Padeltennis

Spela padel på semestern! 

Padel på utomhusbanor på Daftö

På Daftö finns två utomhusbanor och dessa bokas via Matchi.se Rack kan hyras och bollar kan köpas via receptionen under receptionens öppettider.

Parkera mittemot banorna på andra sidan vägen.

Vill du spela inne har Strömstad padel gott om banor att erbjuda, dessa bokas också via matchi och ligger bara 5 km från Daftö Resort. 

Hur spelar man padel?

Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som i tennis. Däremot kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Regelverket är alltså ett hopkok av båda idrotterna. 

Ett padelrack är gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Det består alltså inte av strängar som i tennis och squash. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff. 

Bollen i padel är i princip samma som en tennisboll, men något mjukare. Det finns regler för hur hårt trycket ska vara men spelar man på amatörnivå går det lika bra med en vanlig tennisboll.

Serven måste slås underifrån. Boll som träffar väggarna eller i marken är fortfarande i spel på samma sätt som i exempelvis squash. Det är tillåtet att valla bollen i sin egen glasvägg över på motståndarens planhalva. Poängsättningen är precis som i tennis. Här finns mer information om padelregler.

Spelnivåer - vilken nivå tillhör du?

1. Aldrig hållit ett racket.

2. Nybörjare. Håller på att lära dig grunderna i padel.

3. Nybörjare avancerad. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har problem med väggstuds.

4. Fritidsspelare. Spelat ett tag och känner grunderna väl och kan öka tempo i spelet, men spelar inte konsekvent.

5. Genomsnitt. Har spelat ett par år och, även om det inte någon supertalang, får du bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft. Serva/släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.

6. Genomsnittligt avancerat. Som nivå 5 men med bättre smash och specialskott. Också mer konsekvent och mer kontroll.

7. Erfaren. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys och bygga upp och slå vinnare. Förutom matcher har du antagligen börjat med specifika padelövningar.

8. Skicklig. Du behärskar alla de tekniska och taktiska delarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är förmodligen bland de bästa spelarna i din klubb och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.

9. Expert. Tillhör det absolut bästa och behärskar spelet på högsta nivå och kan spela nationella tävlingar med bra resultat.

10. Som Fernando Belasteguín, Paquito Navarro eller någon liknande i sin storhetstid men bättre.

Boka boende

Bo i Pirathotellet med stor uteplats, i en egen stuga med mycket luft runt dig eller i egen husbil, husvagn eller båt där du kan kontrollera boendemiljön till 100 %. Som hemma fast borta och med en fantastisk natur utanför dörren. 

Till onlinebokningen

Liknande aktiviter:

Boka boende

Bo i Pirathotellet med stor uteplats, i en egen stuga med mycket luft runt dig eller i egen husbil, husvagn eller båt där du kan kontrollera boendemiljön till 100 %. Som hemma fast borta och med en fantastisk natur utanför dörren. 

Till onlinebokningen