Expedition Bohuslän

Visste du att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde? I Bohuslän finns massor av spännande äventyr att uppleva. Som att möta vilda djur, se unika hällristnignar och ta del av en spännande historia eller skåda en nationalpark under ytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken. Välkommen till Expedition Bohuslän!

I Bohuslän finns massor av spännande saker att upptäcka, för både stora och små. Expedition Bohuslän tar med dig på en häftig resa genom västkustens hav, klippor, skogar och sjöar.

Kosterhavets nationalpark i Strömstad
Med omkring 12000 unika djurarter och växter är Kosterhavet Sveriges artrikaste havsområde. Här kan du utforska livet både i vattnet och på land. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Vitlycke museum i Tanum, 2,8 mil från Daftö
Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Havets hus i Lysekil, 8,8 mil från Daftö 
Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. Stängt för ombyggnad, öppnar åter juni 2019.

Nordens Ark i Hunnebostrand, 7 mil från Daftö
Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, 14 mil från Daftö
På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

Bohusläns museum i Uddevalla, 8,7 mil från Daftö
Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Läs mer om Expedition Bohuslän hos Västsverige.com.

Boende på Daftö

Utgå från Daftö med boende i stugor eller på campingtomt och ta dagsturer i Bohuslän. 

Boka boende

Liknande aktiviter:

Boende på Daftö

Utgå från Daftö med boende i stugor eller på campingtomt och ta dagsturer i Bohuslän. 

Boka boende