Nyheter från Daftö resort

Sveriges mest eftertraktade camping finns i Strömstad

PiNCAMP, ADAC´s campingportal med över 12 000 campingplatser i 40 länder, har analyserat sin statistik för 2023 och fått fram vilka de 10 mest eftertraktade campingplatserna i Sverige är. Anläggningen som toppar listan är Daftö Resort i Strömstad följt av Destination Apelviken i Varberg och First Camp Sibbarb-Malmö.

- Det här är superkul! Vi är väldigt glada över intresset för vår bransch, för Sverige och Västkusten och framför allt för Strömstad och Daftö, säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

För många är Sverige ett drömresemål. Både för internationella gäster och för svenska gäster som efter pandemin fått mersmak för semester i Sverige. Enligt SCR:s bransch och marknadsrapport valde 43% av Sveriges internationella sommarturister ett campingboende under 2022. Gästnätterna ökade med 11% jämfört med året innan och Västra Götaland toppar listan över antalet gästnätter per län, med en ökning på nästan 23%.

PiNCAMP´s campingstatistik visar även den att camping blomstrar och att det knappast är någon annan form av semester som växer i sådan takt som just camping.

- Vi har absolut märkt av ökningen. 2022 var för oss ett rekordår och 2023 ser ut att följa samma linje vilket är otroligt kul. Vi har blivit mer kostnadseffektiva efter pandemin vilket gör att vi har ännu mer utrymme till att återinvestera i anläggningen och skapa fler och bättre familjeäventyr för våra gäster, något vi blir ännu mer taggade på nu efter sådana här utmärkelser, avslutar Lena Kempe.

De 10 mest eftertraktade campingarna i Sverige

 1. Daftö Resort
 2. Destination Apelviken
 3. Firs Camp Sibbarp-Malmö
 4. Västervik Resort
 5. Tingsryd Resort
 6. Böda Sand Beach Resort
 7. Mötesplats Borstahusen
 8. Swecamp Flottsbro
 9. Falsterbo Camping Resort
 10. First Camp Oknö-Mönsterås

Relaterade länkar

Barnvänlig camping på Västkusten

Välkommen till Daftö Resort, en piratgömma på västkusten som erbjuder en barnvänlig campingupplevelse. Här kombinerar vi det bästa av den havsfyllda naturen med faciliteter och aktiviteter som är anpassade för familjer, för att skapa en plats där semestern blir lika avkopplande som äventyrlig.

En värld av skoj för de små

På Daftö Resort, en av västkustens mest barnvänliga campingplatser, är varje detalj tänkt för att familjens minsta ska ha det så roligt och säkert som möjligt. Från våra genomtänkta lekområden (och inte minst nöjesparken Daftöland) till de barnsäkra boendealternativen, allt är designat för att göra din familjesemester bekymmersfri och full av skratt.

En campingplats med barnen i fokus

En väldigt stor del av vår anläggning har skapats med barnen i åtanke. Med lekplatser, familjevänliga bad och organiserade aktiviteter för alla åldrar, har vi en vision om att göra Daftö Resort synonymt med barnvänlig camping på Västkusten.

På vår barnvänliga camping hittar du Daftöland, en äventyrspark där barn kan leva ut sina piratdrömmar, utforska och gå på skattjakt. Det är en plats där fantasin får flöda fritt och där leken aldrig tar slut.

Boende på vår familjevänliga camping

Vi förstår vad som krävs för att en campingplats ska vara barnvänlig och bekväm. Vi har tänkt på allt från lekfullt inredda stugor till campingtomter som ligger nära naturen och lekplatserna, för att säkerställa en bekymmersfri vistelse.

När du väljer Daftö Resort, väljer du en campingupplevelse där familjens behov står i centrum. Med serviceinrättningar, barnanpassade menyer i våra restauranger och tillgång till nödvändigheter gör vi campinglivet enkelt och bekvämt för alla.

Varför välja Daftö Resort?

Att välja Daftö Resort innebär att man väljer en plats där barnens nöje och familjens gemenskap står i första rummet. Vi erbjuder inte bara en vanlig campingupplevelse, utan en plats där varje familj kan skapa ovärderliga familjeminnen. Det är här de första simtagen tas, den spännande skattjakten påbörjas och äventyren på Daftöland skänker glädje år efter år.

Välkommen att att besöka oss!

En Magisk höstlovsresa till Daftö Resort på västkusten

Höstlovet står runt hörnet och vad passar bättre än att utforska västkusten och Strömstad med familjen? Om du söker inspiration för höstlovsresor, bör Daftö Resort definitivt vara på din radar. 

Hos oss hittar du massor av äventyr, höstfärgad natur och avkoppling. Daftö Resort är ett perfekt resmål för dig som planerar en resa på höstlovet med barn.

Varför välja Daftö Resort?

Daftö Resort är beläget nära Strömstad, och vi är en perfekt utgångspunkt till Västkustens skärgård. Här kan du uppleva den naturliga skönheten i regionen, samtidigt som du har tillgång till en mängd aktiviteter som passar hela familjen. 

När man reser på höstlovet kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är engagerande oavsett väder. Särskilt den svenska hösten som har en tendens att kunna skifta snabbt mellan kyla och värme. Lyckligtvis finns det ett varierat utbud på och kring vår anläggning.

Strömstad är fullt med familjeaktiviteter med en stark koppling till havet och allt spännande som lever under ytan. Havet erbjuder också möjligheter för segling, fiske och kanotpaddling, medan skogen är ett utmärkt ställe för lugna promenader bland de gula och röda höstlöven.

Resa på höstlovet: Spöktober

När oktober månad gör sitt intåg förvandlas Daftö Resort till en magisk och spöklik plats för hela familjen. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till denna kusliga månad. 

Spöktober pågår onsdag-lördag under höstloven i Sverige och Norge; alltså veckorna 40, 41 och 44, och det är ett måste för alla som planerar höstlovsresor med barn. Många av aktiviteterna du kan ta del av under Spöktober ingår för dig som boende på anläggningen, och andra kan bokas till.

Ett urval av alla aktiviteter under Spöktokber är spökpyssel, karva pumpor, spökhistorier, åkattraktioner och läskiga spökvandringar i Kråkslottet.

Varför Spöktober är perfekt för höstlovsresor med barn

Spöktober erbjuder en unik blandning av spänning och kreativitet, vilket gör det till det perfekta resmålet för en resa under höstlovet. 

Dessutom är alla aktiviteter utformade med barn i åtanke, vilket gör det till en säker och spännande upplevelse för yngre besökare. Om du har letat efter en resa på höstlovet som är både underhållande och barnvänlig, är Spöktober på Daftö Resort destinationen för dig och familjen.

Resa på höstlovet: Välkommen till oss

Om du planerar en resa på höstlovet och letar efter en destination som erbjuder en balans mellan äventyr och avkoppling, är Daftö Resort det självklara valet.

Med ett brett utbud av aktiviteter och naturskön omgivning, erbjuder Daftö Resort något för hela familjen och gör din höstlovsresa minnesvärd. Oavsett om du är intresserad av att utforska västkustens fina natur, eller helt enkelt vill tillbringa kvalitetstid med familjen, är Daftö Resort platsen att vara på.

Kommunens grundskoleelever bjuds in till sommarlovsfirande på Nöjesparken Daftöland

Fredagen den 9 juni avslutas skolterminen för Strömstad grundskoleelever och sommarlovet startar. Under flera år har nöjesparken Daftöland öppnat upp sina portar gratis för sommarlovsfirande bland attraktioner, spel och pirater – så även i år!

Daftö Resort och Strömstad kommun bjuder alla kommunens grundskoleelever, och en vuxen per barn, på gratis entré till Daftöland som avslutningspresent. Eleverna får sina entrébiljetter via skolan som man visar upp i Daftölands entré. Nöjesparken har öppet mellan 12:00-16:00.

- Skolavslutningen är en av årets roligaste dagar, det är härligt att välkomna så många glada barn och ungdomar. Det har blivit en riktigt fin tradition som vi är både glada och stolta över, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

På Daftöland slutförs förberedelserna inför torsdagens säsongsöppning

Kristi Himmelsfärds traditionsenliga smygpremiär är snart här och inne i nöjesparken slutförs de sista förberedelserna inför torsdagens öppning av Daftöland. Menyer sätts upp, skyltar monteras, attraktioner provkörs och spelen tänds upp för att välkomna gästerna in i parken under storhelgerna Kristi Himmelsfärd och Pingst.

- Den här perioden är alltid hektisk men fantastiskt kul! Sist vi såg våra gäster uppleva parken var i höstas under Spöktober och sedan dess har förberedelserna inför årets säsongsöppning pågått. Att få se och höra glädjen från våra gäster när de upplever parken har vi längtat efter sedan dess, säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

Är du återkommande besökare till Daftöland känner du nog till att parken ständigt utvecklas och utökas med fler upplevelser. En nyhet för i år är Sockerbomben där den sötsugna kan köpa churros och glass - ett gott tillskott till de andra restaurangerna.

Nytt för i år är även några varianter av entrébiljetter. Alternativen har utökats med en 2 dagarsbiljett och biljetter för dig som är 65+. Vill man ha det bästa priset på biljetterna förköper man dem på daftoland.se.

Bra att veta om säsongen på Daftöland

Nöjesparken är öppen 11-17 den 18-20/5 och 27-28/5. Därefter stängt några dagar innan sommarsäsongen är igång och parken är öppen varje dag 11-18 i perioden 16/6-13/8. Under sommarsäsongen kan man uppleva Piratteatern på Stora Scenen varje dag klockan 15:00.

Tips på familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Utlandsresor i all ära. Men, de passar inte för alla. Speciellt inte för barnfamiljer som behöver hålla många bollar i luften samtidigt. Lyckligtvis är Sverige ett land fyllt till bredden med vackra naturlandskap, djupa skogar och glänsande hav. Egentligen är en familjesemester i Sverige den ideala resedestinationen under sommarmånaderna. Och varför inte sätta segel mot västkusten?

Här ger vi dig tips på hur du får den bästa möjliga familjesemestern på västkusten.

Välj rätt typ av boende

På Daftö Resort hittar ni massor av familjevänliga boendetyper. Vill ni bo extra bekvämt i lyxiga rum är Pirathotellet det självklara valet. Vi vill även slå ett slag för våra stugor, som kommer i alla möjliga färger och former. Många är inredda i ett lekfullt pirattema, med spännande kuriosa som barnen kan utforska.

Aktiviteter under familjesemestern

En av de viktigaste delarna för en familjesemester i Sverige är att hålla barnen sysselsatta. Vilket är enklare sagt än gjort.

Som tur är finns det alltid gott om saker att göra här på västkusten, så att ingen behöver ha tråkigt på semestern. För att hålla barnen upptagna är det bra att planera in en rad olika aktiviteter. Tänk på att varje sak ni gör inte behöver kosta pengar; många av de roligaste aktiviteterna går att uppleva gratis.

Här är några saker ni kan göra för en lite mer aktiv familjesemester:

 • Båtturer: Utforska Kosterhavet och dess havsliv med båt. Det är Sveriges enda marina nationalpark, som erbjuder upplevelser under hela året.

 • Krabbfiske: Denna aktivitet kommer att hålla barnen sysselsatta i timmar. Det enda du behöver är rep, klädnypa och något typ av bete (gärna blåmussla).

 • Vandring i naturen: Vår anläggning är omgiven av natur som bara väntar på att bli upptäckt. Packa med någonting gott att äta och ge dig ut med barnen.

 • Daftöland: Om ni väljer att bo hos oss under familjesemestern i Sverige måste vi rekommendera ett besök på vår nöjespark Daftöland. Här är det svårt att inte ha roligt.

Klä dig efter väder och vind

Vi vet ju alla med oss att det svenska vädret inte alltid är på vår sida. Speciellt under semestermånaderna. 

Se till att ni packar med er rätt typ av kläder för alla väderlekar så att ni ändå kan njuta av semestern om det börjar regna och storma. Att slänga med sig ett par regnjackor och stövlar är aldrig fel!

Involvera barnen så mycket som möjligt

Uppmuntra era barn att delta i planeringen av familjesemestern på Västkusten. Beroende på ålder så kan barnen göra olika saker.

Är de lite yngre kan de hjälpa till att packa väskor med sina favoritkläder och leksaker. För äldre barn kan ni låta dem vara med och leta efter aktiviteter och saker att göra på semestern. De kan även skapa packlistor och hjälpa till med att handla mat inför resan.

Genom att involvera barnen i planeringen av familjesemestern gör du resan mer belönande för dem.

Destination Västkusten: Vad väntar ni på?

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen med massor av olika aktiviteter både på anläggningen och i närområdet.

Hoppas att vi ses i sommar på er familjesemester!

Familjeweekend i Sverige: Besök västkusten

Kanske vaknar du upp en gråtrist dag och känner att du behöver komma bort från vardagens alla sysslor och måsten? Det är då en familjeweekend kan bli den perfekta resan för några dagars avkoppling, eller äventyr. Varför inte passa på att uppleva västkusten på din miniweekend med barnen?

Västkusten har flera vackra platser att besöka. Vi vill dock passa på att slå ett slag för Strömstad (även om vi är lite partiska). Staden ligger precis vid den norska gränsen, och är en underbar destination för en familjeweekend. Med sin vackra skärgård, historiska charm med koppling till pirater och familjevänliga aktiviteter erbjuder Strömstad något för alla.

Weekend på Västkusten: Tips på saker att göra

Årstiden kommer självklart att påverka utbudet kring vad du kan göra under din familjeweekend i Sverige. Strömstad är framförallt en riktigt härlig sommarstad, som verkligen får blomma ut i sin fulla prakt när solen skiner och det salta havet fylls av badgäster.

Vi tänkte tipsa dig på lite saker du kan göra; där vissa aktiviteter går att uppleva under de flesta av årets månader.

1. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är hem för en rad olika aktiviteter och utflyktsmål för din weekend i Bohuslän. Visste du att Sveriges första marina nationalpark finns i Kosterhavet? Här hittar du en unik undervattensmiljö med kallvattenskoraller som har skapat en livsmiljö för flera hundra olika djurarter. 

Ta en båttur från Strömstad till Kosteröarna och utforska den fina naturen tillsammans med barnen.

