Båtluffa i Bohuslän

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården. Spendera några dagar bland saltstänkta granitklippor, pittoreska fiskebyar och klassiska skaldjursrestauranger. Det unika med att båtluffa är att det är du som bestämmer hur lång resan ska bli och vad du vill uppleva. Full frihet, helt enkelt!

Du vet troligtvis hur en tåg- eller flygluff går till och har kanske testat att billuffa någon gång. Men har du upplevt frihetskänslan av att båtluffa på kusten? Ena stunden står du vid relingen på en anrik skärgårdsbåt och blickar ut över det glittriga vågskvalpet, för att i nästa stund känna doften av rökta musslor sprida sig mellan sjöbodarnas lugn. Bohusläns tusentals öar bjuder på kontrastrik natur och varierande upplevelser – allt med den havsnära atmosfären som gemensam nämnare. Och tack vare ett stort samarbete mellan olika rederier kan du uppleva kusten helt utan egen båt – smidigt, eller hur?

Båtluff från Daftö 

Under sommaren går flera båtturer från Daftös utflyktsbrygga, bland annat en tur till Koster. Båten lägger till vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Ekenäs ligger nära Rörvik badstrand, cykeluthyrning, restauranger och kiosk. Kort och gott en bra utgångspunkt för en upplevelserik dag på Koster. 

När: Torsdag v.24 och varje tisdag och torsdag i v.25-32 klockan 10:00. Båtturen mellan Daftö och Koster tar ca 45 minuter. Båten avgår från Daftö 10:00 och går tillbaka från Koster 15:50.
Pris: 195 kr per vuxen och 95 kr per barn mellan 6-12 år. Barn under 6 år åker gratis men behöver ändå bokas.
Boka: Båtturen till Koster bokas här.

Båtluff från Strömstads centrum

Från Strömstad centrum, 5 km norr om Daftö, går båtar ut till Koster flera gånger om dagen året runt som körs av Västtrafik. Tidtabell och priser hittar du här. För dig som inte vill eller kan ta bilen in till Strömstads centrum går bussar från Daftö in till Strömstad. Sök avgångar här

Övriga båtluffar i Bohuslän

Tillsammans har aktörer i Bohuslän satt samman information till dig som vill inspireras, informeras, planera och uppleva båtluff i Bohuslän. Du som vill kan båtluffa dig ända från Göteborgs södra skärgård ända upp till oss i västkustens norra skärgård. 

Här kan du läsa mer om att båtluffa i Bohuslän.

Boka boende

Boka boendet online och kontakta oss genom formuläret på denna sida, via info@dafto.se eller ring +46(0)526-26040 om du vill boka i dig på en av båtarna till Koster under sommaren.

Till onlinebokningen

Kontakta oss

Liknande aktiviter:

Boka boende

Boka boendet online och kontakta oss genom formuläret på denna sida, via info@dafto.se eller ring +46(0)526-26040 om du vill boka i dig på en av båtarna till Koster under sommaren.

Till onlinebokningen