Båtturer från Daftö

Vill du uppleva Västkusten och Bohuslän på riktigt rekommenderar vi en båttur ut på havet. Här är vindarna salta och upplevelserna många.

Daftö Resort ligger mitt emellan storstäderna Göteborg och Oslo. För dig är van vid stadspuls blir lugnet från havet extra påtagligt. Från Daftö avgår flera olika båtturer, flera gånger i veckan under sommaren och utanför sommaren kan vi ordna turer på beställning. 

Sälsafari
Båtturen går genom den vackra Bohuslänska skärgården utanför Strömstad, ut till den berömda sälkolonin i Kosterhavets nationalpark. Har du tur får du se sälarna som tycker om att ligga på de släta, kala klipporna längst ute i havsbandet. Vi går iland på Ursholmen där vi vandrar upp till Sveriges västligaste fyr och beskådar en panoramautsikt med skymt av Norge längst bort i horisonten. 

Turen beräknas ta ca 3,5 timma och avgår från Daftös brygga onsdagar v.27-31 klockan 10:30.
Pris:225:-/vuxen och 100:-/barn mellan 3-12 år. Barn under 3 år åker gratis. 

Räktrålning i Kosterhavet
Följ med och se hur de lokala fiskarna trålar räkor. Ute på Kosterfjorden möter vi en trålare. Vi går upp mot fiskebåten när den är på väg att dra upp trålen och följer fiskarnas arbete under en stund. När trålen är uppe, bordar vi fiskebåten för att ta ombord den färskaste räkan du någonsin ätit. Sedan är det bara att njuta!

Båten avgår från Daftös brygga tisdagar v.27-32 klockan 16:50 och är tillbaka ca 21:30.  
Pris:655:-/vuxen, 335:-/ ungdom mellan 13-17 år och 110:-/barn mellan 6-12 år. Barn under 6 år åker gratis. I priset ingår båtresa, färska räkor och guidning, dryck tillkommer. 

Köp biljetten i receptionen senast klockan 12:00 på avresedagen. 

Båttur till Kosteröarna
Båtturen till Koster från Daftö stannar vid Ekenäs brygga och det är nära till Rörvik badstrand, restauranger och kiosk. Här finns också det nybyggda Naturum där du kan lära dig allt om Kosters nationalpark. Här kan du läsa mer om upplevelserna på Koster

Båten avgår från Daftös brygga tisdagar och torsdagar v.26-33 kl. 15:50. Båtturen från Daftö till Koster tar ca 45 minuter.

Pris: 195:-/vuxen och 95:-/barn mellan 6 och 12 år. Barn under 6 år åker gratis.

Smuggeltur i skärgården
En historisk resa med berättelser från smugglarkungens dagar. Turen går i Strömstad och i Kosters skärgård. Med ombord har vi besök av smugglarkungen själv. Han berättar om sitt liv under smuggeltiden och under tiden serveras mat och dryck ombord.

Båten avgår från Daftös brygga torsdagar v.27-32 klockan 17:30 och är tillbaka ca 21:30.  
Pris:395:-/vuxen, 195:-/ ungdom mellan 13-17 år och 110:-/barn mellan 6-12 år. Barn under 6 år åker gratis. I priset ingår båtresa, måltid och guidning, dryck tillkommer. 

Köp biljetten i receptionen senast klockan 12:00 på avresedagen.

Boka boende

Boka boendet och lägg sedan till en båttur genom att kontakta receptionen.

Boka boendet online

Boka boende

Boka boendet och lägg sedan till en båttur genom att kontakta receptionen.

Boka boendet online