2. Badplatser

Strömstad har sin beskärda del av mysiga badplatser. Flertalet av dem är barnvänliga, vilket gör att hela familjen kan njuta av det sköna vattnet under er weekend på västkusten. En av de populäraste badplatserna är Fjällbacka strand; där du hittar sand, klippor och hopptorn.

Låt barnen bygga sandslott och samla snäckor medan du kopplar av och tar in den vackra utsikten över det blå havet.

3. Daftöland

En weekend på Västkusten är inte komplett utan ett besök på piraternas favoritställe, Daftöland. Denna äventyrsfyllda nöjespark hittar du strax söder om Strömstad. Här kan barnen utforska en värld fylld med pirater, attraktioner, lekar och mycket annat.

Du kan även bo bekvämt och mysigt hos oss på Daftö Resort i samband med ett besök på nöjesparken.

4. Lär er om Strömstads historia

Strömstad är en historisk plats på många sätt. Genom en guidad tur i stadens centrum eller ett besök på Strömstad museum kan du lära dig mer om bland annat fiske- och sjöfartshistoria. Du får en inblick i hur livet var förr i tiden här på västkusten.

En sådan här typ av aktivitet går att ta del av på många olika sätt, och den är ofta lärorik och intressant för både vuxna och barn.

5. Cykling med familjen

Att hyra cyklar och utforska Strömstads kustvägar är en härlig aktivitet för hela familjen. Cykla längs kusten, stanna till vid pittoreska fiskebyar och njut av en picknick med havet som kuliss. Det är ett utmärkt sätt att upptäcka områdets natursköna landskap.

Vill du ha lite mer äventyrlig cykling har vi på Daftö Resort MTB-leder precis i anslutning till anläggningen.

Strömstad har allt för en miniweekend med barn

En familjeweekend i Bohuslän med barnen är en fantastisk möjlighet att skapa minnen för livet och upptäcka allt vad västkusten har att erbjuda. Oavsett om ni föredrar fartfyllda aktiviteter, eller bara njuta av lugnet och de vackra landskapen som Strömstad har att erbjuda.

Daftö Resort är en bra utgångspunkt för en familjeweekend i Sverige. Från anläggningen går det enkelt att ta sig till flera olika aktiviteter och evenemang i närområdet. Du hittar även massor att göra direkt här på anläggningen.

Välkommen att boka din vistelse idag på Daftö Resort!

Stugor med två våningar, uteplats och pirattema

Hyr stuga i Bohuslän

Det finns inte mycket som är mer svenskt än hederlig husvagnssemester; en årlig klassiker för många av våra besökare på Daftö Resort. Men, ibland vill du kanske ha fyra träväggar, ett kök och ett badrum med rinnande vatten. Något som du får när du hyr en stuga hos oss. Lyckligtvis är det inte enbart väggar och rent vatten du får tillgång till. Våra campingstugor i Bohuslän är fullt utrustade med allt du kan tänkas behöva för en underbar semester på den saltstänkta västkusten.

Destination Bohuslän

Bohuslän har mycket att erbjuda för den som vill uppleva en riktigt skön sommar nära havet. Pittoreska fiskebyar, varierad natur och härliga badmöjligheter är bara några av argumenten för att hyra en stuga i Bohuslän.

Bohuslän är känt för sina vackra klippor i granit och charmiga små smultronställen. Daftös anläggning ligger precis i anslutning till sommarpärlan Strömstad. Här kan du njuta av färsk fisk och skaldjur på lokala restauranger, delta i olika aktiviteter och evenemang och uppleva skärgårdens fina natur med båt.

Självklart kan du även besöka Bohuslän och Daftö Resort utanför sommarmånaderna. Våra stugor går minst lika bra att hyra när temperaturen sjunker och mörkret infinner sig. När löven på träden skiftar till sina gula och röda färger kan det vara som allra mysigast att kura ihop sig i en av våra stugor.

Daftös stugor i Bohuslän

I vår charmiga stugby erbjuder vi flera stugalternativ som är anpassade för olika behov och budget. Från små och prisvärda campingstugor till större och lyxigare varianter där inget har lämnats åt slumpen.

Om du reser med familj och barn är stugorna i Piratbyn perfekta för både en längre semester eller en weekend. De är inredda efter Daftöpiraternas tycke och smak. På samma tema har vi även Döskallebyn, som har stugor ovanför marken i kojor och den nyast tematiserade stugbyn som fått namnet Vrakbyn.

Är du ute efter en riktigt stor stuga rekommenderar vi Kaptensbyn, som huserar våra mest exklusiva stugor. Här inne hittar du ett välutrustat kök, kaklat badrum, sovloft och två sovrum. Totalt har dessa stugor åtta sängplatser.  Väggarna är tapetserade med morristapeter och i taket hänger en kristallkrona. En stuga för kaptenen med andra ord.

Missa inte allt som händer på Daftö Resort

Nu kanske du får uppfattningen om att allting här på Daftö kretsar kring stugor. Så är det självklart inte! Vi är en anläggning som bjuder upp till äventyr året runt. För barnen är höjdpunkten på anläggning Daftöland, en stor nöjespark med piratinspirerade attraktioner och mycket annat.

Är det inte en stuga i Bohuslän du är ute efter hittar du också campingplatser för husbil, husvagn och tält. Lägg till med båten i vår gästhamn eller varför inte checka in på pirathotellet och bo som en riktig pirat?

Oavsett vilket typ av boende du väljer är du välkommen till oss på Daftö Resort!

Familjehotell i Bohuslän med äventyrstema

Det är ingen större brist på fina familjehotell i vårt avlånga land. Det som du däremot inte hittar på andra platser är ett pirat-inspirerat äventyrshotell där varje rum är fyllt till bredden med detaljer och berättelser kopplade till havsbusarnas fartfyllda upptåg. Är din familj ute efter ett helt unikt äventyrshotell är Pirathotellet på Daftö Resort destinationen ni ska navigera mot!

Äventyrshotell med piratinredda rum

Hela vår anläggning präglas av äventyr, och det är kanske som allra mest tydligt på just Pirathotellet. Rummen är anpassade för familjer som reser med barn och inredda i ett pirattema. Du kan också upptäcka kopplingar till piraten som inspirerade rummet du sover i.

I varje hotellrum får man tillgång till en stor, avskild balkong med utemöbler; där barnen kan speja ut över anläggningen och havet. Kanske får de sikte på en och annan pirat? 

I de lekfulla rummen på vårt familjehotell hittar du också badrum, skrivbord och en TV. När det är dags att bädda ner sig efter en dag fylld med äventyr gör du det i en inbjudande dubbelsäng och eventuellt i en stor bäddsoffa beroende på hur många ni är.

Efter en god natts sömn på äventyrshotellet är det inte mycket som klår en rejäl frukost, som ingår när du bor hos oss. Även den mest hårdnackade piraten behöver mat för att orka med de saltstänkta dagarna på Daftös anläggning.

Bor ni på Pirathotellet har ni nära till allt, bland annat till Daftöland, vår nöjespark, som även den självklart är inspirerad av pirater.

Historiska pirater på Daftö Resort

Daftö Resort har fört arvet av pirater vidare in i modern tid. Under 1700-talet fanns det svenska pirater, ledda av kung Karl XII, som försvarade vattnet runtom i landet; speciellt längs med västkusten.

Och det var här vid Daftö som ett gäng marinarkeologer hittade ett skeppsvrak för bara fyra år sedan; precis utanför vår gästhamn. Detta vrak är troligen ett av Kung Karls krigsskepp. Man tror att skeppet har använts i ett slag ute på havet, men som sedan sänkts av piratbesättningen för att inte fienden skulle få kontroll över det.

Som du märker har pirater och skepp varit en del av historien sedan länge på Daftö Resort. 

Boka ditt rum idag på Pirathotellet

Vårt familjehotell med pirater är en förlängning av den berättelse som ägde rum på just denna plats för hundratals år sedan. När du bokar ett rum på äventyrshotellet kan du alltid ha den svenska pirathistorien i bakhuvudet.

Om du känner dig redo för ett äventyr i Strömstad, med aktiviteter för hela familjen och samtidigt vill bo bekvämt i ett unikt aktivitetshotell har du hittat rätt.

Se till att boka ditt rum redan idag. Skepp O'hoj!

Första styrelsemötet som ordförande i Visita för fredrik Reinfelt blir på Daftö Resort.

Den 2 maj valdes förre stadsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt till ny ordförande i besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita.

Den 13-15 juni kommer han att hålla sitt första styrelsemöte på Daftö Resort i Strömstad. Värd för studieresan är Daftös delägare och VD, Lena Kempe, som suttit med i Visitas styrelse sedan hösten 2020.

Reinfeldt tar över styrelseklubban från en annan före detta minister, Maud Olofsson (c), som innehaft posten sedan 2014. Reinfeldt själv säger till Visita att han ser fram emot att utveckla en viktig del av Sveriges näringsliv och Visitas valnämnds ordförande Christer Johansson hyllar Reinfeldts erfarenhet och kontaktnät. Efter tuffa Corona-år ska nu besöksnäringen återstartas. - Besöksnäringen är av central betydelse för Sverige. Den ger många ett första steg in på arbetsmarknaden, finns över hela landet och består av allt från små familjeföretag till stora koncerner med tusentals anställda. Jag ser fram emot att bidra till att lyfta och utveckla näringen ytterligare, säger Fredrik Reinfeldt.

Och startskottet på detta arbete äger alltså rum i Strömstad i mitten av juni hos Lena Kempe på Daftö Resort. 2018 utsågs Lena till Årets kvinna inom svensk besöksnäring och två år senare valdes hon in i Visitas styrelse. - Jag är väldigt glad över att få välkomna styrelsen hit och det blir ju lite speciellt att Fredrik kommer att hålla sitt första styrelsemöte här hos oss i Strömstad nu när turistnäringen tagit fart igen efter pandemin. Förhoppningsvis kommer vi kunna lära honom lite nytt om just vår gren inom denna viktiga bransch, säger Lena Kempe.

En av de frågor Lena driver hårt är varför det är olika momssatser inom campingområdet. Det är till exempel helt orimligt att vi ska behöva ta 25 procent moms för de gäster som övernattar i vår gästhamn medan de som övernattar på land betalar 12 procent.

 För ytterligare information vänligen kontakta:

Lena Kempe, VD Daftö Resort, tel. 0732-70 99 50, lena@dafto.se

 

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 5 700 medlemsföretag med över 8 100 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar.

Daftö Resort och Strömstads kommun bjuder alla elever på avslutningspresent

Den 14 juni bjuder vi och Strömstad kommun alla kommunens 1625 grundskoleelever på gratis entré till Daftöland som avslutningspresent.
Detta gäller samtliga grundskoleelever från förskoleklass till årskurs 9 i Strömstad kommun inklusive en målsman/vuxen per barn. Syskon eller andra besökare betalar halva priset under denna dag. Eleverna får sina entrébiljetter i skolan som man visar upp i Daftölands entré och parken har öppet mellan 12:00-16:00 denna eftermiddag.
Vi gläds åt att kunna bidra till att alla Strömstads elever får möjlighet att starta sommarlovet med en speciell upplevelse tillsammans, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort.
Bilden är på Mats Brocker, kommunchef i Strömstad Kommun och Daftö Resorts Lena Kempe.
Välkomna att starta sommarlovet med äventyr på Daftöland!

Daftö Resort tilldelas utmärkelsen Camper´s Choice 2022

Tillsammans med elva andra anläggningar utses Daftö Resort till en av Sveriges bästa campingar. Över 6000 personer har under fyra veckor röstat fram sina favoritcampingplatser i Sverige. 

- Vi är riktigt stolta och glada över utmärkelsen. Gästernas egna röster är de som betyder mest förstås säger en glad Lena Kempe, VD på Daftö Resort. Lena tog emot priset tillsammans med delägarna Mia och Mette Kempe. 

Daftö Resort fick också utmärkelsen "Bästa aktivitetsutbud"

Vi vill att våra gäster skall väja oss för alla våra äventyr så den utmärkelsen visar ju att det är vad gästerna uppskattar också.
Bra betyg som inspirerar oss att jobba vidare med att utveckla aktiviteterna på Daftö säger Lena.

Camper’s Choice är gästernas nya utmärkelse till sina favoriter bland Sveriges campingplatser på Camping.se. Gästerna utser vinnarna genom att rösta på sina favoriter. 

 

Glädjetjut, skratt och hissnande skrik, när piraterna öppnade portarna till Daftöland idag!

Idag är vi glada och lyckliga över att återigen öppna upp portarna till Daftöland.

Glädjetjut, skratt och hissnande skrik, som vi har väntat på att höra detta igen. 
Daftöland öppnade idag och får ta in 584personer per dag. 

-Vi har jobbat hårt för en ansvarsfull öppning och känner att vi kan erbjuda ett tryggt äventyr säger en glad VD Lena Kempe. 

Det är så roligt att återigen kunna erbjuda våra gäster på Daftö Resort och både invånare och besökare till Strömstad detta äventyr.

På Daftöland betalar du en entré till alla attraktionerna och i år hålls nöjesparken öppen alla dagar från kl.11-17 ända fram till den 15 augusti. 

Vår förhoppning är att det är många som har längtat lika mycket som vi och att det är många som ser Daftöland som en bra dags aktivitet om du bor eller besöker västkusten i sommar säger Lena.

IFK GÖTEBORG LADDAR UPP PÅ DAFTÖ!

Nu har återigen IFK Göteborg checkat in hos oss för sitt träningsläger! Efter en paus förra året är de nu tillbaka för att ladda upp tillsammans hos oss i Strömstad. Mellan den 14-17 juni finns hela A-laget med ledare och team på plats för dagar med mycket träning men också aktiviteter på Daftö Resort.

IFK Göteborgs nytillträdda tränare Mickael Stahre är på plats med laget.  Med EM- start för Sverige samtidigt som IFK anländer blir det riktigt fotbollsfeber på Daftö! Massor av glada fotbollsfans har redan fått träffa spelarna och ladda upp inför Sveriges EM match.

Förutom träningar på Strömsvallen och kallbadhuset utegym i Strömstad väntar också trevliga aktiviteter som padel och skärgårdstur under dagarna på Daftö Resort.

-Vi är väldigt glada och stolta över att återigen få ta emot IFK Göteborg. Vi hoppas att dagarna hos oss blir riktigt bra för laget! Vi skall göra allt vi kan för att de skall trivas här blad tång, salt och pirater säger Lena Kempe VD på Daftö Resort.

