Till innehållet på sidan
/>/>
12 januari 2024

Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2024

Det är en osäkerhet i världen just nu i och med inflationen som pågår. Självklart påverkar detta även familjer som reser; och inte minst de som reser utomlands. Istället för att betala alldeles för dyra flygbiljetter kan en barnsemester i Sverige vara den perfekta lösningen för semestern 2024. En “Hemester” eller “Svemester” kan vara minst lika äventyrlig och minnesvärd som en utlandsresa.

Det finns många anledningar att semestra med barn i Sverige, i denna artikel går vi igenom tre av dessa.

Tidsomställningar och rutiner för barnsemester

Att resa utomlands till andra tidszoner kan ställa till rutiner även för den erfarne resenären. Morgonen förvandlas helt plötsligt till natt – vilket kan bli ett mardrömsscenario för mindre barn.

Även om ni åker på barnsemester i Sverige kan det innebära en tidsomställning. Ni kanske är uppe längre om kvällarna, och barnen gör aktiviteter de inte är vana vid.

Men, det kommer inte att påverka barnen alls på samma sätt som med en utlandsresa.

Bekvämt att resa med barn i Sverige

Att flyga är stressigt för barnfamiljer även i vanliga fall. Under rådande pandemi blir det ännu mer saker att hålla koll på.

Genom att åka bil inom Sverige blir det inte lika superviktigt att hålla tider. Semestern blir inte förstörd om ni missar något flyg. Det finns inte heller någon risk att bagaget försenas eller tappas bort. Ni behöver inte heller boka hemresan i förväg, vilket nästintill är ett krav vid flygsemester. Mindre stress helt enkelt.

Det är få barn som uppskattar att sitta still längre perioder. Genom att bila kan ni göra stopp på vägen utan problem. Exempelvis om glassuget eller nöden kallar.

Vi rekommenderar också mer strategiska raster på vägen som förgyller semestern. Låt resan både till och från ert slutmål bli en del av semestern. Gör ett dagsbesök på en nöjespark, ta ett uppfriskande dopp i havet eller spela minigolf.

Mycket vackert och spännande att uppleva

Sverige bjuder, särskilt på sommaren, på enormt många olika naturupplevelser. Många av våra 30 nationalparker har aktiviteter som riktar sig mot barnfamiljer.

Självklart behöver ni inte besöka just en nationalpark för att uppleva vacker natur! Det finns säkert vackra vandringsleder och härliga badplatser i din närhet. Tack vare allemansrätten är många barnvänliga aktiviteter i naturen dessutom helt gratis, vilket sällan är fallet utomlands.

En till fördel med en barnsemester i Sverige är att ni kan välja att både göra små utflykter och större resor. Sprid ut spännande minisemestrar över flera veckor istället för att satsa stort på en charterresa.

Ni är hjärtligt välkomna att besöka Daftö Resort och Daftöland hur länge ni vill i sommar!


Till toppen på sidan