Vandring och löparspår

Naturen kring Daftö är något vi blivit kända för och vi hoppas att även du ska vilja uppleva den. Andas in den salta luften, upplev lugnet havet ger dig och fyll på med minnen tillsammans när ni upplever naturen till fots. 

Upplevelser

Bohusleden Etapp 25-27

Bohusleden slingrar sig fram på stigar, mindre vägar, i skogar och ibland genom idylliska gårdar. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil omväxlande vandring. Leden bjuder även på vyer över landskapet, en tur upp på Bohusläns högsta berg Björnerödpiggen vid Krokstrand bjuder på vacker utsikt över Idefjorden och omgivande landskapet. 

 Vi erbjuder körning till någon av Bohusledens etapper 27-25. Vi kan även hjälpa er att ställa er bil vid etappens mål och sedan köra er till starten. Priset är olika beroende på vilken etapp ni vill köras till och om ni vill ha hjälp att lämna er bil vid mål eller bli körda till start och från mål. Kontakta oss med era önskemål så ger vi er prisinformation

Läs mer om vandring ›

Koppla av i vårt spa

Efter den spännande utflyktsturen kan man koppla av i Daftö Resort. Här finns wellnessavdelningen som har både jacuzzi och bastu. Ha en avkopplande stund och njut av värmande vatten.

Läs mer om wellnessavdelningen ›

Mat på Daftö

I en av våra restauranger kan du både ladda upp och varva ner inför eller efter en dag med äventyr.

Under största delen av året erbjuder vi mat och dryck från vår butik eller från vår Bistro. Här kan man gå till våra restauranger för goda middagar. Vad sägs till exempel om fisksoppa, en Bistroburgare eller toast skagen?  På Daftö finns det möjlighet att laga mat i stugorna eller  ringa till oss om du önskar matsäck inför utflykten!

 

 

Läs mer om Bistron ›

Körning

Om du har planerat att gå någon av Bohusledens etapper 27-25. Vi kan även hjälpa er att ställa er bil vid etappens mål och sedan köra er till starten. Priset är olika beroende på vilken etapp ni vill köras till och om ni vill ha hjälp att lämna er bil vid mål eller bli körda till start och från mål. 

Läs mer här ›

Boende för alla

På Daftö Resort finns det möjliga typer av boendeformer. Här finns det stugor, campingtomter ,husbil, husvagn, tält, pirathotell och båtplats i vår gästhamn.

I Pirathotellets rum finns dubbelsäng och bäddsoffa samt en stor avgränsad uteplats med utemöbler. Våra stugor är förberedda och utrustade med allt ni kan tänkas behöva för ett härligt äventyr på Västkusten. I några av dem är även din hund välkommen in i. Du som tar med sig boendet i form av husbil, husvagn eller tält kan campa med utsikt över Bohusläns skärgård. Och för dig som vill campa på havet finns vår gästhamn med 10 båtplatser. 

 

Läs om pirathotellet här ›

Daftös vandringsleder

Kaparleden är 1,5 km lång och anpassad för hela familjen med äventyrliga stopp längs vägen. Här finns informationstavlor som ger dig mer kunskap om natur, hav och Bohusläns historia. 

Historieleden är 2 km lång och ett fantastiskt bra alternativ för dig som är en riktig historiker. Här finns det nämligen många spännande bohusländska historier längs vandringsleden.

Naturleden är 5 km lång i delvis kuperad terräng. Här ska man ta på sig riktigt bekväma skor och ta sig ut. På Naturleden upplever man en vacker strand, hav och skog i en härlig kombination.