DAFTÖLAND ÖPPNAR I SOMMAR

DAFTÖLAND öppnar i sommar! På ett ansvarfullt sätt och med begränsat antal besökare kan Daftöland äntligen slå upp portarna den 19 juni.

Daftöland är nöjesparken med spel, matställen och attraktioner som berg- och dalbana, snurrande kruttunnor och flumeride. Nöjesparken som under rådande restriktioner 2020 inte kunde öppna sin attraktioner har väntat på beskedet som gör att man på riktigt kan planera för en öppning denna säsong. I år presenteras dessutom  en helt ny attraktion!

- Vi är så glada över det här beskedet och över att kunna planera för en ansvarsfull öppning redan innan midsommar som tidigare var målet säger Lena Kempe VD.

En del besked återstår för att vi skall våga starta biljettförsäljningen men så snart det är möjligt kommer man att kunna köpa sin biljett online säger hon.

För våra personal, våra gäster och alla piraternas skull är vi riktigt glada nu avslutar Lena.

Info; Daftöland som tar ett par tusen besökare räknar förstås med kraftigt reducerat antal besökare som tillåts samtidigt under säsongen 2021. 

Daftö Resort laddar för sommaren och kan återigen rekrytera över 130 säsongsanställda

Nu laddas det för fullt för en sommarsäsong på Daftö Resort bland tång, salt och pirater.

Personalen är en viktig del av upplevelsen på Daftö och vi har alltid varit stolta över att kunna erbjuda säsongsanställning till över 150 personer säger Mia Kempe HR-chef för Daftö Resort.

Inför förra årets sommarsäsong var det beräknade personalantalet ännu högre men med en stängd nöjespark och hårda restriktioner under hela våren blev antalet anställningar betydligt färre. 

För Daftö som tidigare hade 70% utländska gäster är det fortfarande en utmanande tid. Förra året upptäckte många Svenska gäster både Strömstad och camping och stugsemester som semesterform. Det upplevs både tryggt och enkelt när du tar ansvar för ditt eget boende. 

Hoppas på ett öppet Daftöland i sommar
Det är att vi ser att det nu bokas på inför sommarsäsongen och att det kan bli möjligt att öppna nöjesparken Daftöland gör att vi nu vågar anställa säger Mia. -Det är väldigt roligt att vi i år kunnat anställa många unga sommarjobbare som förra året dessvärre inte fick chansen. 

Vi erbjuder en del personalboende men vill alltid rekrytera många talanger från vårt närområde förstås. Det är en stor fördel att kunna vara värd för hela vår plats. Vi är glada för att i många fall vara den första arbetsgivare man har. Ett förtroende vi värnar om och tillsammans ser vi till att ha kul på jobbet.  
Här jobbar vi med glädje. Och än är inte alla tjänster tillsatta så skicka ett mail till jobb@dafto.se om du inte har säsongens jobb klart än avslutar Mia. 

 

Packlista för camping

När det kommer till att campa är det viktigt att ha en lista på vad man ska ta med sig inför resan. Beroende på om man ska åka bil, husvagn eller om man ska tälta har vi satt ihop en konkret lista med allt du kan tänkas behöva.

1. Belysning

När mörkret slår till är det viktigt att kunna se. Därför är en lykta/ficklampa med extra batterier bra att ha med sig.

2. Första hjälpen kit

Du vet aldrig när oturen kan komma. Införskaffa första hjälpen kit med plåster, förband och Aloe Vera burn gel. Det är något varje campingmänniska bör ha med sig!

3. Stormkök

Det är en god idé att köpa ett stormkök när du ska ut och campa, speciellt för längre campingturer. Med ett stormkök är det inte bara mysigt att laga mat över en öppen eld utan det är också skönt att slippa behöva leta efter ved i skogen bara för att få kokt vatten till ditt kaffe på morgonen? Stormköket gör det enklare för dig när du är ute i naturen.

4. Filter

När du väl ska på din campingtur behöver du självklart något att dricka. Är du nära en vattenkälla så ha alltid med dig klortabletter eller ett filter för att filtrera vattnet med.

5. Kläder

Du ska alltid packa extrakläder med dig när du ska campa. Lägg kläderna i plastpåsar för att ge ett extra skydd mot väta.

Det är viktigt att tänka igenom kring packningen så man vet vad som kommer till att behövas. Man borde även testa att campa ute i närheten en natt för att se hur det är. Detta gäller såklart om campinglivet är nytt för dig och om du ska ut på en längre tur.

Oavsett hur du campar är du varmt välkommen till vår camping!

Semester för familjen som spelar padel

För många har padel blivit ett nyvunnet och älskat intresse. Ledig tid går till att spela både seriespel och vänskapsmatcher med vänner och med sin partner. 

Vad passar då bättre än att välja en semesterdestination med möjlighet till padelspel? Även om du inte reser med flera padelentusiaster är det lätt att hitta nya motståndare och skapa nya bekantskaper på plats eller genom matchi.se.

Det är kanske inte alla i familjen som spelar padel och då är det viktigt att det finns något för alla. En semester på en resort som erbjuder flera olika aktiviteter för både barn och vuxna blir rolig för hela familjen. Du kan självklart varva padel med härliga bad och goa stunder på balkongen. 

Aktiv semester med padel och barnaktiviteter  

För många är det viktigt att barnen kan röra sig fritt och säkert på egen hand på området. En barnvänlig resort med aktiviteter för både vuxna och barn gör att semestern blir både rolig och avslappnande. 

För den aktiva familjen bör det finnas bland annat löparspår, utegym och härliga bad som komplement till padelbanorna. 

Eget boende intill padelbanor och utomhusaktiviteter

I rådande tid är ett eget boende att rekommendera. Genom att bo i egen stuga, husvagn, husbil eller båt sköter du din egna matlagning och kan förbereda det mesta inför resan. En sommarsemester som erbjuder padel och gott om utomhusaktiviteter för alla i familjen bokas när det äntligen blir mer ledig tid och fler möten i boxen. 

Välkomna att bo på Daftö Resort som gör det både spännande för barnen och avslappnande för föräldrarna! 

Barnvänligt hotell med bad

Är du på jakt efter ett barnvänligt hotell med bad? Det nybyggda Pirathotellet i Strömstad bjuder på ett äventyr utöver det vanliga!

Bad i både pool och hav för alla åldrar

När du bor här kan du välja mellan att bada i poolområdet eller havet som bara är ett stenkast bort. 

Poolområdet har tre uppvärmda pooler fyllda med spännande saker. Det finns piratskepp, vattenkanoner, utsiktstorn, vattenfall och rutschkana. 

Du håller enkelt uppsikt från en solstol medan barnen lever rövare i någon av poolerna. En är 120 cm djup, en är 60 cm djup och den minsta är för riktigt små barn.

När man vaknar upp med havsutsikt från rummet är det svårt att inte vilja ta ett dopp i havet. Som tur är tar det bara ett par minuter att gå till vår barnvänliga strand. 

Det finns även möjlighet att bada från bryggor och klippor för de lite äldre barnen.

Barn som leker på stranden med föräldrar och en pirat

Barnhotell med pirat-tema

Barnvänligt hotell räcker inte riktigt för att beskriva Pirathotellet. Det är ett familjehotell som riktar sig mot barnfamiljer.

Det genomgående temat är pirater, precis som för resten av Daftö Resort. Varje rum i hotellet har en unik karaktär inspirerat av olika pirater. Samtliga rum har en rymlig altan eller balkong med utsikt över havet.

När ni bor på hotellet har ni nära till alla spännande aktiviteter. Barnen kan röra sig fritt och säkert på egen hand på området. Att bo hos oss är spännande för barnen och avslappnande för föräldrarna!

Lätt att hitta nya kompisar

Det nya Pirathotellet är bara ett boendealternativ på Daftö Resort. Väldigt många familjer kommer på besök varje år och bor i stugor, på campingen eller gästhamnen.

Med andra ord är det lätt för dina barn att hitta nya vänner oavsett ålder att hitta på nya äventyr med.

Nöjda kunder berättar

Bra med aktiviteter i området för barn i alla åldrar. (trots Corona tider) Härligt poolområde. Bra mat och service. Här finns allt du kan önska dig.” - Larsa Larsson

Vacker natur, härliga pirater, rent och fräscht och suverän pool! Kommer absolut tillbaka ännu en gång!” – Anna Onken

Perfekt för barnfamiljen!” – Jeanette Eriksson

Läs mer och boka en vistelse på Pirathotellet nu!

Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2023

Det är en osäkerhet i världen just nu i och med inflationen som pågår. Självklart påverkar detta även familjer som reser; och inte minst de som reser utomlands.

Istället för att betala alldeles för dyra flygbiljetter kan en barnsemester i Sverige vara den perfekta lösningen för semestern 2023.

En “Hemester” eller “Svemester” kan vara minst lika äventyrlig och minnesvärd som en utlandsresa.

Det finns många anledningar att semestra med barn i Sverige, i denna artikel går vi igenom tre av dessa.

1. Tidsomställningar och rutiner för er barnsemester

Att resa utomlands till andra tidszoner kan ställa till rutiner även för den erfarne resenären. Morgonen förvandlas helt plötsligt till natt – vilket kan bli ett mardrömsscenario för mindre barn.

Även om ni åker på barnsemester i Sverige kan det innebära en tidsomställning. Ni kanske är uppe längre om kvällarna, och barnen gör aktiviteter de inte är vana vid.

Men, det kommer inte att påverka barnen alls på samma sätt som med en utlandsresa.

2. Bekvämt att resa med barn i Sverige

Att flyga är stressigt för barnfamiljer även i vanliga fall. Under rådande pandemi blir det ännu mer saker att hålla koll på. 

Genom att åka bil inom Sverige blir det inte lika superviktigt att hålla tider. Semestern blir inte förstörd om ni missar något flyg. Det finns inte heller någon risk att bagaget försenas eller tappas bort. Ni behöver inte heller boka hemresan i förväg, vilket nästintill är ett krav vid flygsemester. Mindre stress helt enkelt. 

Det är få barn som uppskattar att sitta still längre perioder. Genom att bila kan ni göra stopp på vägen utan problem. Exempelvis om glassuget eller nöden kallar. 

Vi rekommenderar också mer strategiska raster på vägen som förgyller semestern. Låt resan både till och från ert slutmål bli en del av semestern. Gör ett dagsbesök på en nöjespark, ta ett uppfriskande dopp i havet eller spela minigolf.

Barn som spelar minigolf

3. Mycket vackert och spännande att uppleva

Sverige bjuder, särskilt på sommaren, på enormt många olika naturupplevelser. Många av våra 30 nationalparker har aktiviteter som riktar sig mot barnfamiljer. 

Självklart behöver ni inte besöka just en nationalpark för att uppleva vacker natur! Det finns säkert vackra vandringsleder och härliga badplatser i din närhet. Tack vare allemansrätten är många barnvänliga aktiviteter i naturen dessutom helt gratis, vilket sällan är fallet utomlands.

En till fördel med en barnsemester i Sverige är att ni kan välja att både göra små utflykter och större resor. Sprid ut spännande minisemestrar över flera veckor istället för att satsa stort på en charterresa. 

Ni är hjärtligt välkomna att besöka Daftö Resort och Daftöland hur länge ni vill i sommar!

Annas Daftöresa

För tio år sedan arbetade Anna sin första sommar i Housekeepingteamet på Daftö Resort. Fram till 2013 spenderade hon somrarna i Strömstad och resten av året i Polen. Hon trivdes bra men hade inga planer på att flytta till Sverige permanent, planer som förändrades 2013. Anna träffade sin sambo och trivdes så bra att hon valde att stanna, tur var väl det! Idag 10 år senare är hon teamledare för gänget i Housekeeping och en riktig klippa för företaget.

Arbetet i Housekeeping är varierande, ingen dag är den andra lik. Den variationen har under 2020 helt klart nått nya nivåer. Det blev en vår och sommar med nya utmaningar och rutiner för att trygga upp för både gäster och medarbetare i att Daftö fortfarande är en trygg plats att vara på. Alla ytor gås igenom med noggrannhet och allt desinficeras. Du som varit på Daftö känner säkert till att det finns många lokaler och byggnader att hålla rena. 130 stugor, ett hotell med 12 rum, restauranger och andra offentliga lokaler, poolområde, konferensbyggnad, aktivitetslokaler, servicehus och reception. Under sommaren 2020 arbetade 15 personer i Housekeeping och dessa leddes av Anna. 15 personer från flera olika länder med olika språk. För att leda teamet pratade Anna polska, engelska, svenska och stöttade upp med kroppsspråk.

Hon står även för inköpen av städartiklar och är länken mellan hennes team och receptionen, för att informera om vilka stugor som är klara för incheckning av nya gäster.

Under årets högsommar kunde det vara 70-80 stugor att städa varje dag, från utcheckning kl 11 till incheckning kl 15. Olika team hade olika stugtyper som man lärde sig och kunde städa noggrant och snabbt i. Vi visste ju att gäster är på väg och vi vill att så många som möjligt kan komma in i sin stuga och starta äventyret så snart de är här. De underlättar arbetet för våra kollegor i receptionen och gör så att vi undviker onödiga köer på plats.

Du har arbetat här i 10 år, vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

- Det känns inte som att jag åker till jobbet, mer som att jag åker till mitt andra hem. Jag trivs så bra och känner mig trygg här. Min familj bor i Polen så kollegorna här har blivit som min svenska familj. Sedan gillar jag variationerna i arbetet, man vet aldrig vad som väntar under arbetsdagen.

Idag den 7 december är det ”Städarnas dag” och vi vill skicka ett stort varmt tack till Anna, Camilla och alla de andra som arbetat i Housekeeping under året och som sett till att Daftö är en säker plats att vara på. Tack för allt ni gjort och gör!

Lena Kempe, VD för Daftö Resort i Strömstad, är ny styrelseledamot i Visita

Den 7 september valdes Lena Kempe in som styrelseledamot i Visita, branschorganisationen för svensk besöksnäring. Lena driver Daftö Resort i Strömstad, en erkänd och prisbelönt resort som erbjuder alla boendeformer, aktiviteter, restauranger och egen nöjespark.
- Det känns fantastiskt kul och spännande, speciellt efter ett tufft år som detta. Jag ser fram emot att bidra till branschens utveckling genom frågor jag brinner för, säger Lena Kempe.

