MTB cykling

Nytt för i år är våra cykelleder. Här kan du nu uppleva både stigcykling i svårighet blå och röd samt flowbanor i en härlig skogsmiljö. En aktivitet för hela familjen, både erfarna och nybörjare. Dessutom finns Lagunen Bikepark en cykeltur bort för den som inte kan få nog.

Ta med egen cykel eller hyr på plats. Cykla på egen hand eller delta i cykelaktiviteter som anordnas under sommaren. Grillplatser finns vid lederna. 

MTB-lederna på Daftö

På Daftö finns stigcykling i blå och röd svårighetsgrad i skogsmiljö och med mycket klipphällar. De blåa lederna är för alla som kan hantera en cykel. De röda lederna innehåller små hopp, lite tvärare svängar och mer nivåskillnader. Lederna ska inom kort märkas upp. 

Du hittar entrén till lederna mitt emot Daftölands entré, på andra sidan vägen (där du ser en träbro). Den blå leden är huvudslingan och den är ca 1,5 km lång. Från den går det avstickare med röda leder. Kör du dessa blir den totala slingan 2,2 km. 

Förutom stigcyklingen finns flowbanor, dessa hittar du när du följer vägen som går längs med Aktivitetsplanen. I första korsningen tar du höger. Flowbanorna har kurvor och snälla hopp men det finns även hopp som är för dig som vill åt en mer avancerad cykling. 

Hyr MTB-cykel på plats

Under sommaren kan du hyra MTB-cyklar på plats på Daftö Resort, om du inte har med en egen. Trailcyklar är kanon för dig över 150 cm som vill cykla i flowbanorna för trix och teknik. Inte så lämplig för stigcykling då den är oväxlad. MTB hardtrail finns att hyra i M (150-170 cm) och L (170-190 cm). Dessa cyklar kan användas i både stigcykling och flowbanor.

Hyr MTB-cykel här.

Guidade turer

Under torsdagar kl. 15:00-17:00 vecka 27-31 kan du anmäla dig på en cykelaktivitet med fokus på teknik för hela familjen. Vi cyklar i 2 timmar med en grupp på max 15 deltagare. Du som deltar är från 10 år, barn under 10 år kan vara med i vuxens sällskap. Samling vid receptionen. 

Ta med dig:

  • Egen cykel eller hyr en på plats, se info här på sidan
  • Vattenflaska
  • Långa byxor och långarmad tröja. Gärna handskar. 

Har du inte med egen cykel kan du hyra en på plats. Det finns bara tre cyklar att hyra online men guiden kommer med fler så även om det inte ser ut att finnas tillgängliga cyklar i onlinebokningen så finns det cyklar på plats för dig som behöver. Finns inga tillgängliga cyklar så bokar du en deltagarplats med egen cykel, och hyr sedan en av guiden på plats. Har du med egen cykel kan du naturligtvis använda den. Hyra av cykel kostar 300 kr och då ingår hjälm.

Anmäl dig till aktiviteten för 100 kr per person och hyr cykel här.

Fler guidade turer

Förutom cykelaktiviteten på Daftö Resort så kan du anmäla dig till fler guidade turer med vår samarbetspartner Cykel & Salt. En grön nivå för de yngre och mindre erfarna stigcyklisterna, en blå nivå för de som orkar cykla lite längre och som cyklat på stig förut och en röd för de mer erfarna MTB cyklisterna. 

Tryck på "Läs mer" för att ta del av vad man kan uppleva i de olika grupperna. 

Grön nivå - för de yngre och mindre erfarna stigcyklisterna

Ett lekfullt familjeäventyr på två hjul. Ni får testa på cykling på grusväg, stig och i Lagunen Bikepark. Guiden lär ut grunderna i MTB och alla orkar hänga med - barnen bestämmer takten och turen fylls med övningar, tips och skoj. I Lagunen Bikepark finns utmaningar oavsett vilken nivå. Den här upplevelsen vänder sig till alla som vill testa MTB.

Blå nivå - för de som orkar cykla lite längre och som cyklat på stig förut

Vi cyklar i Lagunen Bikepark, på stigar och på klipphällar. Nivån anpassas efter deltagarna och alla kommer att få slipa på sin teknik. På tre timmar får du upptäcka tre olika miljöer för MTB där granithällarna det som gör Bohuslän unikt. Vi anpassar takten men ni kommer att bli svettiga. Ni kommer att få testa naturliga hinder och utmana er i burmsen i bikeparken. Häng med på ett granterat fartfyllt äventyr.

Röd nivå - för de mer erfarna MTB cyklisterna

Vi cyklar i Lagunen Bikepark med hopp, drop och flowbana. Du får tips och utvecklar din teknik. I området finns riktigt utmanande stigar både uppför och nedför och en erfaren guide guidar er tryggt och säkert samtidigt som ni får utmana er själva. Ni stannar vid naturliga hinder och diskuterar teknik.

Läs mer om turerna och boka här ›