Camping på Västkusten

Antal campingplatser
815
Tomtytor
80-100
Vatten- och avloppsanslutning
TV-anslutning
Husdjur tillåtna
Popularitet under året:
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Vi erbjuder fri ombokning under hela 2020 för att göra det enkelt för dig att fortsätta din semesterplanering efter nuvarande förutsättningar.

Välkommen till en femstjärnig camping på Västkusten, 5 km söder om Strömstad och mitt emellan Oslo och Göteborg. Med stort aktivitetsutbud, bad i hav och pool och närhet till Koster kan ni uppleva det bästa av Bohuslän hos oss.

Daftö Resorts camping på Västkusten är omfamnad av en vacker natur. Här kan du välja att lägga till med båten eller bo i husvagn, husbil eller sätta upp ditt tält på ett av fyra olika campingområden. Vilket område passar dig bäst?

Vill ni bo riktigt nära Daftöland väljer ni Höglandet medan Mittlandet har nära till det mesta. Söderviken eller Norrviken passar er som vill kunna doppa tårna i havet snabbast på morgonen. Det är även här ni som campar med tält bor – på de bästa havstomterna. Norrviken erbjuder vackra ställplatser för er med husbil.

Välkommen till vår camping på Väskusten!

Information om vår camping i Västkusten

Söderviken
Ligger på Daftös sydligaste breddgrader. Här har du vacker utsikt över vattnet och nära till vår härliga badbrygga. Vakna och ta ett morgondopp innan frukost. Kan det bli bättre?

Mittlandet
Ligger, precis som namnet antyder, mitt på Daftöområdet. Platserna här passar dig som vill ha nära till allt, som till poolen, Daftöland och restaurangen, samtidigt som du har full koll på vad som händer runt omkring.

Norrviken
Det är den nordligaste viken på Daftö. Här bor ni precis vid vattnet och den sköna utsikten. Ett område som passar de som älskar havet men som samtidigt vill ha nära till pulsen. Här finns även husbilsplatser för er med husbil.

Höglandet
Detta är området där ni bor högst på Daftö, nära naturen och ett stenkast från äventyrsparken Daftöland. Som närmsta granne har ni Piratbyn, ett tillhåll för de lokala Daftöpiraterna - så var på er vakt!
2017 invigdes ett nytt servicehus på Höglandet som är utöver det vanliga och där pirattemat självklart går igen som en röd tråd. 

Servicehus
Det finns sex stycken servicehus för er som bor på campingtomt eller i campingstuga. Servicehusen är öppna dygnet runt, året om och varmvattnet är kostnadsfritt för boende. På södra sidan så finns det en herrbastu och en dambastu. I Norrviken finns det en större unisexbastu och även två träningsmaskiner som är fritt att nyttja.

Säsongscamping

Året runt-camping på Väskusten vid Daftö Resort innebär att du får uppleva den svenska västkustens alla årstider. Bra läge nära Kosterhavet, möjlighet till båtplats, närhet till service och personal, stort aktivitetsutbud och sist men inte minst finns kustpärlan Strömstad precis runt hörnet. Våra campingtomter är utrustade med vatten-, avlopp- och TV-anslutning (signal DVB-C) och har tomtytor på mellan 80 – 100 kvm.

Vi har delat upp året på sommarcamping och vintercamping och släpper våra lediga platser vid bestämda tidpunkter varje år. Säsongstomter som blir lediga ”släpps” två gånger per år och visas här på hemsidan på kvällen 31 augusti samt 31 januari. Ev. extrasläpp kan förekomma 1 maj. 

Gäster som redan har säsongstomt på Daftö har möjlighet att byta till annan tomt fr.o.m. kl. 08:00 1 september samt 1 februari. Nya gäster kan boka säsongstomt fr.o.m. kl. 08:00 den 2 september samt 2 februari. 

Bokning av säsongstomt sker i receptionen i första hand, sedan via telefon eller mail. Betalning sker vid bokningstillfället och man kan ej köpa plats på Rot. 

Säsongsgäster har även möjlighet att hyra en båtplats hos oss som gör det enkelt att komma ut i Kosterfjorden. Det i kombination med närhet till Daftöland ger fina förutsättningar till en minnesvärd sommar.