Lena är uppvuxen i Strömstad och efter utbildning valde hon att flytta tillbaka och axla rollen som VD i familjeföretaget som hon nu driver i tredje generation.

Förutom att driva det egna bolaget har hon bland annat varit styrelsemedamot i SCR Svensk Camping och arbetat för att främja destinationen Strömstad.

2020 har varit ett tuff år för besöksnäringen, precis som för många andra branscher. Hur känns det att under ett år som detta gå in i styrelsen för Visita?
- Det känns viktigare än någonsin att bidra och påverka. Vi har gått igenom ett svårt år men som också gett oss nya insikter som vi har med oss framöver. Man har semestrat på ett nytt sätt och kunnat uppleva mer av Sverige som förhoppningsvis bidragit till att vi uppskattar vårt eget land ännu mer, svarar Lena.

Vilka frågor är det som ligger varmast om ditt hjärta som ny styrelseledamot i Visita?
- På Daftö arbetar vi med att sälja glädje. Det är väldigt kul att sälja glädje men det kan bli enklare. Jag ser fram emot att arbeta vidare med frågor som underlättar och möjliggör för företagare, inte minst när det gäller regelverket.

De som arbetar nära Lena skulle beskriva henne som en kvinna med mycket mod, som vågar satsa stort.  Med Lenas erfarenheter av att driva en anläggning som erbjuder alla boendeformer, restauranger och nöjespark blir hon en bra och viktig representant för branschen.

Presskontakt: Lena Kempe, lena@dafto.se , 073-2709950

 

Europatoppen och bäst i Sverige - Daftö Resort är en Superplatz

Daftö Resort i Strömstad har för 16:e året utsetts till Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC. Som enda turistanläggning i Sverige och Norge har man fått det högsta betyget och den prestigefyllda utnämningen.
– Du kan jämföra det med en restaurang som får en stjärna i Michelinguiden, eller en film som vinner en Oscarstatyett. Det finns stor prestige i att få denna utmärkelse, som är den finaste du kan få som campingplats i Europa, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Varje år tar den största tyska motororganisation ADAC, med 19 miljoner medlemmar, fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder. 
Endast 133 av dessa har fått den högsta klassificeringen för 2020 och Daftö Resort behåller sina fem stjärnor som man fick första gången redan 2003.

– Superplatz innebär de allra högsta förväntningarna vad gäller utbud, service och kvalitén. Med andra ord behöver en turistanläggning hålla väldigt hög kvalité inom många olika områden. Det är svårt att få titeln Superplatz och minst lika svårt att sedan behålla den som Daftö gjort under en lång period, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Superplatz bygger på anonyma inspektioner under föregående år då hela anläggningen har gåtts igenom. Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort högsta poäng. Anläggningen räknas därmed som bäst i Sverige och hör till det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i hela Europa.

– Detta är den 16:e gången vi får utmärkelsen och det blir mer och mer glädjande för varje år. År 2020 är ett annorlunda år men vi fortsätter att erbjuda ett tryggt äventyr för de som besöker oss. Och att under ett sådant år blir utsedd till en Superplatz värmer lite extrasäger Daftö Resorts VD, Lena Kempe.

Den femstjärniga campingen på Daftö har inför 2020 utökats med fler platser för camping och ett Pirathotell har byggts på resorten och står nu färdigt. Tillsammans med gästhamn och stugor kan man bo precis som man vill när man upplever äventyret på Daftö.

En hjälpande hand som tacksamt har greppats

I tuffa tider är en hjälpande hand extra välkommet. När Turistrådet Västsverige sträckte ut sin var det en självklarhet för Daftö att tacksamt greppa den. Turistrådet har startat en åtta veckor lång onlineutbildning som 1-2 medarbetare per företag kan gå. Från Daftö passar Strömstadsborna Louise och Rosanna, på att kunskapsutveckla sig.
- Oron över vad som kommer hända har bytts ut mot hoppfullhet, säger Rosanna.

Ett kanonår var i sikte, sedan kom smällen

På Daftö planerades en hotellinvigning, en ny attraktion började bli klar i nöjesparken Daftöland och Bistron var redo att servera mat och dryck till både norska och svenska påskfirare. Rekryteringen av sommarpersonalen var i princip i mål och bokningsläget inför våren och sommaren spred känslan av att 2020 blir ett kanonår. Sedan kom smällen. Då drygt 60 % av gästerna är från Norge kom den dessutom väldigt hårt när Norge stängde sina gränser. För att rädda likviditeten krävdes kostnadsbesparingar, bland annat permitteringar och varsel.
- Det har varit och är en otroligt utmanande och tuff tid. Vi har under många år arbetat för att få ihop vårt fantastiska team av medarbetare och nu ligger allt fokus på att få tillbaka så många som möjligt av dem som vi tvingats varsla, säger Daftös VD Lena Kempe.

Turistrådet Västsverige stöttar regionens besöksnäring

Turistrådet Västsverige har startat en åtta veckor lång onlineutbildning som 1-2 medarbetare per företag kan gå. Kunskapen vässas hos de som deltar och Turistrådet finansierar 70 % av deltagarnas lönekostnader. Något som gör att Daftö och många andra företag i Västsverige kan behålla medarbetare. Två av de som förberett sig på att behöva lämna sin arbetsplats men som nu boostar sin kunskap för att vara ännu mer redo när krisen vänder är Rosanna och Louise. De båda arbetar i receptionen, Louise sedan oktober 2018 och Rosanna sedan januari 2019.
- Det känns väldigt fint att Turistrådet stöttar upp och hjälper oss i den här tuffa tiden. Jag var inställt på att behöva sluta nu i slutet av april men tack vare detta behöver jag inte det. Det är jag tacksam för och jag kommer göra allt för att bidra med det jag kan för att vi ska klara oss ur den här krisen, säger Rosanna.

Tillsammans gör vi Västsverige till en ännu tryggare plats att semestra på

Onlineutbildningen som genomförs under 8 veckor innehåller föreläsningar som genomförs av några av de bästa i branschen. Utbildningen började den 14 april, de första dagarna har varit givande och förväntningarna på de kommande dagarna är höga.
- Det är intressant och inspirerande att ta del av den kunskap och erfarenhet som föreläsarna delar med sig av.  Vi alla sitter i samma båt och tillsammans kan skapa bra förutsättningar till att göra Västsverige till en ännu tryggare plats att semestra på i sommar, säger Louise.

När utbildningen är klar, vad hoppas och tror ni att ni fått med er av den?
- Om man ska leta efter något positivt med krisen så lär vi oss inför kommande kriser, så att både företaget och vi som privatpersoner känner oss tryggare om och när det händer igen. Jag kommer ta till mig så mycket kunskap och erfarenheter jag kan och dela med mig av det till mina kollegor. Innan jag började på Daftö gick ledningsgruppen på Daftö en krishanteringsutbildning så flera scenarion har de övat på, men en sådan här kris hade ingen kunnat förutse, svarar Rosanna.
- Jag håller med i det och tror även att vi kommer leva lite annorlunda när detta är över. Jag hoppas i alla fall att man i detta läge förstått vikten i att gynna de svenska och framförallt lokala företagen. Kanske hushåller lite extra med ekonomin och värdesätter tiden med varandra ännu mer, säger Louise.

Daftö fortsätter leta efter liknande hjälp för fler medarbetare samtidigt som kostnadsbesparingar och en stor mängd åtaganden genomförts på anläggningen med anledning av Corona. Bland annat har upplevelsen anpassats efter myndigheternas restriktioner utan att kompromissa på tång, salt och äventyr.

Daftös VD Lena Kempe är en av föreläsarna

Den 28 april är det dags för Daftös VD Lena Kempe att föreläsa i Turistrådets onlineutbildning. Med 35 medarbetare under helår och mellan 160-200 personer under de tidigare somrarna som arbetar med att leverera värdskap i världsklass ska hon föreläsa om just det – värdskap. Värdskap är i fokus i alla föreläsningar under vecka 3 och tillsammans med Andreas Andersen, VD för Liseberg samt Janne Nilsson, VD för Skara Sommarland föreläser de kring ”Nöjesparker med service i fokus”.
- Det kändes självklart att greppa den hjälpande handen som Turistrådet sträckte ut mot oss företagare med den här onlineutbildningen. Och lika självklart var det att säga ja till att dela med mig av mina erfarenheter när jag fick frågan, avslutar Lena Kempe.

Bildtext: Rosanna Suarez är uppvuxen i Strömstad och började på Daftö i januari 2019. Louise Jonsson är uppvuxen i Leksand och flyttade till Strömstad sommaren 2018, i oktober samma år började hon på Daftö. 

Maddes Daftöresa

När Madelene Lidberg (Madde) gick på teaterprogrammet i Uddevalla blev hon tipsad om att söka säsongsjobb som pirat på Daftö. Under själva jobbsökardagen fanns även möjlighet att söka andra tjänster så hon passade på att söka jobb inom restaurang. Idag, åtta år senare, är Madde heltidsanställd och restaurangansvarig för Restaurang Packhuset.

Under påsken 2012 gjorde Madde sin allra första dag i Packhuset. Till en början kombinerade hon jobbet med att plugga klart sitt sista år på gymnasiet.

- Jag började som 18-åring med att diska i Packhuset. När jag tog studenten fortsatte jag att säsongsjobba på Daftö. Jag älskade verkligen miljön och ville hela tiden utvecklas. Efter några år fick jag möjlighet att bli hovmästare, och det tackade jag såklart ja till.

Idag är Madde heltidsanställd och restaurangansvarig för Restaurang Packhuset. Hon har hand om allt vad gäller matsal, gästers önskemål, menyer och rekrytering av restaurangpersonal.

Vad är ditt bästa minne från din tid som säsongsanställd?

- Som säsonganställd kan man få möjlighet att bo i personalbyn på Daftö. Jag minns att varje dag var otroligt kul. Det var bara att öppna dörren så fanns det alltid någon eller några som var redo att hitta på roliga äventyr!

Vi är väldigt glada över att Madde varit en del i vårt team här på Daftö i så många år och vi hoppas att det blir många fler. 

Amandas Daftöresa

Amanda Koponens resa mot att bli aktivitetsansvarig på Daftö började precis som för många andra, genom en säsongsanställning. I Amandas fall som skådespelare.
- Att se glädjen hos barn som första gången får träffa en pirat är oslagbart.

När Amanda utbildade sig på Performing Arts School i Göteborg blev hon tipsad av sina klasskompisar att söka jobb på Daftö. Hon tyckte att det verkade spännande och sommaren 2016 började hon sin säsongsanställning som skådespelare och showartist hos oss.

- Somrarna på Daftö innehöll allt man kan tänka sig. Ett roligt jobb med varierade arbetsuppgifter, en härlig stämning utanför jobbet och inte minst att befinna sig på fantastiska västkusten med allt vad det innebär.

Idag är Amanda heltidsanställd och aktivitetsansvarig. Det innebär att hon planerar, projektleder och genomför alla piraternas aktiviteter, både på Daftöland och på resorten.

Vilket är ditt bästa minne från din tid som säsongsanställd?
- Ett extra roligt minne från när jag var säsongsanställd var sommaren 2018 när ett åskoväder närmade sig. Jag spelade ”den onda” i teatern, och i samma ögonblick som jag gjorde entré på scenen slog en blixt ner i närheten av Daftöland. Min entré blev ackompanjerad av världens åskdunder!

Vi är väldigt glada och stolta över det jobb Amanda gör och över de äventyrliga upplevelser som hon och hennes team - piraterna - skapar för våra gäster. 

Stenläggning utanför Pirathotellet

Markarbetet är i full gång utanför entrén till Pirathotellet. En härlig utomhusmiljö växer fram där stensättningarna snart får sällskap av gröna växter.

En mur byggs upp mellan hotellet och backen upp mot Solhöjden och intill muren kommer du kunna parkera bilen. Som ni ser på bilden ligger denna sidan av hotellet i skugga men framsidan, med balkonger och terrasser för varje rum, badar i solsken. Utemöbler börjar komma på plats och rummen ska börja inredas med möbler och detaljer från kapartiden till havs. 

Från och med den 3 april kommer du kunna checka in i Pirathotellet och då kan du bo på Daftö precis som du vill. I gästhamnen, stuga, campingtomt eller i hotellet. 

​Från en camping till ett helt äventyr, där gästen själv får välja

Det började som en camping och är nu ett helt äventyr där man som gäst kan bo precis som man vill. Från och med den 3 april kan gästerna på Daftö checka in i det nya Pirathotellet, Daftös största satsning någonsin.

– Vi är ett semesteralternativ för alla barnfamiljer, att utveckla oss efter behoven som finns för att inte utesluta någon känns helt naturligt, säger Lena Kempe, VD på Daftö i Strömstad.

Nytt för sommaren 2019 var att man för första gången kunde komma rätt in i äventyret med båt och lägga till vid den nya gästhamnen. Nu utökas anläggningen med ytterligare ett boendealternativ, ett hotell med det genomgående pirattemat. Pirathotellet kan nu bokas med ankomst från den 3 april. Med hotellet erbjuder Daftö boende i stuga, camping, gästhamn och hotell. Detta betyder att Daftö numera verkar inom alla kategorier för svensk besöksnäring, utan skidanläggning.

– Vi har länge haft ett brett utbud av boende, alltifrån tälttomter till stugor med hotellstandard. Att vi nu även kan erbjuda hotellboende är en naturlig del i vår utveckling, eftersom det är vad våra gäster efterfrågar. Vi ger våra gäster valmöjlighet att välja boende utifrån sina egna förutsättningar vilket är viktigt för oss, säger Lena Kempe.

Att välkomna alla till hela Daftö, oavsett förutsättningar, har under 2019 uppmärksammats i media, när det framkom att Daftöland är landets billigaste nöjespark. Det nya hotellet är även ett sätt att tillgängliggöra området för fler gäster, både barnfamiljer och företag som kommer dit för möten och aktiviteter.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den fantastiska naturen vid Daftö – året om. Vi förlänger säsongen och skapar dessutom ännu fler arbetstillfällen året om, avslutar Lena.

