Till innehållet på sidan
/>/>
Göra

Utmanas i boule

Utmana kompisarna eller familjen i boule. Sätt ihop ditt team och tävla om vilka som kan ta sig först till 13 poäng.

Boule är en av våra nyaste aktiviteter på resorten. Du hittar bouleplanen intill padelbanorna uppe på Höglandet. Här nedan berättar vi om spelregler och om lagindelning.

SPELREGLER OCH LAGINDELNING

Spelregler i boule

Boule går ut på att kasta klot för att komma så nära den lilla bollen som möjligt. Börja med att kasta ut "lillen" som ska landa någonstans mellan 6-10 meter bort. Efter det kastar varje lag varsitt klot.

Det lag som hamnar längst från "lillen" fortsätter att kasta sina klot tills de har ett klot som ligger närmast. Därefter är det det andra lagets tur att kasta.

När alla klot har kastats får det lag som har sitt klot närmast "lillen" ett poäng för varje klot som ligger närmare än motståndarlagets bästa klot.

Endast ett lag får poäng i varje omgång. Vinnarna får äran att kasta ut "lillen" i nästa omgång. Målet är att vara det första laget att nå 13 poäng för att vinna spelet.

Må bästa pirat vinna!

Lagindelning i boule

Boule spelas alltid med två lag mot varandra. Singel spelas en mot en, med tre klot var. Dubbel spelas två mot två, med tre klot var. Trippel spelas tre mot tre, med två klot var.

Boka bana

Boka bana i receptionen och hyr boule-kit för 25 kr/h. Må bästa pirat vinna!

Till toppen på sidan