Att göra runt Daftö och i Strömstad

I och kring Strömstad finns mycket att göra och upptäcka. På denna sida har vi samlat några förslag till dig som vill göra en utflykt eller upptäcka nya vyer. 

BOWLING

Utmana familjen eller vännerna med spel och bowling på Strömstad Foodcourt. 

Hyperbowling, Shuffelboard och mycket mer. Rabatt på bowlingbana för dig som bor på Daftö. 

I Strömstad shoppingcenter hittar du Foodcourten. Här finns ultramoderna bowlingbanor, spel och mat från världens alla hörn. Som boende gäst på Daftö får du 15% rabatt på bowlingbana om du uppger "Sommar23" när du bokar. 

Bowla i Strömstad ›

Besök Strömstads mysiga butiker och caféer.

Strömstad är staden vid havet med puls och idyll hela året. Testa någon av restaurangerna, ta en paus på ett av de mysiga caféerna eller titta och shoppa i Strömstads unika butiker. 

I gästhamnen trängs både båtar och fikasugna besökare. Restauranger, uteserveringar, lekplats och glass förstås. Från torget går flera turbåtar till öarna runt Strömstad. 

Upptäck Strömstad ›

Skatepark

Vid Stömsvattnet hittar ni Strömstad Skatepark, en betongpark i på 1300 kvm. Här finns också grill och plats att sitta när man behöver en paus eller när hungern slår till. Se regler och tider via @stromstadskate på Facebook och Instagram.

Strömstad in Light

I november är det dags för Strömstad in Light – en ljusfestival i mörkaste november där målet är att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap. Förutom fantastisk ljussättning av Strömstad bjuds det på ett rikt kulturprogram med dans och musik, matmarknad och aktiviteter för både barn och vuxna. 

Läs mer om Strömstad in Light ›

Kosterhavets nationalpark

Kosterhavets nationalpark är öppen året runt, där kan du uppleva ett unikt växt- och djurliv ovan och under vattnet. Här kan du vandra längst med havet, paddla, dyka, bada och ta del av andra naturupplevelser. Följ med på en guidad tur eller utforska skärgården på egen hand. 

Läs mer om nationalparken ›

Fler tips på aktiviteter i och utanför Strömstad

Vill du veta mer om vad du kan se och upptäcka i och runt omkring Strömstad? På Väst Sveriges hemsida hittar du tips på olika evenemang och aktiviteter. 

Fler tips ›

Ostronsafari på Tjärnö

Ta del av en riktig västkustupplevelse på Tjärnö just utanför Daftö. Du både fiskar och äter ostronen.  Intill Kosterhavets nationalpark finns vi med ostronbankar, sjöbodar och skön skärgårdsnatur.

Boka här

En ostronsafari innehåller ostronskola, ostronfiske, ostronöppning, och provsmakning. 

Välj mellan två varianter; 

Vi börjar i sjöboden med ostronskola och lite fika, för att sedan gå och fiska ostron. Därefter lär vi oss öppna dem och avnjuter dem naturella och med diverse smak-tillbehör.

Tidsåtgång ca 2 tim. Pris 700kr/person

Som ovan, med tillägg av en liten måltid på gratinerade/grillade ostron samt egenskördade musslor och bröd. Avlutar med kaffe och kaka.

Tidsåtgång 3-4 timmar. Pris 1000kr/person.

Vatten och lättöl ingår.

Champagneglas finns att låna!

 

Sommarkurs i Segling

Under sommaren arrangerar Stömstadseglarsällskap en seglarskola för barn. Under vecka 26-30 kan barn som är mellan 9-11 år och intresserad av att lära sig att segla gå veckokurser. 

Kunskapskraven för kursen är att man ska kunna simma 200 meter. 

Mer information och hur du anmäler dig hittar du via länken nedan. Strömstadsegelsällskap ›