Daftö har chans att vinna barnfamiljernas finaste pris

Daftö är återigen nominerade till Stora Barnsemesterpriset, som varje år röstas fram av barnfamiljer runt om i Sverige. Daftö Resort är nominerad i kategorin ”Bästa Campingplats för barnfamiljer” och nöjesparken Daftöland är nominerade i kategorin ”Bästa Temapark i Norden”.

Konkurrens i de båda kategorierna är stenhård. De som är nominerade till ”Bästa Temapark i Norden” är utöver Daftöland, bland andra Legoland (Danmark), Muminvärlden (Finland) oh Astrid Lindgrens Värld (Sverige). Daftöland är det enda nominerade bidraget från Västsverige.

Kategorin ”Bästa Campingplats för barnfamiljer” har funnits sedan 2012 och Daftö har rekordet i antal förstaplaceringar med sina tre tidigare vinster. De nominerade anläggningarna är utspridda över Sverige och en fjärdedel av de nominerade är belägna på Västkusten, varav två i Bohuslän.

- Att barnfamiljer själva nominerat oss är det finaste kvittot vi kan få, eftersom det är deras åsikt som betyder allra mest för oss. Vår drivkraft är att skapa glädje och minnen för livet för de som besöker oss. Och nomineringen ger oss energi att hela tiden jobba för att bli ännu bättre, säger Lena Kempe, VD för Daftö.

Bakom utmärkelserna står Barnfamiljer.se, Sveriges stora semestersajt för barnfamiljer.

Rösta på Daftö som Bästa Temapark i Norden här
Rösta på Daftö som Bästa Campingplats för barnfamiljer här

Snart kan Daftöpiraterna ta in på hotell

Nedräkningen har börjat! Snart kan du ta del av inspiration och information inför en vistelse i Pirathotellet på dafto.se, men redan nu kan du boka ett rum med ankomst från och med den 3 april.

Nyligen stod det klart att hotellet på Daftö Resort kommer att heta Pirathotellet och nu kommer nästa nyhet. Innan februari är slut lanseras landningssidan där du kan ta del av information och inspiration inför en vistelse i Pirathotellet, men via en provisorisk sida fungerar bokningen redan nu. Från och med nu går det att boka hotellrum, med ankomst från den 3 april 2020 och framåt.

– Intresset och trycket är redan högt. Vi är så pass otåliga och många gäster är väldigt nyfikna på hotellet, så vi har valt att ha en smygpremiär för hotellbokningen. Där kan man nu boka sin semester hos oss, med ankomst från och med den 3 april, och följa med i nedräkningen inför att man ska kunna checka in i det, säger VD Lena Kempe. 

Rummen har fyra bäddar fördelat i dubbelsäng och bäddsoffa. Som vi tidigare berättat återfinns Daftös pirattema i samtliga rum.

– Rummen är lekfulla, inspirerande och samtidigt praktiska - för att passa barnfamiljens alla behov. Dessutom är de riktigt snygga, men jag kanske är lite partisk, skrattar Lena.

Här kan du boka rum redan nu.

Adventsjakten - skattjakt i advent

Det finns inte mycket som Daftöpiraterna gillar mer än att leta efter skatter. I advent är det din tur att hitta ledtrådar som till slut, om du har tur, leder dig till skatten med fina priser i potten. 

Hur går skattjakten till? 

Andra advent hittar du en del av en rebus samt en enkel uppmaning på Daftö Resorts Facebook-sida. I det inlägget får du reda vart du ska hålla utkik den tredje advent för att samla på dig fler ord. Den fjärde advent har du alla orden som blir till en mening, nyckeln till skattkistan.

 1. Första inlägget med ord du ska leta efter publiceras på Facebook den 2:a advent, du kommer till vår Facebook-sida här
 2. Andra inlägget med ord du ska leta efter publiceras på Instagram den 3:e advent, du kommer till vårt Instagram-konto här. 
 3. Tredje och sista inlägget med ord att leta efter skickas ut via ett nyhetsbrev den 4:e advent. Du anmäler dig till nyhetsbrevet nere i sidfoten på denna sidan. 

Vad ligger i vinstpotten?

 • 3 personer vinner - En övernattning för fyra personer i Daftös nya Pirathotell. Gäller en vistelse i perioden 20/4-14/6
 • 4 personer vinner – Två entrébiljetter till nöjesparken Daftöland. Gäller ett besök under 2020
 • 5 personer vinner – Piratkit för bästa uppladdning inför sommaren på Daftö 2020

Lycka till!

Daftö Resorts rekordsatsning har fått ett namn

Daftö Resorts största satsning någonsin, ett hotell, kommer att invigas i början av april. Hotellet kommer att heta Pirathotellet och rummen ska namnges efter kända (och ökända) pirater.

Med ännu en rekordsommar bakom sig är behovet att expandera semesteranläggningen större än någonsin. Planerna på ett hotell på Daftö har funnits länge och har nu äntligen blivit verklighet. Totalt kommer hotellet bestå av tre huskroppar, det första av dem kommer att stå klart inför påsk 2020 och innehålla 12 rum. När alla tre huskroppar står färdiga innehåller hotellet 24 rum, reception och bistro.

Via Facebook har gästerna fått tycka till om vad hotellet ska heta, när namnförslagen kom in blev det ännu mer självklart att hotellet ska få namnet Pirathotellet. Pirattemat som präglar hela Daftö kommer självklart kännas igen även i hotellet. Rummen kommer få sin unika prägel, och alla kommer ha en dubbelsäng, en bäddsoffa och ett badrum med dusch och toalett. Alla rum har även balkong eller uteplats med utsikt över havet.

- Invigningen kommer inte gå obemärkt förbi. Vi planerar den just nu och vi kommer snart gå ut med mer information om dag och aktiviteter. Men en sak är säker - det blir en krutdoftande invigning med dunder och brak! säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort. 

När hotellet står klart, i början av april, finns boendealternativ för alla. Stuga, camping, gästhamn och hotell. Pirathotellet kan bokas hela året och aktiviteterna med Daftöpiraterna kommer ingå i boendepriset, precis som det gör i alla boendealternativ på Daftö.

Daftös bidrag till Jontefondsgalan

Söndagen den 24 november hölls årets upplaga av Jontefondsgalan i Eriksbergshallen i Göteborg. Precis som förra året var Daftö på plats för att bidra till insamlingen som uppmärksammar organdonation. I år bidrog Daftö till utlottningen av priser med en tvådagarsvistelse på anläggningen inklusive entré till nöjesparken Daftöland. Dessutom levererades en check på 75 000 kr som innehåller pengar från anläggningens pantstationer och dricks från personalen.

Jontefonden höll i helgen sin tredje insamlingsgala, en magisk julbal och succén var ett faktum. Totalt samlades 2,8miljoner kronor in till Jontefonden. Pengarna som samlades in under kvällen kommer att användas för att öka livskvaliteten och sätta guldkantför barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon, vilket är Jontefondens syfte.

I år gästades galan av flera kända namn såsom Jessica Andersson, Uno Svenningson, Nanne Grönvall, Jennifer Brown, Morgan ”Mojje” Johansson, David Hellenius, Kattis Ahlström och prinsessan Birgitta. Värd för kvällen var Renée Nyberg som är ambassadör för Jontefonden. Julbalen ramades in av god mat, storband och doftande granar. Julens magi präglas av goda gärningar, något som inspirerade julbalens gäster till givmildhet.

– Julen är barnens högtid och det är för dem vi gör detta. Vi på Daftö har alltid barnens bästa för ögonen. Det genomsyrar hela vår verksamhet som kännetecknas av lekfulla familjeaktiviteter, men också genom de välgörande ändamål vi väljer att bidra till. Jontefonden gör ett fantastiskt arbete med att sprida glädje och stöd till drabbade familjer och uppmärksamma vikten av att bli organdonator, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort.

Daftö Resort har även bidragit till Jontefondens verksamhet genom att ta emot familjer som fått besöket till Daftöland som en guldkant. När David Hellenius gick runt i publiken och samlade in checkar räckte Lena Kempe över en check från Daftö till Jontefonden på 75 000 kr. Pengarna kommer från årets pant som lagts i pantstationerna på området samt en del av dricksen.

– Att fler och fler i vår bransch väljer att skänka pengarna till välgörande verksamhet känns fint. Det är ett enkelt sätt att stötta sådant som hjärtat klappar för och våra hjärtan klappar starkt för Jontefonden. Vi hoppas att fler tar efter det, avslutar Lena Kempe.

Sensationell upptäckt utanför Daftö Resort

Historiens vingslag känns tydligare än någonsin på Daftö Resort när marinarkeologer nu hittat vrakdelar från vad som troligen är ett av Karl XII:s krigsskepp.
-Det är en väldigt häftig upptäckt, även om vi alltid vetat att historiska havsäventyr pågått här. Kapare, skepp och pirater är en del av vår historia och vår identitet, säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

Flera medier har rapporterat om att vrakdelar till vad som troligen är en av Karl XII:s krigsskepp är funna precis utanför gästhamnen på Daftö Resort. Ett team av marinarkeologer har sedan i förra veckan arbetat med att dokumentera skeppet. En av de funna vrakdelarna – en kula – påvisar att skeppet är ett fynd från den svenska krigsmakten under 1700-talet. Teorin som marinarkeologerna har om skeppet är att det varit i strid men sedan sänkts av besättningen själv för att inte tas över av fienden. Snart kommer marinarkeologerna troligen att kunna avgöra exakt vilken svensk galär som ligger på djupet utanför resorten.

Daftö Resort - med äventyr och pirater i fokus - har byggt sitt tema kring de historiska händelserna som utspelade sig i vattnet på 1700-talet utanför den nuvarande semesteranläggningen. Sedan tidigare har det varit känt att sjöröveri under kronans flagg pågick där, med syfte att stärka kronan. I slaget vid Dynekilen, strax norr om Strömstad, besegrades Karl XII svenska flotta av Norges Peter Wessel Tordenskjold.

”Att ett av skeppen som sänktes har hittats precis utanför resorten är såklart sensationellt, speciellt eftersom det stämmer så bra in på vår kaparhistoria”, säger Lena Kempe. Daftös kaparhistoria berättar hur några av de svenska kaparna kom undan fienden och att det är de, Kapten Svartkrut och hans besättning, som fortsatte sina äventyr på Daftö.

”Skeppet som ligger här på havets botten har troligen använts för att försvara Strömstad. Nu är det upp till oss att försvara och berätta dess historia. Pirater och havsäventyr är en viktig del av vår identitet på Daftö Resort, och fyndet stärker det. Det ska bli spännande att följa vad som mer hittas här. Vi vill såklart göra vad vi kan för att uppmärksamma och berätta om den spännande lokalhistorian för allmänheten”, avslutar Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

Länk till en artikel på Strömstads tidning.

Ovanlig kö för att få säsongsplats

Sedan i måndags ringlar en kö utanför receptionen till Daftö Resort, trots att mångas sommarsemestrar är över. Campingen har blivit utsedd till ”Bästa campingplats för barnfamiljer” flera år och lägger snart ännu en lyckad sommarsäsong bakom sig. Högsommaren är över men trots det köar människorna in. Anledningen till kön är släppet av säsongsplatser som sker 1:a och 2:a september.   

Daftö Resort utanför Strömstad, är ett sommarparadis för barnfamiljer. Pool, nöjespark och äventyrsgolf är några spännande saker som lockar stora som små varje år. Även om högsommaren är över attraherar platsen besökare, personer sitter utanför receptionen för att köa in även i slutet av augusti. Många har köat en vecka - för släppet av campingens säsongsplatser nu på söndag.  

I kön hittar vi bland annat en handfull norrmän som kamperat dygnet runt sedan i söndags, för att få en säsongsplats på campingen. Ingen i kön har tidigare förut köat fysiskt så länge till något, men de menar att en säsongsplats på Daftö är värt det.

- Daftö Resort är det perfekta stället för barnfamiljer att semestra på, hävdar en av norrmännen som hoppas på att få sig en plats för att kunna spendera mer tid på Daftö i framtiden. Han och hans familj har, som många, fått mersmak av platsen efter några besök på campingen och nöjesparken Daftöland.

På söndag den 1 september har befintliga säsongsgäster möjlighet att byta tomt och den 2 september släpps de återstående platserna till nya säsongsgäster. En ringlande kö inför nästa år är anmärkningsvärt för utomstående, men för VD Lena Kempe och hennes medarbetare på Daftö hör det till vanligheten inför ett säsongssläpp.

- Att intresset och engagemanget för oss är stort år efter år gör oss väldigt glada och stolta. Sommaren 2019 har knappt slutat innan vi och gästerna längtar till nästa, men innan dess har vi helger på Daftöland, Spöktober, julshower med julbord och en härlig vår att se fram emot avslutar Lena.

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Kempe, VD och delägare i tredje generation
+46(0)73 270 99 50, lena@dafto.se

Ett vinnande partnerskap

Sedan 2019 ingår Daftö Resort i IFK Göteborgs partnerfamilj.
– Vi har nu gjort flera roliga aktiviteter tillsammans under de här första månaderna som gått. Vi känner oss hittills väldigt nöjda, säger Lena Kempe, VD Daftö Resort i anslutning till det tredje stora samarbetet på lika många månader.

Aktiviteterna startade annandag påsk, då Daftö Resort med pirater var matchvärdar för matchen mot Helsingborg på Ullevi. Det blev en familjefest. Det blev en blåvit seger och det var strålande sol.

Sedan laddade IFK Göteborg upp inför omspelet av seriespelet med ett läger på Daftö i Strömstad. Ett av alla uppskattat läger med träningar, fritidsaktiviteter som fiske, padel och svalkande bad.

I slutet av juli var det dags att träffas igen i samband med kamratmötet mot IFK Norrköping och familjefesten på Gamla Ullevi. Då var Kapten Svartkrut och en del av hans besättning åter på plats för att sjunga, dansa och skoja med de blåvita små fansen. Piraterna fick även besök på scenen av en IFK-hjälte och blivande brudgum vid namn Glenn Hysén.

Lena Kempe intervjuades i pausvilan inför de över 14 000 åskådare som fanns på plats och precis som i påskas, och under träningslägret i juni, under en strålande sol.

Man kan dessutom stolt konstatera att IFK Göteborg varken förlorat då Daftö gästat matcherna eller i de fem matcher som spelats i allsvenskan efter vistelsen på Daftö.

Daftö Resort och IFK Göteborg – en vinnande kombination.

