Camping på Västkusten

Antal campingplatser
815
Tomtytor
80-100
Vatten- och avloppsanslutning
TV-anslutning
Husdjur tillåtna
Popularitet under året:
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Välkommen till en femstjärnig camping på Västkusten, 5 km söder om Strömstad och mitt emellan Oslo och Göteborg. Med stort aktivitetsutbud, bad i hav och pool och närhet tills Koster kan ni uppleva det bästa av Bohuslän hos oss.

Daftö Resorts camping på Västkusten är omfamnad av en vacker natur. Här kan du välja att lägga till med båt eller hus i husvagn, husbil eller sätta upp ditt tält på ett av fyra olika campingområden. Vilket område passar dig bäst?

Vill ni bo riktigt nära Daftöland väljer ni Höglandet medan Mittlandet har nära till det mesta. Söderviken eller Norrviken passar er som vill kunna doppa tårna i havet snabbast på morgonen. Det är även här ni som campar med tält bor - på de bästa havstomterna. Norrviken får vackra ställplatser för er med husbil.

Välkommen till vår camping på Väskusten!

Säsongscamping på Daftö

Det är många som väljer att säsongscampa på Daftö, både med husbil och husvagn. Kanske är det något för dig också? Läs mer om säsongscamping på Daftö här.
______________________________________________________________________________

Våra campingområden

Söderviken
Ligger på Daftös sydligaste breddgrader. Här har du vacker utsikt över vattnet och nära till vår härliga badbrygga. Vakna och ta ett morgondopp inom frukost. Kan det bli bättre?

Mittlandet
Ligger, precis som namnet antyder, mitt på Daftöområdet. Platserna här passar dig som vill ha nära till allt, som till poolen, Daftöland och restaurangen, samtidigt som du har full koll på vad som delar runt omkring.

Norrviken
Det är den nordligaste viken på Daftö. Här bor ni precis vid vattnet och den sköna utsikten. Ett område som passar de som älskar havet män som samtidigt vill ha nära till pulsen. Här finns även husbilsplatser för er med husbil.

Höglandet
Detta är området där ni bor högst på Daftö, nära naturen och ett stenkast från äventyrsparken Daftöland. Som närmsta granne har ni Piratbyn, ett tillhåll för de lokala Daftöpiraterna - så var på er vakt!
2017 uppmanar ett nytt servicehus på Höglandet som är utöver det vanliga och där pirattemat självklart går igen som en röd tråd. 

Servicehus
Det finns sex stycken servicehus för det som bor på campingtomt eller i campingstuga. Servicehusen är öppna dygnet runt, året om och varmvattnet är kostnadsfritt för boende. På södra sidan finns det en herrbastu och en dambastu. I Norrviken finns det en större unisexbastu.

______________________________________________________________________________

Vi är en del av Camping Bohuslän 

Daftö är en del av Camping Bohuslän, en sammanslutning av Bohuslänska campingar där du kan uppleva camping i Västkusten  när det är som bäst. På Bohusläns campingar kan du få till de där träffarna och den gemenskap du längtar efter, oavsett om du väljer att bo i stuga, rum, båtplats, husvagn, husbil eller tält. Och utbudet är stort, för precis som de gemytliga gamla fiskelägena avlöser varandra längs hela Bohusläns kustlinje, på samma vis duggar även campingplatserna tätt. Här får du direkt närhet till en världsberömd skärgård, båtturer, cykelstigar, salta bad, spännande uteliv, pinfärska skaldjur, fiske, djupa skogar, trevliga restauranger och fantastiska vandringsleder. 

Historien bakom campingföreteelsen

När camping som semesternöje utvecklades i Sverige under första halvan av 1900-talet var det till en början bara tält som gällde. Under efterkrigstiden började besökare allt ofta komma och knacka på dörren hos gårdsbönder runt i Bohuslän och fråga om lov att slå upp sina tält på deras tomter. Besökarna valde naturligtvis de platser de själva tyckte var vackrast och med tiden började dessa bönder inse värdet i att anordna mer organiserad campingverksamhet med gemensamma lösningar för toalett, dusch och matlagning. Det är med andra ord inte konstigt att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör - det är ju camparen själv som valt platsen.

Läs mer om de andra anläggningarna i Bohuslän här.

Camping Key Europe

Med kortet checkar du in och ut snabbare och får bättre, rabatter och olycksfallsförsäkring.

Köp kortet här

Vanliga frågor:

Kan jag omboka min vistelse i Coronatider?

Ja fri ombokning gäller under 2021 för att du ska kunna fortsätta din semesterplanering utefter nuvarande förutsättningar. Vid avbokning gäller ordinarie avbokningsregler, du hittar dem under "Om Daftö":

Åtgärder gällande Corona

Vi på Daftö arbetar med att skapa äventyrliga upplevelser, men din säkerhet och trygghet vill vi inte äventyra. Därför har vi vidtagit åtgärder med anledning av Corona. Läs om åtgärderna under "Om Daftö".

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk oavsett om du befinner dig på Daftöland, vid poolen eller i stugan. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet är "pirat2020".

Hur långt är det in till Strömstad?

Det är 6 km in till Strömstad och tar ca knappt 10 minuter med bil och ca 20 minuter med cykel. Cykel kan du hyra i receptionen för 200 kr per dag, självklart ingår hjälm i priset.

När kan jag checka in och när behöver jag checka ut?

Du kan checka in i stugorna från 15:00 och på campingtomterna från 13:00. Ordinarie utcheckning är klockan 11:00 (vid beställt slutstäd gäller utcheckning kl: 10:00). Är du säsongsgäst hos oss kan du komma och åka precis som du vill mellan de datum du hyrt säsongstomten under.

Får man grilla på området?

Du får grilla på området men endast i grillar, öppen eld på marken är ej tillåtet. Vid sopstationerna finns speciella tunnor för aska som grillkolen skall tömmas i. Har du ingen grill med dig kan du köpa till Grillpaketet eller hyra en egen grillkåta med dina vänner.

Får man ha hund på stranden och på Daftöland?

Både du och din hund är varmt välkomna till Daftö. Håll hunden kopplad och rasta den utanför campingområdet. Använd hundbajspåse. Husdjur får inte vistas på badstranden, på Daftöland, i poolområdet eller i gemensamma lokaler. Det finns hundduschar i byggnad 2 och 6.