Sensommar på Daftö

På Daftö kan du bo året om, med olika äventyr och upplevelser beroende på när du besöker oss. På denna sidan kan du ta del av vad som kan upplevas under augusti och september, perioden mellan högsommaren och Spöktober.

Hos oss kan du bo precis som du vill, i stuga, hotell, gästhamn eller med egen husbil, husvagn eller tält på campingtomt. Stugorna och campingtomterna har olika storlekar och utsikter. Leta reda på boendealternativet som passar dina önskemål rätt eller kontakta oss på +46(0)526-26040 eller info@dafto.se för tips om vad vi tror kan passa er.

Äventyr på Daftö under sensommaren

Äventyrsgolf

Utmana varandra i sann kaparanda! Vår äventyrsgolfbana består av 18 banor som inspirerats från piraternas äventyr till havs. Du hyr golfbollar och klubbor i receptionen under receptionens öppettider. 

Läs mer om äventyrsgolfen › Se receptionens öppettider ›

Daftökampen

Kanske har du sett Wild Kids, Robinson, Mästarnas Mästare eller Sveriges starkaste familj? Daftökampen är dessa tävlingar på Daftö-way som du upplever tillsammans med familjen! Res hit och utmana varandra inom familjen eller utmana en annan familj ni reser hit med. Grenarna ni utför sätter både kroppen och knoppen på prov. När ni är klara har ni upplevt en promenad på ca 3 km med sex stycken utmaningar längs vägen. Utmaningarna kan vara alltifrån kluriga pussel till plankan, gissa volym och bygga stentorn. 

Läs mer om Daftökampen här ›

MTB-cykling

Här finns cykelleder med stigcykling och flowbanor för dig som längtar efter ett fartfyllt äventyr på två hjul. Ta med egen cykel! 

Läs mer om MTB-cykling på Daftö här ›

Show och mat i Packhuset

Under lördag vecka 33 och 34 är det dags för Duo-Show! En fantastisk underhållningsupplevelse där två artister bjuder på en oförglömlig kväll på scenen.

Njut av en kväll med god mat, fantastiskt sällskap och underhållning! Showen börjar kl 20:30.

Du kan boka ditt bord en månad innan showdatumet. Har du bokat boende kommer du får ett mail inför ankomst med länkar till bokning. 

Boka bord med underhållning ›

Kul på havet

Hyr en kanot, SUP-bräda eller en trampbåt hos oss och ta er ut på havet. En rolig aktivitet som gör det enkelt att uppleva fler vackra platser i skärgården runt Daftö. 

Läs mer och boka här ›

Padeltennis

På Daftö finns två utomhuspadelbanor och du hittar dem ovanför Piratbyn. Banorna bokas via Matchi och du kan hyra rack och köpa bollar i receptionen under receptionens öppettider. 

Läs mer om padeltennis här › Se receptionens öppettider ›

Vandringsleder och utegym

På Daftö finns flera vandringsleder i olika längder samt ett utegym. Dessutom finns flera kända leder inte alls långt ifrån resorten, som Bohusleden och Kuststigen. Du kan alltså välja på flera olika leder med olika landskap och miljöer beroende på vad du är sugen på att uppleva. Via länken nedan tipsar vi om olika leder och upplevelser att kombinera vandringen med. 

Läs mer om vandringsupplevelserna ›

Restauranger och butik

På Daftö finns flera restauranger att välja mellan samt en butik med livsmedel och andra bra-att-ha-prylar. Under sensommaren kan du njuta av mat och dryck i Bistron fram till sista september. 

Se restaurangernas och butikens öppettider här ›

Upplev Mareld

Mareld är plankton som samlas och ger ifrån sig kortvariga blixtrar. Om du hoppar i havet när mörkret lagt sig är det som att bada i ett glittrigt fyrverkeri. I mörker syns Mareld som ett blixtrande blågrönt ljus i havet. På dagen kan man se det som ett rostfärgat eller orange band längs havskanten. Vanligast är det att man kan uppleva Mareld under augusti och september. 

Ett bra ställe att uppleva Mareld ifrån är från vår bryggbastu, då ni kan kombinera dopp i det svalkande havet med värme från bastun. 

Vedeldad bryggbastu och havsdopp

På resorten finns bland annat en vedeldad bryggbastu som kan avslutas med ett dopp i havet. I bryggbastun finns även ett litet pentry och omklädningsrum. En perfekt plats att njuta på tillsammans med nära och kära, kompisgänget eller kollegorna. Under sensommaren är bryggbastun även en perfekt plats att uppleva Mareld ifrån - ett glittrande havsfyrverkeri som du kan läsa mer om här ovanför. 

Läs mer om bryggbastun här ›

Välkommen till äventyret

Du bokar boendet enkelt och smidigt genom vår onlinebokning. Vill du hellre kontakta receptionen för hjälp med bokningen eller om du har frågor att ställa är du välkommen att kontakta oss på info@dafto.se eller +46(0)526-260 40. 

Boka boende