Äventyr för nyfikna i Bohuslän

I Bohuslän finns det många oväntade saker att uppleva, för både stora och små. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, se världsunika hällristningar och uppleva spännande historia. 

Visste du att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde? 

Kosterhavets nationalpark i Strömstad
Med omkring 12000 unika djurarter och växter är Kosterhavet Sveriges artrikaste havsområde. Här kan du utforska livet både i vattnet och på land. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Vitlycke museum i Tanum, 2,8 mil från Daftö
Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Upplevelse under höstlovet

Havets hus i Lysekil, 8,8 mil från Daftö 
Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. Öppet dagligen kl. 10-16

- Dagens matning, varje dag kl. 11.30
- Guidens val, varje dag kl. 13.00
- Visningsaktivitet, varje dag kl. 14.00
- Havsskola, 2-3 november kl. 9-12

Till Höstlovsprogrammet på Havets Hus

Vitlycke museum i Tanumshede, 3 mil från Daftö
Välkommen till ett höstlov fyllt av sagor, pyssel och en avslutning med sprakande eldfest på Vitlycke museum. Öppet måndag-söndag, kl. 10-16. Fri entré. 

Läs mer om höstlov på Vitlycke museum

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, 14 mil från Daftö
På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Under höstlovet är det höstlovsverkstad mellan 31 oktober-5 november där du kan skapa vackra och vidunderliga vikbilder i akvarell. Den 31 oktober är det Ficklampsvisning där lokalerna släcks ner och du får upptäcka konsten i ficklampans sken. Öppen tisdag-söndag kl. 11-16. 

Läs mer om höstlovsprogrammet på Nordiska Akvarellmuseet

Nordens Ark i Hunnebostrand, 7 mil från Daftö
Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.

Läs mer om höstlovet på Nordens Ark

Bohusläns museum i Uddevalla, 8,7 mil från Daftö
Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré. Öppet dagligen. 

Läs mer om Bohusläns museum och vad som sker på plats

 

Läs mer om allt du kan upptäcka i Bohuslän hos Västsverige.com

Boende på Daftö

Utgå från Daftö med boende i stugor eller på campingtomt och ta dagsturer i Bohuslän. 

Boka boende

Liknande aktiviter:

Boende på Daftö

Utgå från Daftö med boende i stugor eller på campingtomt och ta dagsturer i Bohuslän. 

Boka boende