Familjehotell i Bohuslän med äventyrstema

Det är ingen större brist på fina familjehotell i vårt avlånga land. Det som du däremot inte hittar på andra platser är ett pirat-inspirerat äventyrshotell där varje rum är fyllt till bredden med detaljer och berättelser kopplade till havsbusarnas fartfyllda upptåg. Är din familj ute efter ett helt unikt äventyrshotell är Pirathotellet på Daftö Resort destinationen ni ska navigera mot!

Äventyrshotell med piratinredda rum

Hela vår anläggning präglas av äventyr, och det är kanske som allra mest tydligt på just Pirathotellet. Rummen är anpassade för familjer som reser med barn och inredda i ett pirattema. Du kan också upptäcka kopplingar till piraten som inspirerade rummet du sover i.

I varje hotellrum får man tillgång till en stor, avskild balkong med utemöbler; där barnen kan speja ut över anläggningen och havet. Kanske får de sikte på en och annan pirat? 

I de lekfulla rummen på vårt familjehotell hittar du också badrum, skrivbord och en TV. När det är dags att bädda ner sig efter en dag fylld med äventyr gör du det i en inbjudande dubbelsäng och eventuellt i en stor bäddsoffa beroende på hur många ni är.

Efter en god natts sömn på äventyrshotellet är det inte mycket som klår en rejäl frukost, som ingår när du bor hos oss. Även den mest hårdnackade piraten behöver mat för att orka med de saltstänkta dagarna på Daftös anläggning.

Bor ni på Pirathotellet har ni nära till allt, bland annat till Daftöland, vår nöjespark, som även den självklart är inspirerad av pirater.

Historiska pirater på Daftö Resort

Daftö Resort har fört arvet av pirater vidare in i modern tid. Under 1700-talet fanns det svenska pirater, ledda av kung Karl XII, som försvarade vattnet runtom i landet; speciellt längs med västkusten.

Och det var här vid Daftö som ett gäng marinarkeologer hittade ett skeppsvrak för bara fyra år sedan; precis utanför vår gästhamn. Detta vrak är troligen ett av Kung Karls krigsskepp. Man tror att skeppet har använts i ett slag ute på havet, men som sedan sänkts av piratbesättningen för att inte fienden skulle få kontroll över det.

Som du märker har pirater och skepp varit en del av historien sedan länge på Daftö Resort. 

Boka ditt rum idag på Pirathotellet

Vårt familjehotell med pirater är en förlängning av den berättelse som ägde rum på just denna plats för hundratals år sedan. När du bokar ett rum på äventyrshotellet kan du alltid ha den svenska pirathistorien i bakhuvudet.

Om du känner dig redo för ett äventyr i Strömstad, med aktiviteter för hela familjen och samtidigt vill bo bekvämt i ett unikt aktivitetshotell har du hittat rätt.

Se till att boka ditt rum redan idag. Skepp O'hoj!

Barnvänligt hotell med bad

Är du på jakt efter ett barnvänligt hotell med bad? Det nybyggda Pirathotellet i Strömstad bjuder på ett äventyr utöver det vanliga!

Bad i både pool och hav för alla åldrar

När du bor här kan du välja mellan att bada i poolområdet eller havet som bara är ett stenkast bort. 

Poolområdet har tre uppvärmda pooler fyllda med spännande saker. Det finns piratskepp, vattenkanoner, utsiktstorn, vattenfall och rutschkana. 

Du håller enkelt uppsikt från en solstol medan barnen lever rövare i någon av poolerna. En är 120 cm djup, en är 60 cm djup och den minsta är för riktigt små barn.

När man vaknar upp med havsutsikt från rummet är det svårt att inte vilja ta ett dopp i havet. Som tur är tar det bara ett par minuter att gå till vår barnvänliga strand. 

Det finns även möjlighet att bada från bryggor och klippor för de lite äldre barnen.

Barn som leker på stranden med föräldrar och en pirat

Barnhotell med pirat-tema

Barnvänligt hotell räcker inte riktigt för att beskriva Pirathotellet. Det är ett familjehotell som riktar sig mot barnfamiljer.

Det genomgående temat är pirater, precis som för resten av Daftö Resort. Varje rum i hotellet har en unik karaktär inspirerat av olika pirater. Samtliga rum har en rymlig altan eller balkong med utsikt över havet.