Lediga säsongsplatser

116 117 163 164 167  182 184

216 217 219 220 251

Priser för säsongscamping 2020.

Vi är en del av Camping Bohuslän 

Till dig som vill andas havsbris och njuta av skaldjur. Till dig som helst upptäcker gömda badvikar bland klipporna och på kvällen ser solen och havet förenas vid horisontlinjen. Och framför allt. Till dig som gillar att vara tillsammans. Daftö är en del av Camping Bohuslän, en sammanslutning av Bohuslänska campingar där du kan uppleva camping i Västkusten  när det är som bäst. För dig som vill byta miljö och uppleva nya platser. 

Bohusläns campingar kan du få till de där träffarna och den gemenskap du längtar efter, oavsett om du väljer att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält. Och utbudet är stort, för precis som de gemytliga gamla fiskelägena avlöser varandra längs hela Bohusläns kustlinje, på samma vis duggar även campingplatserna tätt. Här får du direkt närhet till en världsberömd skärgård, båtturer, cykelstigar, salta bad, spännande uteliv, pinfärska skaldjur, fiske, djupa skogar, trevliga restauranger och fantastiska vandringsleder. Oavsett om du kommer hit under slutet på vårkanten, mitt i högsäsongen eller när sensommarlugnet lagt sig över fiskebyarna finns det spännande saker att uppleva runt vår camping i Västkusten.

Historien bakom campingföreteelsen

När camping som semesternöje utvecklades i Sverige under första halvan av 1900-talet var det till en början bara tält som gällde. Med tiden växte intresset för friluftsliv och fler ville njuta av naturen längs kusten. Under efterkrigstiden började besökare allt oftare komma och knacka på dörren hos gårdsbönder runt om i Bohuslän och fråga om lov att slå upp sina tält på deras tomter. Besökarna valde naturligtvis de platser de själva tyckte var vackrast och med tiden började dessa bönder inse värdet i att anordna mer organiserad campingverksamhet med gemensamma lösningar för toalett, dusch och matlagning. Det är med andra ord inte konstigt att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör – det är ju camparen själv som valt platsen.

Läs mer om de andra anläggningarna i Bohuslän här.

Camping Key Europe

Med kortet checkar du in och ut snabbare och får erbjudanden, rabatter och olycksfallsförsäkring.

Köp kortet här

Vanliga frågor:

Kan jag omboka min vistelse i Coronatider?

Ja fri ombokning av din vistelse gäller tills vidare för att du ska kunna fortsätta din semesterplanering utefter nuvarande förutsättningar. Vid avbokning gäller ordinarie avbokningsregler, du hittar dem under "Om Daftö":

Åtgärder gällande Corona

Vi på Daftö arbetar med att skapa äventyrliga upplevelser, men din säkerhet och trygghet vill vi inte äventyra. Därför har vi vidtagit åtgärder med anledning av Corona. Läs om åtgärderna under "Om Daftö".

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk oavsett om du befinner dig på Daftöland, vid poolen eller i stugan. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet är "pirat2019".

Hur långt är det in till Strömstad?

Det är 6 km in till Strömstad och tar ca knappt 10 minuter med bil och ca 20 minuter med cykel. Cykel kan du hyra i receptionen för 200 kr per dag, självklart ingår hjälm i priset.

När kan jag checka in och när behöver jag checka ut?

Du kan checka in i stugorna från 15:00 och på campingtomterna från 13:00. Ordinarie utcheckning är klockan 11:00 (vid beställt slutstäd gäller utcheckning kl: 10:00).

Får man grilla på området?

Du får grilla på området men endast i grillar, öppen eld på marken är ej tillåtet. Vid sopstationerna finns speciella tunnor för aska som grillkolen skall tömmas i. Har du ingen grill med dig kan du köpa till Grillpaketet eller hyra en egen grillkåta med dina vänner.

Får man ha hund på stranden och på Daftöland?

Både du och din hund är varmt välkomna till Daftö. Håll hunden kopplad och rasta den utanför campingområdet. Använd hundbajspåse. Husdjur får inte vistas på badstranden, på Daftöland, i poolområdet eller i gemensamma lokaler. Det finns hundduschar i byggnad 2 och 6.