Till innehållet på sidan
/>/>
Femstjärnig camping öppen hela året

Camping i Strömstad

Här kan du campa med husvagn, husbil eller tält. Alla tomter har el, kabel-TV och fritt Wifi. Varmvatten i servicehusen och ett stort aktivitetsutbud ingår. Välkommen till äventyret!

CAMPA PÅ DAFTÖ I STRÖMSTAD OCH UPPLEV ALLA RESORTFÖRDELAR

Styr hit, checka in och parkera. Nu kan semestern börja! Vi har fyllt ett aktivitetsprogram som du och dina barn kan uppleva precis så mycket eller lite ni vill av. Här måste man ingenting! Restaurangerna välkomnar er för frukost, lunch och middag med underhållning. Vill ni hellre äta i husbilen, husvagnen eller tältet gör ni det - butiken laddar upp med allt möjligt ni kan tänkas behöva och har ni glömt grillen kan det hyras på plats. Det ska vara enkelt och kul att campa hos oss. Hoppas vi ses!

Välj det campingområde som passar dig bäst

Vill du bo riktigt nära Daftöland, ha extra stor tomt och vill ha närmast till det lyxigaste servicehuset väljer du Höglandet. På Mittlandet har du nära till det mesta och Söderviken eller Norrviken passar dig som vill kunna doppa tårna i havet snabbast på morgonen. Det är även här du som campar med tält bor - på de bästa havstomterna. Norrviken och Söderviken har även vackra ställplatser för er med husbil.

Höglandet

På Höglandet bor du högst upp på Daftö, nära naturen och ett stenkast från nöjespaken Daftöland. Som närmaste granne har ni Piratbyn, ett tillhåll för de lokala Daftöpiraterna – håll utkik och var på er vakt!

Mittlandet

På Mittlandet bor du just precis som namnet antyder, mitt på Daftöområdet. Området passar dig som vill ha nära till allt.

Norrviken

Norrviken är Daftös nordligaste vik. Här bor du precis vid vattnet med fantastisk utsikt, strand, bryggbastu och nära till pulsen.

Söderviken

Söderviken ligger nära havet, badbrygga, båtturerna, och här finns två servicehus. Från söderviken går du över vägen för att ta dit till reception, restaurang, pool och Daftöland eller via bryggan till Norrviken.

Prisbelönt familjecamping i Strömstad

Välkommen till en femstjärnig camping på Västkusten, 5 km söder om Strömstad och mitt emellan Oslo och Göteborg. Med stort aktivitetsutbud, bad i hav och pool och närhet till Koster kan ni uppleva det bästa av Bohuslän hos oss.

Daftö Resorts camping på Västkusten är omfamnad av en vacker natur. Här kan du välja att bo i husvagn, husbil eller sätta upp ditt tält på ett av fyra olika campingområden.

Bra att veta om parkering och elbilsladdning

På varje campingtomt får en bil stå, förutsatt att det är 2 meter till tomtgränsen på grund av riktlinjer för brandsäkerhet. Behöver ni plats för fler bilar kan ni parkera på de avgiftsbelagda parkeringsplatserna utanför receptionen eller vid Daftöland. Mellan Pirathotellet och konferensbyggnaden finns laddplatser för elbilar som betalas via appen Easypark. Elbilar får inte laddas någon annanstans än via dessa elbilsladdare, laddning av bilen via campingtomtens elstolpe är alltså förbjudet.

Vill du testa camping på Daftö men saknar husbil eller husvagn?

Har du ingen egen husbil eller husvagn kan steget kännas stort att börja campa, men det behöver det inte vara. Du kan prova på, känna efter och testa olika fordon innan du väljer vilken typ och modell du vill ha. Eller så kanske det stannar just vid att hyra, för att slippa förvara och förvalta. Hos MyCamper kan du hyra en husvagn eller husbil nära dig. Hyr ett fordon som passar dig och välkommen till oss för att testa på campinglivet.

Ska du resa vidare från Strömstad till andra campingar?

Vi är medlemmar i Camping Västkust och där finns 49 campingar från Strömstad i norr till Laholm i söder. På webbsidan kan du se vilka dessa är och ta reda på vilka som lever upp till dina krav och önskemål.

Historien bakom campingförteelsen

När camping som semesternöje utvecklades i Sverige under första halvan av 1900-talet var det till en början bara tält som gällde. Under efterkrigstiden började besökare allt oftare komma och knacka på dörren hos gårdsbönder runt i Bohuslän och fråga om lov att slå upp sina tält på deras tomter. Besökarna valde naturligtvis de platser de själva tyckte var vackrast och med tiden började dessa bönder inse värdet i att anordna mer organiserad campingverksamhet med gemensamma lösningar för toalett, dusch och matlagning. Det är med andra ord inte konstigt att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör – det är ju camparen själv som valt platsen.

Till toppen på sidan