När ni bor på hotellet har ni nära till alla spännande aktiviteter. Barnen kan röra sig fritt och säkert på egen hand på området. Att bo hos oss är spännande för barnen och avslappnande för föräldrarna!

Lätt att hitta nya kompisar

Det nya Pirathotellet är bara ett boendealternativ på Daftö Resort. Väldigt många familjer kommer på besök varje år och bor i stugor, på campingen eller gästhamnen.

Med andra ord är det lätt för dina barn att hitta nya vänner oavsett ålder att hitta på nya äventyr med.

Nöjda kunder berättar

Bra med aktiviteter i området för barn i alla åldrar. (trots Corona tider) Härligt poolområde. Bra mat och service. Här finns allt du kan önska dig.” - Larsa Larsson

Vacker natur, härliga pirater, rent och fräscht och suverän pool! Kommer absolut tillbaka ännu en gång!” – Anna Onken

Perfekt för barnfamiljen!” – Jeanette Eriksson

Läs mer och boka en vistelse på Pirathotellet nu!

Stenläggning utanför Pirathotellet

Markarbetet är i full gång utanför entrén till Pirathotellet. En härlig utomhusmiljö växer fram där stensättningarna snart får sällskap av gröna växter.

En mur byggs upp mellan hotellet och backen upp mot Solhöjden och intill muren kommer du kunna parkera bilen. Som ni ser på bilden ligger denna sidan av hotellet i skugga men framsidan, med balkonger och terrasser för varje rum, badar i solsken. Utemöbler börjar komma på plats och rummen ska börja inredas med möbler och detaljer från kapartiden till havs. 

Från och med den 3 april kommer du kunna checka in i Pirathotellet och då kan du bo på Daftö precis som du vill. I gästhamnen, stuga, campingtomt eller i hotellet. 

​Från en camping till ett helt äventyr, där gästen själv får välja

Det började som en camping och är nu ett helt äventyr där man som gäst kan bo precis som man vill. Från och med den 3 april kan gästerna på Daftö checka in i det nya Pirathotellet, Daftös största satsning någonsin.

– Vi är ett semesteralternativ för alla barnfamiljer, att utveckla oss efter behoven som finns för att inte utesluta någon känns helt naturligt, säger Lena Kempe, VD på Daftö i Strömstad.

Nytt för sommaren 2019 var att man för första gången kunde komma rätt in i äventyret med båt och lägga till vid den nya gästhamnen. Nu utökas anläggningen med ytterligare ett boendealternativ, ett hotell med det genomgående pirattemat. Pirathotellet kan nu bokas med ankomst från den 3 april. Med hotellet erbjuder Daftö boende i stuga, camping, gästhamn och hotell. Detta betyder att Daftö numera verkar inom alla kategorier för svensk besöksnäring, utan skidanläggning.

– Vi har länge haft ett brett utbud av boende, alltifrån tälttomter till stugor med hotellstandard. Att vi nu även kan erbjuda hotellboende är en naturlig del i vår utveckling, eftersom det är vad våra gäster efterfrågar. Vi ger våra gäster valmöjlighet att välja boende utifrån sina egna förutsättningar vilket är viktigt för oss, säger Lena Kempe.

Att välkomna alla till hela Daftö, oavsett förutsättningar, har under 2019 uppmärksammats i media, när det framkom att Daftöland är landets billigaste nöjespark. Det nya hotellet är även ett sätt att tillgängliggöra området för fler gäster, både barnfamiljer och företag som kommer dit för möten och aktiviteter.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den fantastiska naturen vid Daftö – året om. Vi förlänger säsongen och skapar dessutom ännu fler arbetstillfällen året om, avslutar Lena.

Snart kan Daftöpiraterna ta in på hotell

Nedräkningen har börjat! Snart kan du ta del av inspiration och information inför en vistelse i Pirathotellet på dafto.se, men redan nu kan du boka ett rum med ankomst från och med den 3 april.

Nyligen stod det klart att hotellet på Daftö Resort kommer att heta Pirathotellet och nu kommer nästa nyhet. Innan februari är slut lanseras landningssidan där du kan ta del av information och inspiration inför en vistelse i Pirathotellet, men via en provisorisk sida fungerar bokningen redan nu. Från och med nu går det att boka hotellrum, med ankomst från den 3 april 2020 och framåt.

