Till innehållet på sidan
/>/>
07 mars 2019

Gör Bilresan till Daftö till en Upplevelse

När du checkar in på Daftö kanske du har åkt bil långt och länge. Kanske läser du detta när du redan befinner dig hos oss och bara har hemresan kvar? Eller har du kanske vistelsen och båda bilresorna framför dig?

Vi frågade våra följare på Instagram vilka deras tips var för att hålla barnen glada under bilresan och fick massor av bra svar. Några av tipsen kanske kan användas under er nästa bilfärd för att hålla familjen aktiverad och road längs vägen?

MÅNGA STOPP

Se över hur mycket tid ni har för avstickare och sök på saker att göra i närheten av er planerade rutt. Kanske hittar ni ett bra lunchstopp, en fin badplats eller en lekplats där barnen kan bli av med myrorna i benen. Upplev saker på vägen till oss så känns bilfärden kortare och resan roligare.

FILM OCH MUSIK

Ladda upp med filmer som barnen gillar om de inte brukar ha ont av åksjuka. Annars kan det bli glada miner av bra musik. Några av tipsen var att lyssna på Daftölåtarna på Spotify och det blev vi såklart extra glada av att höra. Sök på ”Daftöpiraterna”, vem vet – texterna kanske redan sitter när bilen rullar in till oss och barnen stolt kan sjunga med i låtarna under vistelsen.

BILLEKAR

När det inte finns tid för fler stopp eller om barnen blir otåliga mellan stoppen kan det vara läge för billekar. Här är några exempel;

Räkna bilar leken - Var och en har var sin bilfärg att räkna. Bestäm en sträcka som leken ska pågå och se vem som sett flest bilar med sin färg

  • 4 ben leken – Kolla ut genom bilrutorna och hjälps åt att leta efter djur med 4 ben
  • Djurleken – En person tänker på ett djur medan de andra i bilen får fråga ja/nej frågor tills någon till slut kan gissa djuret
  • Shoppinglistan – Någon börjar med att säga en vara ni brukar köpa i mataffären. Nästa person säger en ny vara som börjar på bokstaven som föregående slutade på. Tex. Ost, tomat, te osv.

Tack till alla er som delade med er av tipsen. Vill du även dela med dig av din upplevelse hos oss till vännerna i dina sociala medier får du mer än gärna tagga @daftoresort eller @daftoland.

Till toppen på sidan