Daftö och Jontefonden

Något våra hjärtan bultar extra hårt för är friska, lyckliga och trygga barn, och naturen som de växer upp i. När vi ser lyckliga barn som skapar glädjefylld minnen här hos oss mår vi som bäst. Verkligheten är tyvärr inte ljus för alla. För några familjer är steget större och möjligheterna färre att ta sig hit.

Jontefonden ligger extra varmt om våra hjärtan och vi arbetar på olika sätt för att stödja deras viktiga arbete. Läs mer här nedanför om hur du kan hjälpa oss att hjälpa under ditt besök hos oss. 

Jontefonden är en stiftelse som sätter guldkant på tillvaron för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Vi är tacksamma och stolta över att på olika sätt kunna stötta det Jontefonden arbetar med, att bidra med guldkanter till familjer som behöver det allra mest. Stiftelsen arbetar även för att agera stöd till utsatta familjer och sätter ljus på frågor för att förbättra lagstiftningen. Det högre syftet är att inte ett enda barn ska behöva dö i väntan på ett organ. 

Antalet organdonationer räcker idag inte till för att fylla det behov som finns. Det står ca 800 personer på väntelistan för nytt organ och varje år dör ca 50 personer då de inte klarar av att vänta längre. 

Anmäl dig och dina barn till registret
Kan du tänka dig att ta emot ett organ om det är sista utvägen till ett fortsatt liv? Om svaret är ja, borde det inte vara lika självklart att ge? Ta ställning till hur du ställer dig till organdonation och anmäl dig och dina barn här,  dina organ kan rädda upp till 8 liv när du inte behöver dem längre. 

Daftö ❤️ Jontefonden

  • Vi lånar ut en stuga till en Jontefondsfamilj som vill komma bort, byta miljö, umgås med varandra och uppleva roliga saker hos oss. Under en vecka bor, äter och leker de som pirater. Genom Jontefonden fortsätter vi ge familjer minnesvärda upplevelser tillsammans på Daftö Resort och Daftöland

  • På anläggningen finns behållare där du som gäst kan lämna din pant. Panten genererar pengar som vi skänker till välgörenhet. Under 2021 blev det 66 090kr som gick till Jontefondens fina arbete, och för 2022 blev summan hela 136 739 kr, vilken känns fantastisk när vi vet hur väl dessa pengar kommer att användas i Jontefondens arbete. 

  • Under Jontefondens tre genomförda insamlingsgalor har Daftö Resort varit representerade och bland annat donerat auktionsobjekt som inbringat ca 120 000 kr till Jontefonden. Under 2020 genomförs en digital gala där alla som vill kan uppleva. Läs mer om den digitala galan här. 

Läs mer om Jontefonden här.

Ta ställning!

Det tar 30 sekunder att registrera dig och dina barn till donationsregistret. Vänta inte, gör det nu. 

Anmäl dig här