Till innehållet på sidan
/>/>
23 maj 2023

Familjeweekend i Sverige: Besök Västkusten

Kanske vaknar du upp en gråtrist dag och känner att du behöver komma bort från vardagens alla sysslor och måsten? Det är då en familjeweekend kan bli den perfekta resan för några dagars avkoppling, eller äventyr. Varför inte passa på att uppleva västkusten på din miniweekend med barnen?

Västkusten har flera vackra platser att besöka. Vi vill dock passa på att slå ett slag för Strömstad (även om vi är lite partiska). Staden ligger precis vid den norska gränsen, och är en underbar destination för en familjeweekend. Med sin vackra skärgård, historiska charm med koppling till pirater och familjevänliga aktiviteter erbjuder Strömstad något för alla.

Weekend på Västkusten: Tips på saker att göra

Årstiden kommer självklart att påverka utbudet kring vad du kan göra under din familjeweekend i Sverige. Strömstad är framförallt en riktigt härlig sommarstad, som verkligen får blomma ut i sin fulla prakt när solen skiner och det salta havet fylls av badgäster.

Vi tänkte tipsa dig på lite saker du kan göra; där vissa aktiviteter går att uppleva under de flesta av årets månader.

1. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är hem för en rad olika aktiviteter och utflyktsmål för din weekend i Bohuslän. Visste du att Sveriges första marina nationalpark finns i Kosterhavet? Här hittar du en unik undervattensmiljö med kallvattenskoraller som har skapat en livsmiljö för flera hundra olika djurarter.

Ta en båttur från Strömstad till Kosteröarna och utforska den fina naturen tillsammans med barnen.

2. Badplatser

Strömstad har sin beskärda del av mysiga badplatser. Flertalet av dem är barnvänliga, vilket gör att hela familjen kan njuta av det sköna vattnet under er weekend på västkusten. En av de populäraste badplatserna är Fjällbacka strand; där du hittar sand, klippor och hopptorn.

Låt barnen bygga sandslott och samla snäckor medan du kopplar av och tar in den vackra utsikten över det blå havet.

3. Daftöland

En weekend på Västkusten är inte komplett utan ett besök på piraternas favoritställe, Daftöland. Denna äventyrsfyllda nöjespark hittar du strax söder om Strömstad. Här kan barnen utforska en värld fylld med pirater, attraktioner, lekar och mycket annat.

Du kan även bo bekvämt och mysigt hos oss på Daftö Resort i samband med ett besök på nöjesparken.

4. Lär er om Strömstads historia

Strömstad är en historisk plats på många sätt. Genom en guidad tur i stadens centrum eller ett besök på Strömstad museum kan du lära dig mer om bland annat fiske- och sjöfartshistoria. Du får en inblick i hur livet var förr i tiden här på västkusten.

En sådan här typ av aktivitet går att ta del av på många olika sätt, och den är ofta lärorik och intressant för både vuxna och barn.

5. Cykling med familjen

Att hyra cyklar och utforska Strömstads kustvägar är en härlig aktivitet för hela familjen. Cykla längs kusten, stanna till vid pittoreska fiskebyar och njut av en picknick med havet som kuliss. Det är ett utmärkt sätt att upptäcka områdets natursköna landskap.

Vill du ha lite mer äventyrlig cykling har vi på Daftö Resort MTB-leder precis i anslutning till anläggningen.

Strömstad har allt för en miniweekend med barn

En familjeweekend i Bohuslän med barnen är en fantastisk möjlighet att skapa minnen för livet och upptäcka allt vad västkusten har att erbjuda. Oavsett om ni föredrar fartfyllda aktiviteter, eller bara njuta av lugnet och de vackra landskapen som Strömstad har att erbjuda.

Daftö Resort är en bra utgångspunkt för en familjeweekend i Sverige. Från anläggningen går det enkelt att ta sig till flera olika aktiviteter och evenemang i närområdet. Du hittar även massor att göra direkt här på anläggningen.

Välkommen att boka din vistelse idag på Daftö Resort!

Till toppen på sidan