Till innehållet på sidan
/>/>
23 november 2018

Daftö Resort stöttade Jontefondsgalan

Den 18 november arrangerades Jontefondsgalan för andra året i rad. Precis som i fjol var Daftö Resort på plats och stöttade insamlingen. Till insamlingsauktionen donerade Daftö en dag på Daftöland där vinnaren får nyttja nöjesparken helt för sig själv eller tillsammans med vänner, leverantörer, kunder eller kollegor med familjer. Det fartfyllda äventyret ropades hem för hela 30 000 kronor.

Jontefondsgalan följde upp fjolårets galasuccé då man samlade in 1,6 miljoner. Under årets gala samlades hela 1,8 miljoner kronor in. Daftö Resort har under en längre tid stöttat Jontefonden i sitt arbete och precis som vid förra årets gala var Daftö med och donerade till galans insamlingsauktion.

Till årets gala var det ett fartfyllt äventyr på nöjesparken Daftöland som gick under klubban. Upplevelsen gick för hela 30 000 kronor och vinnaren får under en dag nöjesparken helt för sig själv, fri till att bjuda in vänner, kollegor, kunder eller familj.

– Jätteroligt att vår upplevelse blev uppskattad och att vi får vara med och bidra till Jontefondens viktiga arbete och lyfta frågan om organdonation, säger Lena Kempe, VD på Daftö Resort, och fortsätter:

– Mest glad blir jag av tanken på vad mycket glädje de 30 000 kronorna kommer bidra med för barn som har eller ska genomföra en organtransplantation och deras syskon. Jontefonden gör ett fantastiskt och genuint arbete för att sprida glädje till de familjer som är drabbade och som behöver glädje i vardagen för att fortsätta orka.

Galakvällen, som leddes av Renée Nyberg och David Hellenius, bjöd bland annat på uppträdanden från Kamferdrops, Fredrik Kempe, Jasmine Kara och Jessica Andersson. Det fanns även kunglig närvaro på galan då Prinsessan Birgitta var en av de drygt 400 gästerna på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Jontefonden är en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation och deras syskon. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Jonathans väntan på nya lungor blev för lång och 2015 gick han bort, alldeles innan han skulle fylla 15 år.

Jonathans familj, pappa Tommy, mamma Gunilla och brodern Christian tillsammans med vänner såg vad guldkanterna i vardagen bidrog med för Jonathans välbefinnande. Nu arbetar Jontefonden vidare med att ge just glädje till de barn och familjer som lever i väntan på nytt organ eller som har genomfört en transplantation. Ett arbete som engagerar många, vilket inte minst märktes på Jontefondsgalan.

– Ett stort varmt tack till alla gäster, artister, programledare, volontärer och inte minst alla fantastiska företag som skänkte så fina auktionsobjekt! Det blev ett fantastiskt insamlingsresultat som vi aldrig vågat hoppas på. Pengarna kommer skänka mycket guldkant för våra Jontefondsfamiljer på olika sätt och framför allt i större utsträckning, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.

Till toppen på sidan