Till innehållet på sidan
/>/>
28 juni 2023

Familjehotell i Bohuslän med äventyrstema

Det är ingen större brist på fina familjehotell i vårt avlånga land. Det som du däremot inte hittar på andra platser är ett pirat-inspirerat äventyrshotell där varje rum är fyllt till bredden med detaljer och berättelser kopplade till havsbusarnas fartfyllda upptåg. Är din familj ute efter ett helt unikt äventyrshotell är Pirathotellet på Daftö Resort destinationen ni ska navigera mot!

Äventyrshotell med Piratinredda rum

Hela vår anläggning präglas av äventyr, och det är kanske som allra mest tydligt på just Pirathotellet. Rummen är anpassade för familjer som reser med barn och inredda i ett pirattema. Du kan också upptäcka kopplingar till piraten som inspirerade rummet du sover i.

I varje hotellrum får man tillgång till en stor, avskild balkong med utemöbler; där barnen kan speja ut över anläggningen och havet. Kanske får de sikte på en och annan pirat?

I de lekfulla rummen på vårt familjehotell hittar du också badrum, skrivbord och en TV. När det är dags att bädda ner sig efter en dag fylld med äventyr gör du det i en inbjudande dubbelsäng och eventuellt i en stor bäddsoffa beroende på hur många ni är.

Efter en god natts sömn på äventyrshotellet är det inte mycket som klår en rejäl frukost, som ingår när du bor hos oss. Även den mest hårdnackade piraten behöver mat för att orka med de saltstänkta dagarna på Daftös anläggning.

Bor ni på Pirathotellet har ni nära till allt, bland annat till Daftöland, vår nöjespark, som även den självklart är inspirerad av pirater.

Historiska Pirater på Daftö Resort

Daftö Resort har fört arvet av pirater vidare in i modern tid. Under 1700-talet fanns det svenska pirater, ledda av kung Karl XII, som försvarade vattnet runtom i landet; speciellt längs med västkusten.

Och det var här vid Daftö som ett gäng marinarkeologer hittade ett skeppsvrak för bara fyra år sedan; precis utanför vår gästhamn. Detta vrak är troligen ett av Kung Karls krigsskepp. Man tror att skeppet har använts i ett slag ute på havet, men som sedan sänkts av piratbesättningen för att inte fienden skulle få kontroll över det.

Som du märker har pirater och skepp varit en del av historien sedan länge på Daftö Resort.

Boka ditt rum idag på Pirathotellet

Vårt familjehotell med pirater är en förlängning av den berättelse som ägde rum på just denna plats för hundratals år sedan. När du bokar ett rum på äventyrshotellet kan du alltid ha den svenska pirathistorien i bakhuvudet.

Om du känner dig redo för ett äventyr i Strömstad, med aktiviteter för hela familjen och samtidigt vill bo bekvämt i ett unikt aktivitetshotell har du hittat rätt.

Boka Pirathotellet
Till toppen på sidan