Till innehållet på sidan
/>/>
Göra

Sensommar på Daftö

På Daftö kan du bo året om, med olika äventyr och upplevelser beroende på när du besöker oss. På denna sidan kan du ta del av vad som kan upplevas under augusti och september, perioden mellan högsommaren och Spöktober.

Efter sommarveckorna är de ledarledda aktiviteterna färre under sensommaren men i augusti kan du fortfarande uppleva aktiviteter med Daftöpiraterna under helgerna. Detta är en perfekt period för klasser, korps och föreningar att besöka oss. Eller för er familjer som önskar lite mer ro och lägre boendepriser än under sommarveckorna.

Här nedan kan du ta del av allt som finns att uppleva på Daftö under sensommaren.

Äventyrsgolf

Utmana varandra i sann kaparanda! Vår äventyrsgolfbana består av 18 banor som inspirerats från piraternas äventyr till havs. Du hyr golfbollar och klubbor i receptionen under receptionens öppettider.

MTB-cykling

Här finns cykelleder med stigcykling och flowbanor för dig som längtar efter ett fartfyllt äventyr på två hjul. Ta med egen cykel!

Kul på havet

Hyr en kanot, SUP-bräda eller en trampbåt hos oss och ta er ut på havet. En rolig aktivitet som gör det enkelt att uppleva fler vackra platser i skärgården runt Daftö.

Packhuset

Padeltennis

På Daftö finns två utomhuspadelbanor och du hittar dem ovanför Piratbyn. Banorna bokas via Matchi och du kan hyra rack och köpa bollar i receptionen under receptionens öppettider.

Vandring och utegym

På Daftö finns flera vandringsleder i olika längder samt ett utegym. Dessutom finns flera kända leder inte alls långt ifrån resorten, som Bohusleden och Kuststigen. Du kan alltså välja på flera olika leder med olika landskap och miljöer beroende på vad du är sugen på att uppleva. Via länken nedan tipsar vi om olika leder och upplevelser att kombinera vandringen med.

Daftökampen

Kanske har du sett TV-program som Wild Kids, Robinson eller Mästarnas Mästare? Daftökampen tar inspiration från dessa tävlingar och erbjuder en tävlings-upplevelse för hela familjen! Ni tävlar som antingen pirater eller kapare, och ställs mot era motståndare i olika utmaningar. Ni följer en karta som leder er till olika spännande utmaningar och tävlingar. Vid varje station med en utmaning hittar ni instruktioner om hur utmaningen går till och vilka som ska ta sig an uppdraget. Daftökampen är den perfekta aktiviteten för äventyr och familjekul.

Butik

Här kan du köpa allt från färskt bröd och kaffe på morgonen till kött att grilla till middagen och godis till kvällsmyset. Förutom mat har vi ett brett sortiment av leksaker och nödvändigheter ni kanske glömt hemma, som vattenpistoler, adaptrar eller tandborstar. Vi har allt för en smidig campingupplevelse utan onödiga turer till mataffären.

Upplev Mareld

Mareld är plankton som samlas och ger ifrån sig kortvariga blixtrar. Om du hoppar i havet när mörkret lagt sig är det som att bada i ett glittrigt fyrverkeri. I mörker syns Mareld som ett blixtrande blågrönt ljus i havet. På dagen kan man se det som ett rostfärgat eller orange band längs havskanten. Vanligast är det att man kan uppleva Mareld under augusti och september.

Vedeldad bryggbastu och havsdopp

På resorten finns bland annat en vedeldad bryggbastu som kan avslutas med ett dopp i havet. I bryggbastun finns även ett litet pentry och omklädningsrum. En perfekt plats att njuta på tillsammans med nära och kära, kompisgänget eller kollegorna. Under sensommaren är bryggbastun även en perfekt plats att uppleva Mareld ifrån – ett glittrande havsfyrverkeri.

Boende

Hos oss kan du bo precis som du vill, i stuga, hotell, gästhamn eller med egen husbil, husvagn eller tält på campingtomt. Stugorna och campingtomterna har olika storlekar och utsikter. Leta reda på det boendealternativ som passar dina önskemål rätt eller kontakta oss för tips om vad vi tror kan passa er.

Till toppen på sidan