Camping nära äventyr och natur

Antal campingplatser
750
Tomtytor
80-100
Vatten- och avloppsanslutning
TV-anslutning
Husdjur tillåtna
Popularitet under året:
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Välkommen till en femstjärnig camping på Västkusten, 5 km söder om Strömstad och mitt emellan Oslo och Göteborg. Med stort aktivitetsutbud, bad i hav och pool och närhet till Koster kan ni uppleva det bästa av Bohuslän hos oss.

Daftö Resorts camping och gästhamn är omfamnad av en vacker natur. Här kan du välja att lägga till med båten eller bo i husvagn, husbil eller sätta upp ditt tält på ett av fyra olika campingområden. Vilket område passar dig bäst?

Vill ni bo riktigt nära Daftöland väljer ni Höglandet medan Mittlandet har nära till det mesta. Söderviken eller Norrviken passar er som vill kunna doppa tårna i havet snabbast på morgonen. Det är även här ni som campar med tält bor – på de bästa havstomterna. Norrviken erbjuder vackra ställplatser för er med husbil.

Vi har fullt aktivitetsutbud i veckorna 25-33 och innan och efter dess genomförs aktiviteter under helgerna. Se kalendern för aktuellt program. 

Söderviken
Ligger på Daftös sydligaste breddgrader. Här har du vacker utsikt över vattnet och nära till vår härliga badbrygga. Vakna och ta ett morgondopp innan frukost. Kan det bli bättre?

Mittlandet
Ligger, precis som namnet antyder, mitt på Daftöområdet. Platserna här passar dig som vill ha nära till allt, som till poolen, Daftöland och restaurangen, samtidigt som du har full koll på vad som händer runt omkring.

Norrviken
Det är den nordligaste viken på Daftö. Här bor ni precis vid vattnet och den sköna utsikten. Ett område som passar de som älskar havet men som samtidigt vill ha nära till pulsen. Här finns även husbilsplatser för er med husbil.

Höglandet
Detta är området där ni bor högst på Daftö, nära naturen och ett stenkast från äventyrsparken Daftöland. Som närmsta granne har ni Piratbyn, ett tillhåll för de lokala Daftöpiraterna - så var på er vakt!
2017 invigdes ett nytt servicehus på Höglandet som är utöver det vanliga och där pirattemat självklart går igen som en röd tråd. 

Servicehus
Det finns sex stycken servicehus för er som bor på campingtomt eller i campingstuga. Servicehusen är öppna dygnet runt, året om och varmvattnet är kostnadsfritt för boende. På södra sidan så finns det en herrbastu och en dambastu. I Norrviken finns det en större unisexbastu och även två träningsmaskiner som är fritt att nyttja.

Gästhamn
Här finns 10 båtplatser och du väljer själv om du vill hyra endast platsen med el och tillgång till servicehus 6 och wifi eller om du vill köpa till ett resort-band och få tillgång till aktiviteter och entré till poolområdet. 

Du kan boka en plats i gästhamnen via vår hemsida eller via receptionen som du når via +46(0)526-26040 eller info@dafto.se. Incheckning är från klockan 13:00 och utcheckning är från klockan 11:00. I priset för båtplatsen ingår tillgång till servicehus 6 och wifi. Ett nyckelkort till dörrarna får du när du lagt till båten och gått upp till receptionen för att checka in. 

I gästhamnen kan du med båt på upp till 11 m (30-34 fot) lägga till. Bommarna är 8 meter långa och alla platser har ett djup på minst 2 meter. Mellan bommarna är det ca 4,5 meter. 

Faciliteter för dig som bor i gästhamnen

  • Toaletter och duschar finns bland annat i servicehus 6
  • Avgiftsbelagda tvättmaskiner och torktumlare finns i servicehus 6. Betalning sker med laddat nyckelkort (korten laddas med pengar i receptionen)
  • En tömningsstation för portabel toalett (mottagning av toalettavfall från båtar med sugtömningsbehov finns i Strömstads gästhamn)
  • Wifi ingår, lösenord hittar du på nyckelkortet
  • Om du vill bada i poolen och vara med på aktiviteterna på resorten kan du köpa till ett resort-armband 
  • Bor du i vår gästhamn bor du ett stenkast från nöjesparken Daftöland. Inträde köps i entrén till parken
  • På Daftö finns flera restauranger. Pizzapanget ligger vid servicehus 6 och Restaurang Packhuset finns vid poolområdet. Fem dagar i veckan mellan vecka 25-33 genomförs kvällsunderhållning i Packhuset. Därefter kan du uppleva underhållning på helgerna. Läs mer om Packhuset och boka bort här. 

Pris
Dygnspris (13:00-11:00) för båtplats med el och tillgång till servicehus 6 och wifi, 300 kr
Resort-band med tillgång till aktiviteter och entré till poolområdet, 100 kr per person och dygn

När du lagt till med båten går du upp till receptionen för att få ett gästhamnskort. Detta är kodat så du kommer in i servicehus 6. Om ni vill köpa till ett resort-armband för tillgång till aktiviteter och poolområde får ni även de via receptionen.

Brand, säkerhet och ordning
Det finns en grillplats lite längre bort på stranden som kan användas men i hamnen råder grillförbud. Kontrollera alltid gasolkök eller annan brandfarlig utrustning i båten och visa stor försiktighet med användandet av dessa vid vistelse i hamnområdet. Var noga med att släcka lampor, levande ljus osv. när ni lämnar båten. Utrustning för brandsläckning finns vid bryggfästet. Lugn och ordning ska råda hela dygnet. Tystnad mellan 24:00 och 07:00. Viktiga telefonnummer finns på en informationstavla vid Gästhamnen att ringa vid behov. 

