Sensommar på Daftö

På Daftö kan du bo året om, med olika äventyr och upplevelser beroende på när du besöker oss. På denna sidan kan du ta del av vad som kan upplevas under augusti och september, perioden mellan högsommaren och Spöktober.

Hos oss kan du bo precis som du vill, i stuga, hotell, gästhamn eller med egen husbil, husvagn eller tält på campingtomt. Stugorna och campingtomterna har olika storlekar och utsikter. Leta reda på boendealternativet som passar dina önskemål rätt eller kontakta oss på +46(0)526-26040 eller info@dafto.se för tips om vad vi tror kan passa er.

Äventyr på Daftö under sensommaren

Äventyrsgolf

Utmana varandra i sann kaparanda! Vår äventyrsgolfbana består av 18 banor som inspirerats från piraternas äventyr till havs. Du hyr golfbollar och klubbor i receptionen under receptionens öppettider. 

Läs mer om äventyrsgolfen › Se receptionens öppettider ›

MTB-cykling

Här finns cykelleder med stigcykling och flowbanor för dig som längtar efter ett fartfyllt äventyr på två hjul. Ta med egen cykel! 

Läs mer om MTB-cykling på Daftö här ›

Kul på havet

Hyr en kanot, SUP-bräda eller en trampbåt hos oss och ta er ut på havet. En rolig aktivitet som gör det enkelt att uppleva fler vackra platser i skärgården runt Daftö. 

Läs mer och boka här ›

Padeltennis

På Daftö finns två utomhuspadelbanor och du hittar dem ovanför Piratbyn. Banorna bokas via Matchi och du kan hyra rack och köpa bollar i receptionen under receptionens öppettider. 

Läs mer om padeltennis här › Se receptionens öppettider ›

Vandringsleder och utegym

På Daftö finns flera vandringsleder i olika längder samt ett utegym. Dessutom finns flera kända leder inte alls långt ifrån resorten, som Bohusleden och Kuststigen. Du kan alltså välja på flera olika leder med olika landskap och miljöer beroende på vad du är sugen på att uppleva. Via länken nedan tipsar vi om olika leder och upplevelser att kombinera vandringen med. 

Läs mer om vandringsupplevelserna ›

Daftökampen

Kanske har du sett TV-program som Wild Kids, Robinson eller Mästarnas Mästare? Daftökampen tar inspiration från dessa tävlingar och erbjuder en tävlings-upplevelse för hela familjen! Ni tävlar som antingen pirater eller kapare, och ställs mot era motståndare i olika utmaningar. 

Ni följer en karta som leder er till olika spännande utmaningar och tävlingar. Vid varje station med en utmaning hittar ni instruktioner om hur utmaningen går till och vilka som ska ta sig an uppdraget. Daftökampen är den perfekta aktiviteten för äventyr och familjekul.

Läs mer om Daftökampen ›

Butik

Här kan du köpa allt från färskt bröd och kaffe på morgonen till kött att grilla till middagen och godis till kvällsmyset. Förutom mat har vi ett brett sortiment av leksaker och nödvändigheter ni kanske glömt hemma, som vattenpistoler, adaptrar eller tandborstar. Vi har allt för en smidig campingupplevelse utan onödiga turer till mataffären.

Se restaurangernas och butikens öppettider här ›

Upplev Mareld

Mareld är plankton som samlas och ger ifrån sig kortvariga blixtrar. Om du hoppar i havet när mörkret lagt sig är det som att bada i ett glittrigt fyrverkeri. I mörker syns Mareld som ett blixtrande blågrönt ljus i havet. På dagen kan man se det som ett rostfärgat eller orange band längs havskanten. Vanligast är det att man kan uppleva Mareld under augusti och september. 

Ett bra ställe att uppleva Mareld ifrån är från vår bryggbastu, då ni kan kombinera dopp i det svalkande havet med värme från bastun. 

Vedeldad bryggbastu och havsdopp

På resorten finns bland annat en vedeldad bryggbastu som kan avslutas med ett dopp i havet. I bryggbastun finns även ett litet pentry och omklädningsrum. En perfekt plats att njuta på tillsammans med nära och kära, kompisgänget eller kollegorna. Under sensommaren är bryggbastun även en perfekt plats att uppleva Mareld ifrån - ett glittrande havsfyrverkeri som du kan läsa mer om här ovanför. 

Läs mer och boka bryggbastu ›

Välkommen till äventyret

Du bokar boendet enkelt och smidigt genom vår onlinebokning. Vill du hellre kontakta receptionen för hjälp med bokningen eller om du har frågor att ställa är du välkommen att kontakta oss på info@dafto.se eller +46(0)526-260 40. 

Boka boende