Vandringspaketet

Andas in den salta luften, upplev lugnet havet ger dig och fyll på med minnen av era stunder tillsammans när ni upplever naturen till fots.

På och runt Daftö finns flera vandringsleder som tar er runt i varierad terräng. Våra egna vandringsleder är Historieleden, Naturleden och Kaparleden. På dessa finns informationstavlor som ger dig mer kunskap om natur, hav och Bohusläns historia. Du får låna stavar till promenaderna och matsäck att njuta av på en fin utsiktsplats, vid strandkanten eller kanske på altanen till stugan ni bor i?

I Restaurang Packhuset serverar vi er en frukostbuffé som blir en bra start på dagen och en tvårätters middag när dagen går mot kväll. 

Detta ingår i Vandringspaketet;

  • Boende i stuga två nätter inkl. bäddade sängar på ankomstdagen samt slutstädning. Alternativt boende på campingtomt två nätter
  • Två frukostar
  • Två stycken tvårätters middagar (exkl. dryck)
  • En matsäck som plockas ihop själv ifrån frukosten (ta med egen ryggsäck och termos)
  • Lån av stavar till promenaderna
  • Fri träning i utegymmet
  • Karta över vandringslederna
  • Information om växter i Bohuslän
  • Tillgång till wellnessavdelningen som är öppen mellan 15:00-18:00

Boende
Ni som är två till tre personer får bo i stugan Sjölia. En kaparinredd stuga med två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. 
Ni som är fler än tre personer får bo i vår största stugby, Kaptensbyn. Här har det inte sparats på krutet gällande lyx och flärd och det finns sovplatser för upp till åtta personer.
Här kan du läsa om fler stugtyper. 
Här kan du läsa om våra campingområden. 

Pris
Priset för Vandringspaketet är från 1 495 kr för två nätter i stuga och 995 kr för två nätter på campingtomt. 

Boka Vandringspaketet

Boka Vandringspaketet med boende i stuga eller på campingtomt i vår onlinebokning. 

Till onlinebokningen

Vandringsområden vi rekommenderar

Saltö
Ett naturreservat där större delen av ön är bevuxen med tallskog som i vissa fall är över 200 år gamla, här växer även Ostronört och Kostertistel (båda är fridlysta). Möjlighet till havsbad finns från sandstrand såväl som från klippor. Ladda ner en folder med karta HÄR

Bohusleden
Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil av naturskön och omväxlande vandring. Den sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. 

De variationsrika etapperna inom Strömstad kommun ligger lätt åtkomligt. Bohusleden slingrar sig fram på stigar, mindre vägar, i skogar och ibland genom idylliska gårdar.

Leden bjuder även på vyer över landskapet, en tur upp på Bohusläns högsta berg Björnerödpiggen vid Krokstrand bjuder på vacker utsikt över Idefjorden och omgivande landskapet.

Ladda ner information och karta från Strömstads kommun HÄR

Koster
Reguljär båttrafik går under hela året till landets västliga bebodda öar som till större delar är naturreservat. Under sommaren går det även båtar till Koster från Daftös brygga. Öarna har utmärkta vandringsmöjligheter längs stigar och markerade leder finns på båda öarna. Öarna är tillräckligt stora för att upptäckas till fots och sommartid är det aldrig långt till salta dopp i havet.

 

Boka Vandringspaketet

Boka Vandringspaketet med boende i stuga eller på campingtomt i vår onlinebokning. 

Till onlinebokningen