– Intresset och trycket är redan högt. Vi är så pass otåliga och många gäster är väldigt nyfikna på hotellet, så vi har valt att ha en smygpremiär för hotellbokningen. Där kan man nu boka sin semester hos oss, med ankomst från och med den 3 april, och följa med i nedräkningen inför att man ska kunna checka in i det, säger VD Lena Kempe. 

Rummen har fyra bäddar fördelat i dubbelsäng och bäddsoffa. Som vi tidigare berättat återfinns Daftös pirattema i samtliga rum.

– Rummen är lekfulla, inspirerande och samtidigt praktiska - för att passa barnfamiljens alla behov. Dessutom är de riktigt snygga, men jag kanske är lite partisk, skrattar Lena.

Här kan du boka rum redan nu.

Daftö Resorts rekordsatsning har fått ett namn

Daftö Resorts största satsning någonsin, ett hotell, kommer att invigas i början av april. Hotellet kommer att heta Pirathotellet och rummen ska namnges efter kända (och ökända) pirater.

Med ännu en rekordsommar bakom sig är behovet att expandera semesteranläggningen större än någonsin. Planerna på ett hotell på Daftö har funnits länge och har nu äntligen blivit verklighet. Totalt kommer hotellet bestå av tre huskroppar, det första av dem kommer att stå klart inför påsk 2020 och innehålla 12 rum. När alla tre huskroppar står färdiga innehåller hotellet 24 rum, reception och bistro.

Via Facebook har gästerna fått tycka till om vad hotellet ska heta, när namnförslagen kom in blev det ännu mer självklart att hotellet ska få namnet Pirathotellet. Pirattemat som präglar hela Daftö kommer självklart kännas igen även i hotellet. Rummen kommer få sin unika prägel, och alla kommer ha en dubbelsäng, en bäddsoffa och ett badrum med dusch och toalett. Alla rum har även balkong eller uteplats med utsikt över havet.

- Invigningen kommer inte gå obemärkt förbi. Vi planerar den just nu och vi kommer snart gå ut med mer information om dag och aktiviteter. Men en sak är säker - det blir en krutdoftande invigning med dunder och brak! säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort. 

När hotellet står klart, i början av april, finns boendealternativ för alla. Stuga, camping, gästhamn och hotell. Pirathotellet kan bokas hela året och aktiviteterna med Daftöpiraterna kommer ingå i boendepriset, precis som det gör i alla boendealternativ på Daftö.

Byggstart för Daftös rekordsatsning

Daftö Resorts största satsning någonsin har startat. Byggarbetet av ett nytt hotell på resorten i Strömstad har påbörjats och 2020 ska de första gästerna kunna checka in.

Det sker explosioner på Daftö. Det är dock inte kanoner från Daftöland som ger ifrån sig ett mullrande dån utan det kommer från arbetet med det nya hotellet som börjar växa fram. Det har sprängts i berg, en villa har flyttats och en lada har rivits för att göra plats. Planerna på ett hotell har funnits länge. Nu har planerna äntligen blivit verklighet.

– Hotellet kommer ligga mitt på området och vi kommer att bygga etappvis. När första etappen är klar kommer vi ha en huskropp som rymmer tolv rum, berättar Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

Därefter följer ytterligare en huskropp med lika många rum samt en del med reception och bistro.

Hotell är egentligen ingen ny företeelse för Daftö, men med rekordsatsningen på det nya hotellet tar man det ett snäpp längre. Som man alltid gör.

– Vi erbjuder hotellstuga redan idag och med hotellet kan vi erbjuda ytterligare en boendeform. Vår inställning är att vi aldrig ska nöja oss och i över 40 år har vi satt vår egen prägel på utvecklingen av upplevelsen. Ska vi leva upp till vår vision med upplevelser i världsklass är det viktigt att vi vågar satsa, säger Lena.

Satsningen är även ett led i att allt fler börjar upptäcka charmen med att komma till resorten året om.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den tjusningen och vi får bättre möjligheter att möta våra gästers behov under årets alla årstider. Dessutom förlänger vi säsongen och skapar ännu fler arbetstillfällen året om.

Första etappen av hotellet ska vara klart för incheckning 2020. När allt står färdigt kommer det finnas totalt 24 rum som andas det bohuslänska pirattemat.

Visa fler nyheter