Till innehållet på sidan
/>/>
08 september 2020

Lena Kempe, VD för Daftö Resort, är ny styrelseledamot i Visita

Den 7 september valdes Lena Kempe in som styrelseledamot i Visita, branschorganisationen för svensk besöksnäring. Lena driver Daftö Resort i Strömstad, en erkänd och prisbelönt resort som erbjuder alla boendeformer, aktiviteter, restauranger och egen nöjespark.

- Det känns fantastiskt kul och spännande, speciellt efter ett tufft år som detta. Jag ser fram emot att bidra till branschens utveckling genom frågor jag brinner för, säger Lena Kempe.

Lena är uppvuxen i Strömstad och efter utbildning valde hon att flytta tillbaka och axla rollen som VD i familjeföretaget som hon nu driver i tredje generation.

Förutom att driva det egna bolaget har hon bland annat varit styrelsemedamot i SCR Svensk Camping och arbetat för att främja destinationen Strömstad.

2020 har varit ett tuff år för besöksnäringen, precis som för många andra branscher. Hur känns det att under ett år som detta gå in i styrelsen för Visita?

- Det känns viktigare än någonsin att bidra och påverka. Vi har gått igenom ett svårt år men som också gett oss nya insikter som vi har med oss framöver. Man har semestrat på ett nytt sätt och kunnat uppleva mer av Sverige som förhoppningsvis bidragit till att vi uppskattar vårt eget land ännu mer, svarar Lena.

Vilka frågor är det som ligger varmast om ditt hjärta som ny styrelseledamot i Visita?

- På Daftö arbetar vi med att sälja glädje. Det är väldigt kul att sälja glädje men det kan bli enklare. Jag ser fram emot att arbeta vidare med frågor som underlättar och möjliggör för företagare, inte minst när det gäller regelverket.

De som arbetar nära Lena skulle beskriva henne som en kvinna med mycket mod, som vågar satsa stort. Med Lenas erfarenheter av att driva en anläggning som erbjuder alla boendeformer, restauranger och nöjespark blir hon en bra och viktig representant för branschen.

Presskontakt: Lena Kempe, lena@dafto.se, 073-2709950

Till toppen på sidan