Familjeweekend i Sverige: Besök västkusten

Kanske vaknar du upp en gråtrist dag och känner att du behöver komma bort från vardagens alla sysslor och måsten? Det är då en familjeweekend kan bli den perfekta resan för några dagars avkoppling, eller äventyr. Varför inte passa på att uppleva västkusten på din miniweekend med barnen?

Västkusten har flera vackra platser att besöka. Vi vill dock passa på att slå ett slag för Strömstad (även om vi är lite partiska). Staden ligger precis vid den norska gränsen, och är en underbar destination för en familjeweekend. Med sin vackra skärgård, historiska charm med koppling till pirater och familjevänliga aktiviteter erbjuder Strömstad något för alla.

Weekend på Västkusten: Tips på saker att göra

Årstiden kommer självklart att påverka utbudet kring vad du kan göra under din familjeweekend i Sverige. Strömstad är framförallt en riktigt härlig sommarstad, som verkligen får blomma ut i sin fulla prakt när solen skiner och det salta havet fylls av badgäster.

Vi tänkte tipsa dig på lite saker du kan göra; där vissa aktiviteter går att uppleva under de flesta av årets månader.

1. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är hem för en rad olika aktiviteter och utflyktsmål för din weekend i Bohuslän. Visste du att Sveriges första marina nationalpark finns i Kosterhavet? Här hittar du en unik undervattensmiljö med kallvattenskoraller som har skapat en livsmiljö för flera hundra olika djurarter. 

Ta en båttur från Strömstad till Kosteröarna och utforska den fina naturen tillsammans med barnen.

2. Badplatser

Strömstad har sin beskärda del av mysiga badplatser. Flertalet av dem är barnvänliga, vilket gör att hela familjen kan njuta av det sköna vattnet under er weekend på västkusten. En av de populäraste badplatserna är Fjällbacka strand; där du hittar sand, klippor och hopptorn.

Låt barnen bygga sandslott och samla snäckor medan du kopplar av och tar in den vackra utsikten över det blå havet.

3. Daftöland

En weekend på Västkusten är inte komplett utan ett besök på piraternas favoritställe, Daftöland. Denna äventyrsfyllda nöjespark hittar du strax söder om Strömstad. Här kan barnen utforska en värld fylld med pirater, attraktioner, lekar och mycket annat.

Du kan även bo bekvämt och mysigt hos oss på Daftö Resort i samband med ett besök på nöjesparken.

4. Lär er om Strömstads historia

Strömstad är en historisk plats på många sätt. Genom en guidad tur i stadens centrum eller ett besök på Strömstad museum kan du lära dig mer om bland annat fiske- och sjöfartshistoria. Du får en inblick i hur livet var förr i tiden här på västkusten.

En sådan här typ av aktivitet går att ta del av på många olika sätt, och den är ofta lärorik och intressant för både vuxna och barn.

5. Cykling med familjen

Att hyra cyklar och utforska Strömstads kustvägar är en härlig aktivitet för hela familjen. Cykla längs kusten, stanna till vid pittoreska fiskebyar och njut av en picknick med havet som kuliss. Det är ett utmärkt sätt att upptäcka områdets natursköna landskap.

Vill du ha lite mer äventyrlig cykling har vi på Daftö Resort MTB-leder precis i anslutning till anläggningen.

Strömstad har allt för en miniweekend med barn

En familjeweekend i Bohuslän med barnen är en fantastisk möjlighet att skapa minnen för livet och upptäcka allt vad västkusten har att erbjuda. Oavsett om ni föredrar fartfyllda aktiviteter, eller bara njuta av lugnet och de vackra landskapen som Strömstad har att erbjuda.

Daftö Resort är en bra utgångspunkt för en familjeweekend i Sverige. Från anläggningen går det enkelt att ta sig till flera olika aktiviteter och evenemang i närområdet. Du hittar även massor att göra direkt här på anläggningen.

Välkommen att boka din vistelse idag på Daftö Resort!

Fler nyheter om Semestertips

En Magisk höstlovsresa till Daftö Resort på västkusten

Höstlovet står runt hörnet och vad passar bättre än att utforska västkusten och Strömstad med familjen? Om du söker inspiration för höstlovsresor, bör Daftö Resort definitivt vara på din radar. 

Hos oss hittar du massor av äventyr, höstfärgad natur och avkoppling. Daftö Resort är ett perfekt resmål för dig som planerar en resa på höstlovet med barn.

Varför välja Daftö Resort?

Daftö Resort är beläget nära Strömstad, och vi är en perfekt utgångspunkt till Västkustens skärgård. Här kan du uppleva den naturliga skönheten i regionen, samtidigt som du har tillgång till en mängd aktiviteter som passar hela familjen. 

När man reser på höstlovet kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är engagerande oavsett väder. Särskilt den svenska hösten som har en tendens att kunna skifta snabbt mellan kyla och värme. Lyckligtvis finns det ett varierat utbud på och kring vår anläggning.

Strömstad är fullt med familjeaktiviteter med en stark koppling till havet och allt spännande som lever under ytan. Havet erbjuder också möjligheter för segling, fiske och kanotpaddling, medan skogen är ett utmärkt ställe för lugna promenader bland de gula och röda höstlöven.

Resa på höstlovet: Spöktober

När oktober månad gör sitt intåg förvandlas Daftö Resort till en magisk och spöklik plats för hela familjen. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till denna kusliga månad. 

Spöktober pågår onsdag-lördag under höstloven i Sverige och Norge; alltså veckorna 40, 41 och 44, och det är ett måste för alla som planerar höstlovsresor med barn. Många av aktiviteterna du kan ta del av under Spöktober ingår för dig som boende på anläggningen, och andra kan bokas till.

Ett urval av alla aktiviteter under Spöktokber är spökpyssel, karva pumpor, spökhistorier, åkattraktioner och läskiga spökvandringar i Kråkslottet.

Varför Spöktober är perfekt för höstlovsresor med barn

Spöktober erbjuder en unik blandning av spänning och kreativitet, vilket gör det till det perfekta resmålet för en resa under höstlovet. 

Dessutom är alla aktiviteter utformade med barn i åtanke, vilket gör det till en säker och spännande upplevelse för yngre besökare. Om du har letat efter en resa på höstlovet som är både underhållande och barnvänlig, är Spöktober på Daftö Resort destinationen för dig och familjen.

Resa på höstlovet: Välkommen till oss

Om du planerar en resa på höstlovet och letar efter en destination som erbjuder en balans mellan äventyr och avkoppling, är Daftö Resort det självklara valet.

Med ett brett utbud av aktiviteter och naturskön omgivning, erbjuder Daftö Resort något för hela familjen och gör din höstlovsresa minnesvärd. Oavsett om du är intresserad av att utforska västkustens fina natur, eller helt enkelt vill tillbringa kvalitetstid med familjen, är Daftö Resort platsen att vara på.

Tips på familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen.