Till innehållet på sidan
/>/>
26 juni 2018

Skutan är äntligen redo för ombordstigning

Det har dragit ut på tiden, men nu är det äntligen dags för Skutan att göra sin jungfrufärd. Imorgon, onsdag 27 juni, klockan 11.00 är det invigning för Daftölands första bergochdalbana någonsin.

– Det är något både vi och våra gäster har längtat efter, säger parkchef Peter Steen.

Först dröjde leveransen från den italienska fabriken, därefter saknades det en del för att bergbanan skulle vara helt färdig. Nu är dock Daftölands senaste satsning, Skutan, klar för ombordstigning.

– Leverantören skickade den saknade delen och en tekniker från Italien samtidigt. Därefter har säkerhetsinspektioner gjorts på nytt och nu har vi fått det på pränt att allt är godkänt och klart. Vi sätter alltid säkerheten främst och det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan köra igång, säger Peter Steen som är övertygad om att Skutan kommer bli en populär familjeattraktion.

På Skutan åker passagerarna i ett skepp och när alla klivit ombord påbörjas den klassiska bergbaneklättringen. Sedan släpps Skutan loss från fem meters höjd för att ta sig an svängar och krön i hög fart. Precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven.

Och imorgon är det alltså dags för premiär. Klockan 11.00, onsdagen den 27 juni, invigs Daftölands första bergochdalbana någonsin.

Kliv ombord, håll i relingen och ge dig ut på en fartfylld och böljande tur.

Till toppen på sidan