Padeltennis

Nu har du möjlighet att testa våra nya, fina padeltennisbanor. Rack och bollar finns att hyra/köpa i receptionen.

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash och spelas i dubbellag. Det spelas å en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som i tennis. Däremot kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Regelverket är alltså ett hopkok av båda idrotterna. 

Ett padelrack är gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Det består alltså inte av strängar som i tennis och squash. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff. 

Bollen i padel är i princip samma som en tennisboll, men något mjukare. Det finns regler för hur hårt trycket ska vara men spelar man på amatörnivå går det lika bra med en vanlig tennisboll.

Hur spelar man?
Serven måste slås underifrån. Boll som träffar väggarna eller i marken är fortfarande i spel på samma sätt som i exempelvis squash. Det är tillåtet att valla bollen i sin egen glasvägg över på motståndarens planhalva. Poängsättningen är precis som i tennis. Här finns mer information om padelregler.

Boka boendet online

Kombinera en vistelse med padeltennis och naturskönt boende. 

Till onlinebokningen

Liknande aktiviter:

Boka boendet online

Kombinera en vistelse med padeltennis och naturskönt boende. 

Till onlinebokningen