Daftö stödjer Jontefonden

På Daftö arbetar vi för att skapa glädjefyllda minnen att se tillbaka på. För några familjer är steget större och möjligheterna färre att ta sig hit.

Jontefonden är en stiftelse som sätter guldkant på tillvaron för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Vi är tacksamma och stolta över att på olika sätt kunna stötta det Jontefonden arbetar med, att bidra med guldkanter till familjer som behöver det allra mest. Stiftelsen arbetar även för att agera stöd till utsatta familjer och sätter ljus på frågor för att förbättra lagstiftningen. Det högre syftet är att inte ett enda barn ska behöva dö i väntan på ett organ. 

Organdonation
Antalet organdonationer räcker idag inte till för att fylla det behov som finns. Det står ca 800 personer på väntelistan för nytt organ och varje år dör ca 50 personer då de inte klarar av att vänta längre. 

Anmäl dig och dina barn till registret
Kan du tänka dig att ta emot ett organ om det är sista utvägen till ett fortsatt liv? Om svaret är ja, borde det inte vara lika självklart att ge? Ta ställning till hur du ställer dig till organdonation och anmäl dig och dina barn på Väntainte.nu, dina organ kan rädda upp till 8 liv när du inte behöver dem längre. 

Daftö ❤️ Jontefonden
Vi har och kommer fortsätta ge familjer en minnesvärd upplevelse tillsammans på Daftö Resort och Daftöland. Inför familjernas besök informeras alla enheter för att familjen ska få en så bra och säker vistelse som möjligt. 

Ta ställning!

Det tar 30 sekunder att registrera dig och dina barn till donationsregistret på Väntainte.nu. Vänta inte, gör det nu. 

Anmäl dig här