du hyr el-cykeln hela dagen.

El-cyklarna bokas via towni.

Hyr din el-cykel ›

Hyr e-MTB hos Cykel och Salt

Hos Cykel och salt kan ni som grupp hyra e-MTB för att uppleva den vackra naturen i och runt omkring Daftö och Strömstad. En e-MTB är en mountainbike med motor – desto mer pedaltryck, desto mer hjälp ger motorn. Med hjälp av tre olika effektlägen kan du själv välja hur mycket hjälp du vill ha.

Hyr cykel via Cykel & Salt ›

Guidade turer

Under sommarveckorna 27-31 och under höstloven då vi genomför Spöktober kan du anmäla dig till cykelaktiviteter med guide och fokus på teknik. Mellan dessa perioder kan du anmäla dig till cykelaktiviteter direkt hos vår samarbetspartner Cykel & Salt, via länken nedan. Har du inte med egen cykel kan du hyra en på plats, mer info om det hittar du här på sidan. 

En grön nivå för de yngre och mindre erfarna stigcyklisterna, en blå nivå för de som orkar cykla lite längre och som cyklat på stig förut och en röd för de mer erfarna MTB cyklisterna. 

Tryck på "Läs mer" för att ta del av vad man kan uppleva i de olika grupperna. 

Grön nivå - för de yngre och mindre erfarna stigcyklisterna

Ett lekfullt familjeäventyr på två hjul. Ni får testa på cykling på grusväg, stig och i Lagunen Bikepark. Guiden lär ut grunderna i MTB och alla orkar hänga med - barnen bestämmer takten och turen fylls med övningar, tips och skoj. I Lagunen Bikepark finns utmaningar oavsett vilken nivå. Den här upplevelsen vänder sig till alla som vill testa MTB.

Blå nivå - för de som orkar cykla lite längre och som cyklat på stig förut

Vi cyklar i Lagunen Bikepark, på stigar och på klipphällar. Nivån anpassas efter deltagarna och alla kommer att få slipa på sin teknik. På tre timmar får du upptäcka tre olika miljöer för MTB där granithällarna det som gör Bohuslän unikt. Vi anpassar takten men ni kommer att bli svettiga. Ni kommer att få testa naturliga hinder och utmana er i burmsen i bikeparken. Häng med på ett granterat fartfyllt äventyr.

Röd nivå - för de mer erfarna MTB cyklisterna

Vi cyklar i Lagunen Bikepark med hopp, drop och flowbana. Du får tips och utvecklar din teknik. I området finns riktigt utmanande stigar både uppför och nedför och en erfaren guide guidar er tryggt och säkert samtidigt som ni får utmana er själva. Ni stannar vid naturliga hinder och diskuterar teknik.

Läs mer om turerna som arrangeras av Cykel & Salt här › Läs mer om Spöktober här ›