Ett lyckat läger

IFK Göteborg är tillbaka på Kamratgården i Göteborg efter fyra kanondagar på Daftö Resort.
– Ett suveränt läger. Vi har verkligen blivit omhändertagna på bästa möjliga vis, säger försvarsspelaren André Calisir.

Mycket träning inför omstarten av allsvenskan. Men även andra aktiviteter mellan alla pass. Som bad, fiske, besök i nöjesparken Daftöland och spel på de nybyggda padelbanorna.
– Nästan så att det varit svårt att välja mellan alla aktiviteter, säger Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr.

Drygt 50 spelare, ledare och familjemedlemmar från IFK Göteborg fanns på plats på Daftö Resort torsdag-söndag.

– Fantastiskt bra. Underbara små stugor att bo i och riktigt bra mat. Dessutom en perfekt anläggning hos Nordic Wellness, lovordar André Calisir, som testade fiskelyckan då ett gäng spelare valde att ta båten ut på Kosterhavet. Ett antal grönsvarta makrillar blev det i fångsten med hem.

Läs mer om IFK Göteborgs upplevelse på Daftö Resort här.

Succé-Blåvitt laddar upp på Daftö Resort

Nya och unga IFK Göteborg har överraskat alla. Nu laddar de för omstarten på Daftö Resort. Inför den allsvenska fotbollssäsongen 2019 var det åtskilliga experter som tippade anrika IFK Göteborg som ett lag i botten. Verkligheten är en helt annan.

Blåvitt har charmat fotbolls–Sverige med ett snabbt, tekniskt och vägvinnande spel, som gett en plats i toppen av serien så här långt.

Efter det månadslånga uppehållet och inför den allsvenska omstarten i månadsskiftet juni/juli väljer tränare Poya Asbaghi och de övriga ledarna att starta uppladdningen i norra Bohuslän.

Där väntar träningar, som genomförs på Strömvallen i Strömstad samt annan teambuilding på Daftö Resort, där truppen kommer att inkvarteras torsdag-söndag, 13–16 juni.

Premiärdagen (torsdag) är det skolavslutning i Strömstads– och Tanums kommun och traditionsenligt bjuds alla skolbarn med familjer på entrén till nöjesparken Daftöland, där bland annat straffsparkar med spelarna i IFK Göteborg väntar (mellan ca 14.00–15.00.)

- Vi ser med stor förväntan fram emot att få komma till Daftö Resort. I första hand är vi självklart på plats för att träna och för att förbereda oss för omstarten av allsvenskan. Dock är det viktigt att kunna aktiveras med annat mellan alla pass som ska genomföras och i det perspektivet känns Daftö Resort, med allt vad de har att erbjuda i form av exempelvis bad, padel och äventyrsgolf, som den perfekta anläggningen, säger tränare Poya Asbaghi.

Då Daftö Resort endast ligger ca 1 timma och 40 minuter från Göteborg har det öppnat upp möjligheten för att spelarnas familjer kan följa med och delta under helgen.

- Vi har sedan länge sett fram emot att välkomna IFK Göteborg med spelare, ledare och deras familjer till oss och äntligen är veckan här. Vi kommer göra vårt yttersta för att skapa fina förutsättningar för en bra uppladdning inför den resterande fotbollssäsongen, en säsong som startat bra och som varit fantastisk att följa, avslutar Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

Program* IFK Göteborg på Daftö Resort:

Torsdag, 13 juni:
14.00–15.00: IFK Göteborg gästar Daftöland
16.30-18.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.

Fredag 14 juni:
10.30–12.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.
15.00–16.00: Träning, gym, Daftö Resort.

Lördag:
Lagaktiviteter på Daftö Resort.

Söndag:
10.30–12.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.

*Programmet kan komma att ändras. 

Boende på Daftö Resort
På Daftö Resort finns 130 stugor och 750 campingtomter. Vill du bo på Daftö Resort under perioden IFK Göteborg är på plats eller under någon annan period är du välkommen att boka boende online på dafto.se eller kontakta receptionen via info@dafto.se eller ring +46(0)526-26040.

Daftö blir partner till IFK Göteborg

IFK Göteborg är en av landets mest meriterade fotbollsklubbar. Nu har Daftö Resort ingått ett avtal med Blåvitt. Det innebär bland annat att a-laget kommer att genomföra sommarens träningsläger på Daftö.

18 SM-guld, två internationella cupvinster i Europa, deltagande i Champions League vid fyra tillfällen och ett av de starkaste varumärkena inom svensk idrott, så kan en kort sammanfattning se ut av den partner Daftö Resort skrivit avtal med.

Som exempelvis innebär att a-truppen kommer att förlägga sitt sommarläger i Bohuslän. Fotbollsallsvenskan har uppehåll under juni och återupptas sedan i juli.

- Jag har hört så mycket gott och spännande om Daftö Resort och miljön där omkring och det ska bli riktigt inspirerande att komma dit under fyra dagar och varva träningar med andra aktiviteter, som jag vet finns. En perfekt uppladdning inför vår omstart, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Samarbetet innebär dessutom att Daftö Resort står som matchvärd i matchen mot Helsingborg, vilken spelas annandag påsk, måndag 22 april med avspark 15.00.

- Att samarbeta med IFK Göteborg är en del i vår satsning i att bli mer synliga i Göteborgsområdet. Valet av nätverk var inte svårt och det är fantastiskt kul att äntligen vara en del av det. Ett engagerande affärsnätverk och många möjligheter för oss att skapa värden och minnen för matchbesökare, partners, spelarna och deras familjer, avslutar Daftö Resorts vd Lena Kempe.

Läs IFK Göteborg nyhet om partnerskapet här. 

Foto: Fredrik Aremyr

För tredje året är Daftö Resort familjernas förstahandsval

Barnfamiljerna har röstat fram Daftö Resort i Strömstad till vinnare av Stora Barnsemesterpriset 2019. Kategorin ”Bästa Campingplats för barnfamiljer” har funnits med sedan 2012 och Daftö har numera rekordet i antal förstaplaceringar.

- Eftersom det är våra gäster som röstar fram vinnaren ser vi Stora Barnsemesterpriset som den finaste utmärkelsen vi kan få. Det är familjernas åsikter som är allra viktigast för oss och vi är därför oerhört stolta och glada över att för tredje året hamna på förstaplats, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

Det är Barnsemester.se som varje år arrangerar en omröstning där barnfamiljerna själva nominerar och röstar fram aktörer som levererar de bästa semesterupplevelserna. Familjerna kan under året betygsatt och recenserat sina semesterbesök och utifrån detta har ett antal företag inom respektive kategori nominerats. I finalen har man kunnat lägga en röst per kategori och i perioden 31 januari till 11 mars kom det in drygt 60 000 röster.

Förstaplatsen i kategorin ”Bästa Campingplats för barnfamiljer” gick i år till Daftö Resort, precis som 2016 och 2018. I år blev Böda Sand tvåa och Årjäng Camping Sommarvik trea. Kategorin har funnits med sedan 2012, Böda Sand och Rörstånga camping har två förstaplaceringar vardera.

Tidigare i år fick Daftö Resort en annan prestigefylld utmärkelse. Som enda turistanläggning i Sverige och Norge utsågs Daftö Resort som Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC, med 19 miljoner medlemmar. Något som enligt Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inpektörsteam, kan jämföras med en resturang som får en stjärna i Michelinguiden eller en film som vinner en Oscarsstatyett.

- Utmärkelser likt de här triggar oss att bli ännu bättre och att kunna ge våra gäster den upplevelse de förtjänar, avslutar Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

En perfekt helg med vännerna

NI ÄR ETT KOMPISGÄNG SOM SKA PÅ SEMESTER TILLSAMMANS. SOM VILL UPPLEVA DET BÄSTA AV BOHUSLÄN – LATA DAGAR PÅ VARMA KLIPPOR, LÅNGA KVÄLLAR MED RÄKOR OCH VIN OCH BÅTTURER I SKÄRGÅRDEN. DET TILLSAMMANS MED BEKVÄMT BOENDE I FINA STUGOR OCH MED AKTIVA INSLAG SOM LÖPRUNDOR OCH PASS I UTEGYMMET STOD PÅ EMELIE EMANUELSSONS ÖNSKELISTA NÄR HON SKULLE IVÄG MED SAMBO, NÅGRA VÄNNER OCH BARN. VALET FÖLL PÅ DAFTÖ. NÄR DET VAR DAGS ATT PLANERA NÄSTA SOMMARS SEMESTER, DÅ FÖLL VALET PÅ DAFTÖ IGEN.

De är några vänner som varje år möts upp under ett par dagar för att bland annat fira midsommar tillsammans. Camping har blivit en del av traditionen och för två år sedan valde Emelie Emanuelsson och hennes vänner att åka till Daftö Resort.
– Vi bodde i Kaptensbyn. Alla var helt saliga över hur fint det var och hur skönt det var att alla fick plats i två stugor. Det blir
en sådan sammanhållning när man bor på det sättet då man går mellan stugorna och hittar på aktiviteter utanför. Det är svårt att göra på hotell.

För ett aktivt gäng som Emelie och hennes vänner blev Daftö en fullträff på semestern.
– Vi tog en löprunda på morgonen och stannade till på utegymmet, en dag var vi nere vid vattnet och spelade volleyboll, vi
besökte Restaurang Packhuset för ett glas och hann även med Daftöland med spel på chokladhjul och några åk. Dessutom deltog de i Daftös midsommarfirande på aktivitetsplanen.
– Vi trotsade regnet och dansade små grodorna, säger Emelie och skrattar. Sedan fortsatte vi midsommarfirandet med god mat och femkamp utanför stugorna.

Att det stundtals regnade gjorde ingen påverkan på helhetsupplevelsen.
– När vi åkte från Strömstad och ner mot Göteborg igen var vi jätte nöjda över dagarna på Daftö. När vi skulle planera nästa sommars semester började vi med att ta fram alternativ där vi inte varit innan, men föll rätt snabbt in på att vi alla ville tillbaka till Daftö. Förra året blev precis lika bra som året innan. Den stora skillnaden var antal regndroppar, avslutar Emelie.

Gör bilresan hit till en upplevelse

NÄR DU CHECKAR IN HOS OSS KANSKE DU HAR ÅKT BIL LÅNGT OCH LÄNGE. KANSKE LÄSER DU DET HÄR NÄR DU REDAN BEFINNER DIG HOS OSS OCH BARA HAR RESAN HEM KVAR? ELLER HAR DU KANSKE VISTELSEN OCH BÅDA BILFÄRDERNA FRAMFÖR DIG?

Vi frågade våra följare på Instagram vilka deras tips var för att hålla barnen glada under bilresan och fick massor av bra svar. Några av tipsen kanske kan användas under er nästa bilfärd för att hålla familjen aktiverad och road längs vägen?

MÅNGA STOPP
Se över hur mycket tid ni har för avstickare och sök på saker att göra i närheten av er planerade rutt. Kanske hittar ni ett bra lunchstopp, en fin badplats eller en lekplats där barnen kan bli av med myrorna i benen. Upplev saker på vägen till oss så känns bilfärden kortare och resan roligare.

FILM OCH MUSIK
Ladda upp med filmer som barnen gillar om de inte brukar ha ont av åksjuka. Annars kan det bli glada miner av bra musik. Några av tipsen var att lyssna på Daftölåtarna på Spotify och det blev vi såklart extra glada av att höra. Sök på ”Daftöpiraterna”, vem vet – texterna kanske redan sitter när bilen rullar in till oss och barnen stolt kan sjunga med i låtarna under vistelsen.

BILLEKAR
När det inte finns tid för fler stopp eller om barnen blir otåliga mellan stoppen kan det vara läge för billekar. Här är några exempel;
Räkna bilar leken - Var och en har var sin bilfärg att räkna. Bestäm en sträcka som leken ska pågå och se vem som sett flest bilar med sin färg

 • 4 ben leken – Kolla ut genom bilrutorna och hjälps åt att leta efter djur med 4 ben
 • Djurleken – En person tänker på ett djur medan de andra i bilen får fråga ja/nej frågor tills någon till slut kan gissa djuret
 • Shoppinglistan – Någon börjar med att säga en vara ni brukar köpa i mataffären. Nästa person säger en ny vara som börjar på bokstaven som föregående slutade på. Tex. Ost, tomat, te osv.

Tack till alla er som delade med er av tipsen. Vill du även dela med dig av din upplevelse hos oss till vännerna i dina sociala medier får du mer än gärna tagga @daftoresort eller @daftoland.

Bäst i Sverige och topp i Europa – Daftö Resort är en Superplatz

Daftö Resort utanför Strömstad har utsetts till Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC. Som enda turistanläggning i Sverige har man fått det högsta betyget och den prestigefyllda utnämningen.
– Du kan jämföra det med en restaurang som får en stjärna i Michelinguiden, eller en film som vinner en Oscarstatyett. Det finns stor prestige i att få denna utmärkelse, som är den finaste du kan få som campingplats i Europa, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Varje år tar den största tyska motororganisation ADAC, med 19 miljoner medlemmar, fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder. 
Endast ett 100-tal av dessa har fått den högsta klassificeringen för 2019 och Daftö Resort behåller sina fem stjärnor som man fick redan 2003.

– Superplatz innebär de allra högsta förväntningarna vad gäller utbud för service och kvalitén på den. Med andra ord behöver en turistanläggning hålla väldigt hög kvalité inom många olika områden. Det är svårt att få titeln Superplatz och minst lika svårt att sedan behålla den som Daftö gjort under en lång period, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Superplatz bygger på anonyma inspektioner under föregående år då hela anläggningen har gåtts igenom. Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort med sin nöjespark Daftöland högsta poäng för 2019. Anläggningen räknas därmed som bäst i Sverige och hör till det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i hela Europa.

– Vi är såklart otroligt glada och stolta över att ha tilldelats denna internationellt viktiga utmärkelsen ännu en gång. Det är ett bevis på att såväl branschen som våra gäster uppskattar att vi hela tiden satsar och utvecklar vår anläggning, säger Daftö Resorts VD, Lena Kempe.

Under 2019 fortsätter utvecklingen av resorten. Inte minst med tanke på det pirathotell som nu börjat byggas och dessutom kommer nöjesparken Daftöland få ytterligare en ny attraktion inför årets parksäsong.

