Till innehållet på sidan
/>/>
Göra

Padeltennis på utomhusbanor

På Daftö finns två utomhusbanor uppe på Höglandet. Dessa bokas via Matchi.se och kan bokas både av boende gäster, för er som bor i närområdet och dagsbesökare. Rack kan hyras och bollar kan köpas via receptionen under receptionens öppettider.

Spela padeltennis på Daftö i Strömstad

Vi har två stycken utomhusbanor på Daftö. Kommer du hit med bilen kan du parkera mittemot banorna.

Om du istället vill spela padeltennis inomhus så har Strömstad padel gott om banor att erbjuda. Dessa bokas också via Matchi och ligger bara 5 km från Daftö Resort.

Boka padelbana

Padelbanorna bokas via Matchi och du kan hyra rack och köpa bollar i receptionen under receptionens öppettider. Du kan boka banorna i 60 minuter och banorna är öppna mellan 6:30-22:30. Vid bokning får du en kod till banan, samma kod använder du till bommen upp mot Höglandet.

SPELREGLER OCH LAGINDELNING

Hur spelar man padel?

Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som i tennis. Däremot kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Regelverket är alltså ett hopkok av båda idrotterna.

Ett padelrack är gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Det består alltså inte av strängar som i tennis och squash. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

Bollen i padel är i princip samma som en tennisboll, men något mjukare. Det finns regler för hur hårt trycket ska vara men spelar man på amatörnivå går det lika bra med en vanlig tennisboll.

Serven måste slås underifrån. Boll som träffar väggarna eller i marken är fortfarande i spel på samma sätt som i exempelvis squash. Det är tillåtet att valla bollen i sin egen glasvägg över på motståndarens planhalva. Poängsättningen är precis som i tennis.

Spelnivåer - vilken nivå tillhör du?

1. Aldrig hållit ett racket.

2. Nybörjare. Håller på att lära dig grunderna i padel.

3. Nybörjare avancerad. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har problem med väggstuds.

4. Fritidsspelare. Spelat ett tag och känner grunderna väl och kan öka tempo i spelet, men spelar inte konsekvent.

5. Genomsnitt. Har spelat ett par år och, även om det inte någon supertalang, får du bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft. Serva/släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.

6. Genomsnittligt avancerat. Som nivå 5 men med bättre smash och specialskott. Också mer konsekvent och mer kontroll.

7. Erfaren. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys och bygga upp och slå vinnare. Förutom matcher har du antagligen börjat med specifika padelövningar.

8. Skicklig. Du behärskar alla de tekniska och taktiska delarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är förmodligen bland de bästa spelarna i din klubb och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.

9. Expert. Tillhör det absolut bästa och behärskar spelet på högsta nivå och kan spela nationella tävlingar med bra resultat.

10. Som Fernando Belasteguín, Paquito Navarro eller någon liknande i sin storhetstid men bättre.

Till toppen på sidan