Till innehållet på sidan
/>/>
04 december 2020

Annas Daftöresa

För tio år sedan arbetade Anna sin första sommar i Housekeepingteamet på Daftö Resort. Fram till 2013 spenderade hon somrarna i Strömstad och resten av året i Polen. Hon trivdes bra men hade inga planer på att flytta till Sverige permanent, planer som förändrades 2013. Anna träffade sin sambo och trivdes så bra att hon valde att stanna, tur var väl det! Idag 10 år senare är hon teamledare för gänget i Housekeeping och en riktig klippa för företaget.

Arbetet i Housekeeping är varierande, ingen dag är den andra lik. Den variationen har under 2020 helt klart nått nya nivåer. Det blev en vår och sommar med nya utmaningar och rutiner för att trygga upp för både gäster och medarbetare i att Daftö fortfarande är en trygg plats att vara på. Alla ytor gås igenom med noggrannhet och allt desinficeras.

Du som varit på Daftö känner säkert till att det finns många lokaler och byggnader att hålla rena. 130 stugor, ett hotell med 12 rum, restauranger och andra offentliga lokaler, poolområde, konferensbyggnad, aktivitetslokaler, servicehus och reception. Under sommaren 2020 arbetade 15 personer i Housekeeping och dessa leddes av Anna. 15 personer från flera olika länder med olika språk. För att leda teamet pratade Anna polska, engelska, svenska och stöttade upp med kroppsspråk.

Hon står även för inköpen av städartiklar och är länken mellan hennes team och receptionen, för att informera om vilka stugor som är klara för incheckning av nya gäster.

Under årets högsommar kunde det vara 70-80 stugor att städa varje dag, från utcheckning kl 11 till incheckning kl 15. Olika team hade olika stugtyper som man lärde sig och kunde städa noggrant och snabbt i. Vi visste ju att gäster är på väg och vi vill att så många som möjligt kan komma in i sin stuga och starta äventyret så snart de är här. De underlättar arbetet för våra kollegor i receptionen och gör så att vi undviker onödiga köer på plats.

Du har arbetat här i 10 år, vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

- Det känns inte som att jag åker till jobbet, mer som att jag åker till mitt andra hem. Jag trivs så bra och känner mig trygg här. Min familj bor i Polen så kollegorna här har blivit som min svenska familj. Sedan gillar jag variationerna i arbetet, man vet aldrig vad som väntar under arbetsdagen.

Den 7 december är det ”Städarnas dag” och vi vill skicka ett stort varmt tack till Anna, Camilla och alla de andra som arbetat i Housekeeping under året och som sett till att Daftö är en säker plats att vara på. Tack för allt ni gjort och gör!

Till toppen på sidan