Byggstart för Daftös rekordsatsning

Daftö Resorts största satsning någonsin har startat. Byggarbetet av ett nytt hotell på resorten i Strömstad har påbörjats och 2020 ska de första gästerna kunna checka in.

Det sker explosioner på Daftö. Det är dock inte kanoner från Daftöland som ger ifrån sig ett mullrande dån utan det kommer från arbetet med det nya hotellet som börjar växa fram. Det har sprängts i berg, en villa har flyttats och en lada har rivits för att göra plats. Planerna på ett hotell har funnits länge. Nu har planerna äntligen blivit verklighet.

– Hotellet kommer ligga mitt på området och vi kommer att bygga etappvis. När första etappen är klar kommer vi ha en huskropp som rymmer tolv rum, berättar Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

Därefter följer ytterligare en huskropp med lika många rum samt en del med reception och bistro.

Hotell är egentligen ingen ny företeelse för Daftö, men med rekordsatsningen på det nya hotellet tar man det ett snäpp längre. Som man alltid gör.

– Vi erbjuder hotellstuga redan idag och med hotellet kan vi erbjuda ytterligare en boendeform. Vår inställning är att vi aldrig ska nöja oss och i över 40 år har vi satt vår egen prägel på utvecklingen av upplevelsen. Ska vi leva upp till vår vision med upplevelser i världsklass är det viktigt att vi vågar satsa, säger Lena.

Satsningen är även ett led i att allt fler börjar upptäcka charmen med att komma till resorten året om.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den tjusningen och vi får bättre möjligheter att möta våra gästers behov under årets alla årstider. Dessutom förlänger vi säsongen och skapar ännu fler arbetstillfällen året om.

Första etappen av hotellet ska vara klart för incheckning 2020. När allt står färdigt kommer det finnas totalt 24 rum som andas det bohuslänska pirattemat.

Att kreativiteten ökar av att vistas utomhus vet du kanske, men vet du varför?

Även om vi på Daftö Resort är stolta över våra stugor och nyrenoverade och tematiserade konferenslokaler finns det inget som kan mäta sig med den bohuslänska naturen. Vi har bevittnat många idéer som föds till liv under öppen himmel och bestämde oss för att vi ville få det bekräftat, och lära oss mer om vad det är som påverkar detta.
– Det finns all anledning att tro att kreativiteten ökar av att vara utomhus, säger professor Klas Sandell.

Den bohuslänska naturen är något alldeles extra och när du konfererar hos oss vill vi att den ska nyttjas på bästa sätt. Forskning visar att det finns positiva effekter med att förlägga delar av sin konferens utomhus. Därför erbjuder vi en rad utomhusaktiviteter för en ultimat konferens i vacker kustmiljö. Men vad är det egentligen som gör att energin flödar bättre utomhus, att idéer väcks till liv och att grupper har lättare att sammanflätas?
Klas Sandell är professor i kulturgeografi och har forskat om friluftsliv, naturturism och utomhuspedagogik i 25 år, men även varit friluftslärare på folkhögskola i ett tiotal år.
– Det finns all anledning att tro att kreativiteten ökar av att vara utomhus och att möta det som inte bara är rätlinjigt och tillrättalagt utan som innehåller andra former och upplevelser än de vanliga, säger han.

Att man använder ett bredare register av sinnesupplevelser är en aspekt som ofta lyfts fram som en fördel av att vistas ute i naturen. Med den vackra miljö som Kosterhavet och den bohuslänska kusten kan erbjuda stimuleras du lite extra och det finns många fördelar med att kombinera inne med ute.
– Det är vanligt att peka på en mängd olika typer av fördelar och de rör särskilt naturpräglade landskap. Sedan kan själva miljöombytet från att vara inomhus till utomhus göra det enklare att mentalt ta några steg tillbaka och se saker i ett större sammanhang, säger Klas Sandell.

I vårt konferenskoncept på Daftö är utomhusupplevelsen en naturlig del i vistelsen, om man så önskar. Vi har arbetat för att skapa en miljö där man kan ladda batterierna, stärka teamet eller söka inspiration. Med flera utomhusaktiviteter kan vi erbjuda en oslagbar kombination av nyrenoverade möteslokaler och unika upplevelser med den vackra skärgården som scen.
– Jag skulle säga, både som konferensarrangör och som konferensdeltagare, att jag föredrar en kombination av inomhus och utomhus. Dels för att själva växlingen kan ha en stimulerande effekt. Dels för att vissa moment, som ett mer öppet reflektionsmoment som ett ”walk and talk”, med fördel kan läggas utomhus, säger professor Klas Sandell och fortsätter:
– Det är en positiv utmaning att inför en konferens leta upp de moment och teman som konferensen vill ta upp och som kan förläggas utomhus och därigenom kunna "växlas upp" pedagogiskt för att ge bättre och mer långsiktiga resultat, avslutar Klas Sandell.

Daftö Resort stöttade Jontefondsgalan

Den 18 november arrangerades Jontefondsgalan för andra året i rad. Precis som i fjol var Daftö Resort på plats och stöttade insamlingen. Till insamlingsauktionen donerade Daftö en dag på Daftöland där vinnaren får nyttja nöjesparken helt för sig själv eller tillsammans med vänner, leverantörer, kunder eller kollegor med familjer. Det fartfyllda äventyret ropades hem för hela 30 000 kronor. 

Jontefondsgalan följde upp fjolårets galasuccé då man samlade in 1,6 miljoner. Under årets gala samlades hela 1,8 miljoner kronor in. Daftö Resort har under en längre tid stöttat Jontefonden i sitt arbete och precis som vid förra årets gala var Daftö med och donerade till galans insamlingsauktion. Till årets gala var det ett fartfyllt äventyr på nöjesparken Daftöland som gick under klubban. Upplevelsen gick för hela 30 000 kronor och vinnaren får under en dag nöjesparken helt för sig själv, fri till att bjuda in vänner, kollegor, kunder eller familj.

– Jätteroligt att vår upplevelse blev uppskattad och att vi får vara med och bidra till Jontefondens viktiga arbete och lyfta frågan om organdonation, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort, och fortsätter:
– Mest glad blir jag av tanken på vad mycket glädje de 30 000 kronorna kommer bidra med för barn som har eller ska genomföra en organtransplantation och deras syskon. Jontefonden gör ett fantastiskt och genuint arbete för att sprida glädje till de familjer som är drabbade och som behöver glädje i vardagen för att fortsätta orka.

Galakvällen, som leddes av Renée Nyberg och David Hellenius, bjöd bland annat på uppträdanden från Kampferdrops, Fredrik Kempe, Jasmine Kara och Jessica Andersson. Det fanns även kunglig närvaro på galan då Prinsessan Birgitta var en av de drygt 400 gästerna på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Jontefonden är en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation och deras syskon. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Jonathans väntan på nya lungor blev för lång och 2015 gick han bort, alldeles innan han skulle fylla 15 år. 

Jonathans familj, pappa Tommy, mamma Gunilla och brodern Christian tillsammans med vänner såg vad guldkanterna i vardagen bidrog med för Jonathans välbefinnande. Nu arbetar Jontefonden vidare med att ge just glädje till de barn och familjer som lever i väntan på nytt organ eller som har genomfört en transplantation. Ett arbete som engagerar många, vilket inte minst märktes på Jontefondsgalan.

– Ett stort varmt tack till alla gäster, artister, programledare, volontärer och inte minst alla fantastiska företag som skänkte så fina auktionsobjekt! Det blev ett fantastiskt insamlingsresultat som vi aldrig vågat hoppas på. Pengarna kommer skänka mycket guldkant för våra Jontefondsfamiljer på olika sätt och framför allt i större utsträckning, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.

Tack för konferensbesöket Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren är en privat näringslivsorganisation. Med medlemsföretag från hela Västsverige arbetar de för att göra Västsverige starkare. I slutet av augusti besökte ca 80 personer oss för konferens, aktiviteter och boende. Efter de fina kommentarerna som Zandra Lövgren Skoglund lämnat i utvärderingen hoppas och tror vi att vistelsen skapade ett ännu starkare team, som i sin tur stärker vår region. 

”Nästa års personalkonferens blir svår att toppa. Vi är supernöjda med precis allt. Kunde inte bli mer lyckat! Daftö Resort kan varmt rekommenderas för så väl företaget som vid privat resa för familjen.

De vackra omgivningarna inspirerar till bra möten. Maten vid så väl lunch som middag var utsökt- gott om alternativ och trevligt med den kalla förrätts buffén. Fenomenal service vid så väl bokning, avstämningar som på plats vid konferensen, fika, aktiviteter, middag, underhållning etc.

Personalen är otroligt serviceinriktade och mötte oss hela tiden med omtänksamhet, glada leende och hejarop. Karin med kollegor är fantastiska att samarbeta med och vi hade otroligt fina dagar, som vi kommer att prata om och minnas länge. Ett extra plus för den mkt uppskattade ostronbaren vid middagen samt den suveräna underhållningen (Tilde och Amanda) som bjöd på sig själva och fick hela Handelskammaren att studsa och svänga de lurviga på dansgolvet!

Jag citerar Tilde – ”Onödigt bra”

- Zandra Lövgren Skoglund, Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammarens omdöme efter konferensen på Daftö Resort
Boendet: 5
Aktiviteter: 5
Maten: 5
Värdskapet/service: 5

Skulle du rekommendera Daftö Resort för andra företag?
Absolut, och vi kommer gärna tillbaka!

Tack för konferensbesöket Scionova

Scionova är ett expertföretag inom Connectivity och hjälper företag att koppla upp sina produkter inom Automotive, Smarta Hem och Medtech. När det var dags att kicka igång hösten med ett lunch till lunchmöte valdes Daftö Resort ut som konferensanläggning, vilket vi är väldigt glada för.

Vi välkomnade 14 personer till tematiserade konferenslokaler. Bäddade sängar och puffade kuddar i Kaptensbyn. Varma bad i bryggbastun följt av middag i Restaurang Packhuset. Vi tackar Scionova för besöket och hoppas ni kom hem med nya idéer, ny energi och fler minnen att prata om i lunchrummet.

Här kan du läsa mer om konferensmöjligheterna på Daftö Resort. Vilka aktiviteter ni kan kombinera vistelsen med och hur du kommer i kontakt med oss för att skräddarsy ett upplägg för just er. Varmt välkommen till Daftö Resort i Bohuslän, vår bästa tid är nu! 

Scionovas betygsatte boendet, aktiviteterna, maten och värdskapet enligt nedan, på en femgradig skala.  
Boendet: 5Kaptensbyn får 5/5 pirater!

Aktiviteter: 5Bryggbastun var magiskt! Fräscht och mysigt. Kaparbrickan satte spikan i kistan på aktiviteten. Även bra att man fick ta med sig egen dryck dit.

Maten: 5Allt var supergott. Stora portioner vilket uppskattades av alla. 

Värdskapet/service: 5Verkligen världsklass! Personalen var så hjälpsamma! Man kände sig verkligen omhändertagen. Vill ge en extra stjärna till Theo som var vår värd under konferensen. Vilken kille, trevlig, glad och hjälpsam!

Skulle du rekommendera Daftö Resort för andra företag?
Verkligen! Mysigt att bo i stuga. Konferenslokalerna är otroligt fräscha och snygga!

En Magisk höstlovsresa till Daftö Resort på västkusten

Höstlovet står runt hörnet och vad passar bättre än att utforska västkusten och Strömstad med familjen? Om du söker inspiration för höstlovsresor, bör Daftö Resort definitivt vara på din radar. 

Hos oss hittar du massor av äventyr, höstfärgad natur och avkoppling. Daftö Resort är ett perfekt resmål för dig som planerar en resa på höstlovet med barn.

Varför välja Daftö Resort?

Daftö Resort är beläget nära Strömstad, och vi är en perfekt utgångspunkt till Västkustens skärgård. Här kan du uppleva den naturliga skönheten i regionen, samtidigt som du har tillgång till en mängd aktiviteter som passar hela familjen. 

När man reser på höstlovet kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är engagerande oavsett väder. Särskilt den svenska hösten som har en tendens att kunna skifta snabbt mellan kyla och värme. Lyckligtvis finns det ett varierat utbud på och kring vår anläggning.

Strömstad är fullt med familjeaktiviteter med en stark koppling till havet och allt spännande som lever under ytan. Havet erbjuder också möjligheter för segling, fiske och kanotpaddling, medan skogen är ett utmärkt ställe för lugna promenader bland de gula och röda höstlöven.

Resa på höstlovet: Spöktober

När oktober månad gör sitt intåg förvandlas Daftö Resort till en magisk och spöklik plats för hela familjen. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till denna kusliga månad. 

Spöktober pågår onsdag-lördag under höstloven i Sverige och Norge; alltså veckorna 40, 41 och 44, och det är ett måste för alla som planerar höstlovsresor med barn. Många av aktiviteterna du kan ta del av under Spöktober ingår för dig som boende på anläggningen, och andra kan bokas till.

Ett urval av alla aktiviteter under Spöktokber är spökpyssel, karva pumpor, spökhistorier, åkattraktioner och läskiga spökvandringar i Kråkslottet.

Varför Spöktober är perfekt för höstlovsresor med barn

Spöktober erbjuder en unik blandning av spänning och kreativitet, vilket gör det till det perfekta resmålet för en resa under höstlovet. 

Dessutom är alla aktiviteter utformade med barn i åtanke, vilket gör det till en säker och spännande upplevelse för yngre besökare. Om du har letat efter en resa på höstlovet som är både underhållande och barnvänlig, är Spöktober på Daftö Resort destinationen för dig och familjen.

Resa på höstlovet: Välkommen till oss

Om du planerar en resa på höstlovet och letar efter en destination som erbjuder en balans mellan äventyr och avkoppling, är Daftö Resort det självklara valet.

Med ett brett utbud av aktiviteter och naturskön omgivning, erbjuder Daftö Resort något för hela familjen och gör din höstlovsresa minnesvärd. Oavsett om du är intresserad av att utforska västkustens fina natur, eller helt enkelt vill tillbringa kvalitetstid med familjen, är Daftö Resort platsen att vara på.

Från lekplats till nöjespark

Som liten var han och lekte på den lekplats som senare blev Daftöland. Från och med i år är han en av fyra helårsanställda i nöjesparken.

Nu ser 23-åriga Ludvig Mattsson fram emot hösten på Daftöland.