Säsongscamping
Året runt camping på Daftö Resort innebär att du får uppleva den svenska västkustens alla årstider. Bra läge nära Kosterhavet, möjlighet till båtplats, närhet till service och personal, stort aktivitetsutbud och sist men inte minst finns kustpärlan Strömstad precis runt hörnet. Våra campingtomter är utrustade med vatten-, avlopp- och TV-anslutning (signal DVB-C) och har tomtytor på mellan 80 – 100 kvm.

Vi har delat upp året på sommarcamping och vintercamping och släpper våra lediga platser vid bestämda tidpunkter varje år. Säsongstomter som blir lediga ”släpps” två gånger per år och visas här på hemsidan på kvällen 31 augusti samt 31 januari. Ev. extrasläpp kan förekomma 1 maj. 

Gäster som redan har säsongstomt på Daftö har möjlighet att byta till annan tomt fr.o.m. kl. 08:00 1 september samt 1 februari. Nya gäster kan boka säsongstomt fr.o.m. kl. 08:00 den 2 september samt 2 februari. 

Bokning av säsongstomt sker i receptionen i första hand, sedan via telefon eller mail. Betalning sker vid bokningstillfället och man kan ej köpa plats på Rot. 

Säsongsgäster har även möjlighet att hyra en båtplats hos oss som gör det enkelt att komma ut i Kosterfjorden. Det i kombination med närhet till Daftöland ger fina förutsättningar till en minnesvärd sommar.

Priser för säsongscamping 2020.

 

Fler upplevelser med camping i Bohuslän

Till dig som vill andas havsbris och njuta av skaldjur. Till dig som helst upptäcker gömda badvikar bland klipporna och på kvällen ser solen och havet förenas vid horisontlinjen. Och framför allt. Till dig som gillar att vara tillsammans. Daftö Resort är en del av Camping Bohuslän, en sammanslutning av Bohuslänska campingar där du kan uppleva Bohuslän när det är som bäst. För dig som vill byta miljö och uppleva nya platser. 

Bohusläns campingar kan du få till de där träffarna och den gemenskap du längtar efter, oavsett om du väljer att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält. Och utbudet är stort, för precis som de gemytliga gamla fiskelägena avlöser varandra längs hela Bohusläns kustlinje, på samma vis duggar även campingplatserna tätt. Här får du direkt närhet till en världsberömd skärgård, båtturer, cykelstigar, salta bad, spännande uteliv, pinfärska skaldjur, fiske, djupa skogar, trevliga restauranger och fantastiska vandringsleder. Oavsett om du kommer hit under slutet på vårkanten, mitt i högsäsongen eller när sensommarlugnet lagt sig över fiskebyarna finns det spännande saker att uppleva.

Platser du garanterat gillar
När camping som semesternöje utvecklades i Sverige under första halvan av 1900-talet var det till en början bara tält som gällde. Med tiden växte intresset för friluftsliv och fler ville njuta av naturen längs kusten. Under efterkrigstiden började besökare allt oftare komma och knacka på dörren hos gårdsbönder runt om i Bohuslän och fråga om lov att slå upp sina tält på deras tomter. Besökarna valde naturligtvis de platser de själva tyckte var vackrast och med tiden började dessa bönder inse värdet i att anordna mer organiserad campingverksamhet med gemensamma lösningar för toalett, dusch och matlagning. Det är med andra ord inte konstigt att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör – det är ju camparen själv som valt platsen.

Läs mer om de andra anläggningarna i Bohuslän här.

Camping Key Europe

Med kortet checkar du in och ut snabbare och får erbjudanden, rabatter och olycksfallsförsäkring.

Köp kortet här

Vanliga frågor:

Hur har poolerna öppet?

Poolområdet är öppet varje dag mellan 10:00-20:00 mellan den 1/6-1/9.

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk oavsett om du befinner dig på Daftöland, vid poolen eller i stugan. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet är "pirat2019".

Är restaurangen öppen?

Restaurangens öppettider hittar du under "Äta". När restaurangen är stängd eller om du hellre föredrar en middag på tu man hand finns fina råvaror att inhandla i butiken som tillagas i stugan, husvagnen eller husbilen.

Hur långt är det in till Strömstad?

Det är 6 km in till Strömstad och tar ca knappt 10 minuter med bil och ca 20 minuter med cykel. Cykel kan du hyra i receptionen för 200 kr per dag, självklart ingår hjälm i priset.

När kan jag checka in och när behöver jag checka ut?

Du kan checka in i stugorna från 15:00 och på campingtomterna från 13:00. Ordinarie utcheckning är klockan 11:00 (vid beställt slutstäd gäller utcheckning kl: 10:00).

Får man grilla på området?

Du får grilla på området men endast i grillar, öppen eld på marken är ej tillåtet. Vid sopstationerna finns speciella tunnor för aska som grillkolen skall tömmas i. Har du ingen grill med dig kan du köpa till Grillpaketet eller hyra en egen grillkåta med dina vänner.

Får man ha hund på stranden och på Daftöland?

Både du och din hund är varmt välkomna till Daftö. Håll hunden kopplad och rasta den utanför campingområdet. Använd hundbajspåse. Husdjur får inte vistas på badstranden, på Daftöland, i poolområdet eller i gemensamma lokaler. Det finns hundduschar i byggnad 2 och 6.