Vandring i norra bohuslän

Naturen kring Daftö är något vi blivit kända för och vi hoppas att även du ska vilja uppleva den. Andas in den salta luften, upplev lugnet havet ger dig och fyll på med minnen tillsammans när ni upplever naturen till fots. 

Upplevelser

Daftös vandringsleder

På resorten har vi egna leder i olika längder. Du kan bland annat gå på dessa ovanför Aktivitetsplanen, symboler hjälper dig att hitta fram längs leden. Strax efter Aktivitetsplanen finns även ett utegym ifall du vill starta eller avsluta med pulshöjande träning. 

  • Vandra med barn - Kaparleden är 1,5 km lång och anpassad för hela familjen med äventyrliga stopp längs vägen. Här finns informationstavlor som ger dig mer kunskap om natur, hav och Bohusläns historia. 
  • Historieleden är 2 km lång och ett fantastiskt bra alternativ för dig som är en riktig historiker. Här finns det nämligen många spännande bohuslänska historier längs vandringsleden.
  • Naturleden är 5 km lång i delvis kuperad terräng. Här ska man ta på sig riktigt bekväma skor och ta sig ut. På Naturleden upplever man en vacker strand, hav och skog i en härlig kombination.

 

Bohusleden Etapp 25-27

Bohusleden slingrar sig fram på stigar, mindre vägar, i skogar och ibland genom idylliska gårdar. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil omväxlande vandring. Leden bjuder även på vyer över landskapet, en tur upp på Bohusläns högsta berg Björnerödpiggen vid Krokstrand bjuder på vacker utsikt över Idefjorden och omgivande landskapet. 

Vi erbjuder körning till någon av Bohusledens etapper 27-25. Vi kan även hjälpa er att ställa er bil vid etappens mål och sedan köra er till starten. Priset är olika beroende på vilken etapp ni vill köras till och om ni vill ha hjälp att lämna er bil vid mål eller bli körda till start och från mål. Kontakta oss med era önskemål så ger vi er prisinformation

Läs mer om vandring ›

Fler vandringsleder vi rekommenderar

För dig som inte får nog av att uppleva norra Bohuslän till fots finns det fler ställen i vårt närområde som vi kan rekommendera. 

Saltö
Ett naturreservat där större delen av ön är bevuxen med tallskog som i vissa fall är över 200 år gamla, här växer även Ostronört och Kostertistel (båda är fridlysta). Möjlighet till havsbad finns från sandstrand såväl som från klippor. Ladda ner en folder med karta via länken nedan.

Koster
Reguljär båttrafik går under hela året till landets västliga bebodda öar som till större delar är naturreservat. Under sommaren går det även båtar till Koster från Daftös brygga. Öarna har utmärkta vandringsmöjligheter längs stigar och markerade leder finns på båda öarna. Öarna är tillräckligt stora för att upptäckas till fots och sommartid är det aldrig långt till salta dopp i havet. Läs mer om vandring på Nordkoster via länken nedan. 

Ladda ner folder med karta för Saltö här › Läs mer om vandring på Nordkoster här › Båtturer till Koster från Daftö (sommar) ›

Vandra med hund

På Daftö är dina fyrbenta vänner välkomna, både till naturen och till några av våra stugor. På anläggningen finns även hunddusch om pälsen behöver göras ren. 

Mer info till dig som reser med hund ›

Mat på Daftö

I en av våra restauranger kan du både ladda upp och varva ner inför eller efter en dag med vandring.

Vill du hellre laga mat i boendet finns en butik på resorten och önskar du ett större utbud kan vi tipsa om ICA Kvantum som ligger 7 minuters bilväg från resorten.

Se restaurangernas och butikens öppettider ›

Koppla av i den vedeldade bastun

Efter en dag i vandringskängor kan det passa fint med en avkopplande stund. Boka vår vedeldade bryggbastu och njut av värmen samtidigt som du bara är några få steg från en härligt dopp i havet. 

Läs mer om bryggbastun ›

Kombinera vandringen med aktiviteter

På Daftö Resort finns massor av aktiviteter att kombinera vandringen med. Som padeltennis, äventyrsgolf och bad. Kanske är det några i familjen som hellre stannar kvar på resorten medan andra i familjen vill uppleva mer till fots? Vilka aktiviteter som erbjuds när varierar beroende på när ni besöker oss. 

Aktiviteter under sensommaren ›
Modern vit stuga omgiven av grön gräsmatta och skärgårdsmiljö

Boka boendet

Här kan ni bo precis som ni vill, i stuga, hotell, gästhamnen eller i egen husvagn, husbil eller tält på en av våra campingtomter. Boendet bokas genom vår onlinebokning eller genom att kontakta receptionen på +46(0)526-260 40 eller info@dafto.se. 

Till onlinebokningen