— Det har varit en fantastisk sommar med strålande väder och öppning av vår första bergochdalbana. Nu blickar vi framåt mot en minst lika bra höst.

Mycket har hänt på platsen där Daftöland nu står. Tidigare var det en populär lekplats för Daftös besökare och invånarna i Strömstad med omnejd. En av de som ofta var där och lekte var Ludvig Mattsson från Strömstad.

– Det finns faktiskt ett kort på mig som tvååring när jag kör en av de båtar som fortfarande finns kvar i parken. Sedan när man blev lite äldre cyklade man ofta upp hit och lekte på lekplatsen för att sedan spela fotbollsmatch mellan Sverige och Norge, minns Ludvig.

Ytterligare några år senare, som 17-åring, började han som säsongsarbetare på Daftöland. Även under dessa år har det hänt en hel del. Nöjesparken har vuxit från tre till nio attraktioner, nu senast parkens första bergochdalbana – Skutan, fler pirater har hittat till parken och pampigare shower spelas upp på teatern.

– Parken har ökat på alla sätt. Både med personal, attraktioner och saker att göra. Det innebär också att man måste lära sig fler saker, men det är det som är så kul. Inför varje säsong så har något nytt hänt och det finns en ny utmaning att ta sig an.

För Ludvig innebär jobbet på Daftöland en variationsrik tillvaro bland attraktioner, pirater och krutrök.

– Framför allt är jag ansvarig för spelen i parken. Spelhallen med alla arkadspel och även chokladhjul och de andra spelen vi har. Sedan eftersom jag varit här så länge så har jag även ett övergripande ansvar för personal, attraktioner och är lite alltiallo på vinterhalvåret. Vi är ju inte så många som är här året om så man får verkligen hjälpa till med allt, vilket är kul, avslutar Ludvig.

Nu stundar en härlig höst efter en riktigt varm och skön sommar på Daftöland. Ludvig, hans kollegor och alla pirater håller igång fram till och med den 7 oktober. Det finns med andra ord många tillfällen till piratbus och sköna åk kvar.

Skutan äntligen redo för ombordstigning

Det har dragit ut på tiden, men nu är det äntligen dags för Skutan att göra sin jungfrufärd. Imorgon, onsdag 27 juni, klockan 11.00 är det invigning för Daftölands första bergochdalbana någonsin.
– Det är något både vi och våra gäster har längtat efter, säger parkchef Peter Steen.

Först dröjde leveransen från den italienska fabriken, därefter saknades det en del för att bergbanan skulle vara helt färdig. Nu är dock Daftölands senaste satsning, Skutan, klar för ombordstigning.

– Leverantören skickade den saknade delen och en tekniker från Italien samtidigt. Därefter har säkerhetsinspektioner gjorts på nytt och nu har vi fått det på pränt att allt är godkänt och klart. Vi sätter alltid säkerheten främst och det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan köra igång, säger Peter Steen som är övertygad om att Skutan kommer bli en populär familjeattraktion.

På Skutan åker passagerarna i ett skepp och när alla klivit ombord påbörjas den klassiska bergbaneklättringen. Sedan släpps Skutan loss från fem meters höjd för att ta sig an svängar och krön i hög fart. Precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven.

Och imorgon är det alltså dags för premiär. Klockan 11.00, onsdagen den 27 juni, invigs Daftölands första bergochdalbana någonsin.

Kliv ombord, håll i relingen och ge dig ut på en fartfylld och böljande tur.

Snart kan du gå ombord på Skutan, parkens första bergochdalbana

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som det gamla ordspråket lyder. Nu är väntan dessutom snart över. Daftölands första bergochdalbana, Skutan, är på gång!

– Banan är på plats och vagnarna levereras till oss denna veckan, säger Peter Steen, parkchef för Daftöland.

Nu är årets nyhet snart här. Skutan tar sig an svängar och krön i hög fart, precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven.

– Det kommer bli en populär familjeattraktion och med en kapacitet på cirka 400 personer i timmen ska alla få chansen att prova vår bergochdalbana utan att vänta för länge, säger Peter Steen. 

På grund av förseningar från den italienska fabriken kunde dessvärre inte Skutan stå klar till öppningshelgen, men nu flyter allt på som det ska med Daftölands nya attraktion. Stålet har levererats och banan är i det närmsta på plats.

– Att sätta ihop själva banan går egentligen väldigt fort. Sedan är det mycket som ska kontrolleras och inspekteras under och efter byggets gång. Säkerheten kommer alltid i första hand. Det går enligt plan och om inget oförutsett händer öppnar vi Skutan den 16 juni. 

Resterande delar av parken har varit öppna sedan Kristi himmelfärdsdagen.

– Öppningshelgerna har varit fantastiska och vi ser fram emot sommaren, inte minst på grund av Skutan, avslutar Peter Steen. 

Daftö Resorts VD Lena Kempe är Årets kvinna i besöksnäringen

Daftö Resorts VD Lena Kempe har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen av Visita. Hon får utmärkelsen bland annat för att ha utvecklat den familjeägda campingen utanför Strömstad till en internationell erkänd resort.
– Jag är så klart oerhört stolt och tacksam över den här utmärkelsen, men allra mest bara väldigt, väldigt glad, säger Lena Kempe.

Som sjuåring stod hon för första gången i kiosken på Daftö, som 13-åring började hon sommarjobba ordentligt och som 30-åring tog hon över som VD. För Lena Kempe har i stort sett hela livet kretsat kring Daftö Resort.
Hon är tredje generationens ägare och har med ett hårt arbete, ett enormt driv och ett stort mod förvaltat, och framför allt utvecklat, anläggningen genom att alltid våga satsa.
– Vi kommer aldrig sluta förbättra, förfina, utveckla och skapa nytt. Det är det, tillsammans med en fantastisk personal, som gör att vi är en av Europas bästa semesteranläggningar, säger Lena Kempe.

Det mångåriga engagemang för att utveckla såväl Daftö Resort som besöksnäringen är också det som gör att hon nu har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen.
– Jag är så klart väldigt stolt och tacksam över den här utmärkelsen, men allra mest bara glad. Det är även glädje som vi arbetar med. Vi producerar glädje till och för människor. Det är också det som gör att jag verkligen brinner för besöksnäringen, avslutar Lena.

Motiveringen
”Utmärkelsen tilldelas en kvinna som med stor framgång leder och utvecklar ett av Sveriges stora besöksnäringsföretag, med målmedvetet fokus på kvalitet och gästupplevelser.Utmärkelsemotagarens anläggning har för 15:e året i rad och som enda turistanläggning i Sverige utsetts till femstjärnig Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC:s medlemmar och tillhör därmed det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i Europa. I år har anläggningen också tilldelats Stora Barnsemesterpriset som bästa camping för barnfamiljer.”

Om priset
Priset Årets kvinna i besöksnäringen instiftades som en present till Visitas ordförande Maud Olofsson på 60-årsdagen. I år delas det ut för tredje gången och vinsten är framför allt äran, men också 25 000 kronor.

Succéår för Daftöland – som satsar på ny attraktion 2018

Daftöland i Strömstad fortsätter att växa. Under 2017 ökade omsättningen med 25 procent, mycket tack vare de nya attraktionerna Storm och Kuling. Nu satsar man på ytterligare en ny attraktion till 2018.

– 2017 var ett fantastiskt år för parken och det är bara början på vad som komma skall, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

Årets säsong på Daftöland har varit lite extra kul. Både för besökarna och för Daftö Resort, som äger nöjesparken. För gästerna har de nya attraktionerna Storm och Kuling höjt upplevelsen, vilket också lett till att Daftöland gör sin bästa säsong hittills.

– Det är tack vare satsningarna på Storm och Kuling som vi har ökat och det ger oss alla anledningar till att fortsätta satsa, säger Daftölands parkchef Peter Steen.

Och ännu roligare ska det bli. Nu står det nämligen klart att det blir en ny attraktion när parken öppnar den 10 maj. 

– Vi kan tyvärr inte avslöja vad det är för attraktion riktigt än, men det vi kan säga är att det är något som efterfrågats av våra yngre gäster, och att det blir ett bra inslag i parken, säger Peter Steen.

Förhoppningen är så klart att den nya attraktionen ska bli en lika stor succé som 2017 års nyheter – Storm och Kuling – där framför allt den förstnämnda var omåttligt populär bland besökarna. Under fjolåret hade Daftöland öppet 766 timmar och Storm gick nästan oavbrutet med sina drygt 700 timmar.

– Det känns som att de nya attraktionerna var vad gästerna önskade och det har verkligen känts att det blåst nya vindar över Daftöland, säger Lena Kempe.

Med över 100 000 besökare och med en omsättningsökning på 25 procent innebär det att 2017 varit det bästa året hittills för Daftöland, som fortsätter att öka för varje år. 

– Det är en fantastisk ökning och det gläder mig att se att allt fler börjar hitta hit, säger Lena Kempe och avslutar:

– Men vi är inte nöjda. Vi kan alltid bli bättre och vårt mål är att fortsätta växa som nöjespark. Nu ser vi fram emot en ny parksäsong och att få erbjuda våra besökare en ny spännande attraktion.

Vinnare av Stora Barnsemesterpriset 2018

Vi vann Stora Barnsemesterpriset i kategorin "Bästa campingplats för barnfamiljer". Att det är ni gäster som nominerat och röstat fram oss gör oss extra stolta, glada och tacksamma. 

Andraplatsen gick till Kronocamping Saxnäs på Öland och tredjeplatsen gick till Borstahusens camping i Landskrona.
I kategorin "Bästa temapark" var Daftöland nominerad och temaparken som tog hem vinsten var High Chaparall följt av Astrid Lindgrens värld och Legoland.

 

Bäst i Sverige och i topp i Europa – Prestigefull titel till Daftö Resort

Daftö Resort utanför Strömstad har för 15:e gången utsetts till Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC. Som enda turistanläggning i Sverige har man fått det högsta betyget, fem stjärnor. 

– Du kan jämföra det med en restaurang som får en stjärna i Michelinguiden, eller en film som vinner en Oscarstatyett. Det finns stor prestige i att få denna utmärkelse, som är den finaste du kan få som campingplats i Europa, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Varje år tar den största tyska motororganisation ADAC, med 19 miljoner medlemmar, fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder. 
Endast 109 av dessa har fått den högsta klassificeringen för 2018 och Daftö Resort behåller sina fem stjärnor som man fick redan 2003. 
– Superplatz innebär de allra högsta förväntningarna vad gäller utbud för service och kvalitén på den. Med andra ord behöver en turistanläggning hålla väldigt hög kvalité inom många olika områden. Det är svårt att få titeln Superplatz och minst lika svårt att sedan behålla den som Daftö gjort under en lång period, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam. 

Klassificeringen bygger på anonyma inspektioner under föregående år då hela anläggningen har gåtts igenom. Man har betygsatt allt från sanitära anläggningar, utbud på restauranger och kiosker, möjlighet till bad och avkoppling samt aktiviteter. 

Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort med sin nöjespark Daftöland högsta poäng för 2018. Anläggningen räknas därmed som bäst i Sverige och hör till det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i hela Europa.

– Vi är såklart otroligt glada och stolta över att ha tilldelats den här internationellt viktiga utmärkelsen ännu en gång. Det är ett bevis på att såväl branschen som våra gäster uppskattar att vi hela tiden satsar framåt och utvecklar vår anläggningsäger Daftö Resorts VD, Lena Kempe.

Under 2018 fortsätter utvecklingen i form av satsningar på helt nya personalboenden, ny teknik för uppvärmning och rening i poolområdet, renovering av stugbyn Sätervallen, konceptualisering av konferenslokaler och fler campingtomter.

– Sedan satsar vi fortsatt på vår nöjespark Daftöland i form av en ny attraktion, upprustning av teatern och flera av våra matställen. Vi ser verkligen fram emot 2018, avslutar Lena Kempe.

Nu driver Skutan in på Daftöland - parkens första bergbana

Efter förra årets vindar driver den förlista Skutan in på Daftöland. Kliv ombord, håll i relingen och ge dig ut på en fartfylld och böljande tur.

– Som nöjespark är det klart att man ska ha en bergbana och därför känns det extra kul att nu kunna berätta om vår nya attraktion, säger Peter Steen, parkchef för Daftöland i Strömstad. 

Storm och Kuling drog förra året in över Daftöland och i efterdyningarna av de populära attraktionerna har nu ett skepp glidit in på nöjesparken utanför Strömstad. Skutan är Daftölands första bergbana och här är alla som mäter över 90 centimeter välkomna ombord.

– Med en bergbana har vi många av de klassiska attraktionerna som man kan förvänta sig av en nöjespark. Vi har flume ride, kaffekoppar, något som går upp och ner i form av Storm och nu även en bergbana, säger parkchefen Peter Steen.

På Skutan åker passagerarna i ett skepp och när alla klivit ombord påbörjas den klassiska bergbaneklättringen. Sedan släpps Skutan loss från fem meters höjd för att ta sig an svängar och krön i hög fart. Precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven. 

– Det kommer bli en populär familjeattraktion och med en kapacitet på cirka 400 personer i timmen ska alla få chansen att prova vår bergbana utan att vänta för länge, säger Peter Steen. 

Bergbanan är ytterligare ett steg framåt för Daftölands utveckling. Förra året var det bästa parkåret någonsin och målet är att fortsätta växa. Framöver ska parken bli dubbelt så stor med mer krutrök, fler pirater och fler fartfyllda åk. 

– Vi har sett att de satsningar vi gjort tidigare inneburit ett lyft för parken. Det gör att vi vill, och kommer, fortsätta satsa på Daftöland. Att vi nu kan erbjuda våra besökare en bergbana känns väldigt bra och vi ser verkligen fram emot en ny parksäsong, avslutar Lena Kempe, VD på Daftö Resort. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lena Kempe, VD Daftö Resort, lena@dafto.se / 0732 70 99 50
Peter Steen, Parkchef Daftöland, peter@dafto.se / 0701 90 21 18

Visa fler nyheter

Välkomna till Daftö

På Daftö är varje dag ett äventyr. Här bor du på campingtomter eller stugor med havsutsikt över den Bohuslänska skärgården. 

Boka boende

UPPLEV ÄVENTYRET

På Daftö är varje dag ett äventyr. Här bor du på campingtomter eller stugor med havsutsikt över den Bohuslänska skärgården.