Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2021

Det är fortfarande osäkert hur coronapandemin kommer att påverka sommaren 2021. Många familjer som vanligen åker utomlands väljer nu att njuta av en semester i Sverige med barn. 

Under pandemin är det betydligt smidigare med en barnsemester i Sverige. En “Hemester” eller “Svemester” kan vara minst lika äventyrlig och minnesvärd som en utlandsresa! 

Det finns många anledningar att semestra med barn i Sverige, i denna artikel går vi igenom tre av dessa.

1. Mycket kan vara som vanligt trots COVID

Nuvarande restriktioner tillåter fritt resande inom Sverige. Länder och regioner ändrar nuvarande restriktioner titt som tätt. Jämfört med utlandet har Sveriges restriktioner genomgående varit mildare, vilket underlättar för resande.

Det svenska samhället är i mångt och mycket öppet. En semester på hemmaplan bjuder alltså i hög grad på en vanlig upplevelse.

Vid resor utomlands är kraven på testning höga. Att testas är inte en rolig upplevelse, särskilt inte för barn. Om oturen är framme finns det dessutom en risk att någon i familjen testar positivt och hela semestern förstörs. Att inte få gå på flyget eller hamna i karantän är varken kul för stora eller små.

2. Bekvämt att resa med barn i Sverige

Att flyga är stressigt för barnfamiljer även i vanliga fall. Under rådande pandemi blir det ännu mer saker att hålla koll på. 

Genom att åka bil inom Sverige blir det inte lika superviktigt att hålla tider. Semestern blir inte förstörd om ni missar något flyg. Det finns inte heller någon risk att bagaget försenas eller tappas bort. Ni behöver inte heller boka hemresan i förväg, vilket nästintill är ett krav vid flygsemester. Mindre stress helt enkelt. 

Det är få barn som uppskattar att sitta still längre perioder. Genom att bila kan ni göra stopp på vägen utan problem. Exempelvis om glassuget eller nöden kallar. 

Vi rekommenderar också mer strategiska raster på vägen som förgyller semestern. Låt resan både till och från ert slutmål bli en del av semestern. Gör ett dagsbesök på en nöjespark, ta ett uppfriskande dopp i havet eller spela minigolf.

Barn som spelar minigolf

3. Mycket vackert och spännande att uppleva

Sverige bjuder, särskilt på sommaren, på enormt många olika naturupplevelser. Många av våra 30 nationalparker har aktiviteter som riktar sig mot barnfamiljer. 

Självklart behöver ni inte besöka just en nationalpark för att uppleva vacker natur! Det finns säkert vackra vandringsleder och härliga badplatser i din närhet. Tack vare allemansrätten är många barnvänliga aktiviteter i naturen dessutom helt gratis, vilket sällan är fallet utomlands.

En till fördel med en barnsemester i Sverige är att ni kan välja att både göra små utflykter och större resor. Sprid ut spännande minisemestrar över flera veckor istället för att satsa stort på en charterresa. 

Ni är hjärtligt välkomna att besöka Daftö Resort och Daftöland hur länge ni vill i sommar!

Fler nyheter om Semestertips

Semester för familjen som spelar padel

För många har padel blivit ett nyvunnet och älskat intresse. Ledig tid går till att spela både seriespel och vänskapsmatcher med vänner och med sin partner.  Vad passar då bättre än att välja en semesterdestination med möjlighet till padelspel?

Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2021

Det är fortfarande osäkert hur coronapandemin kommer att påverka sommaren 2021. Många familjer som vanligen åker utomlands väljer nu att njuta av en semester i Sverige med barn.