Till innehållet på sidan
/>/>
Göra

Äventyr för nyfikna i Bohuslän

I Bohuslän finns det många saker att uppleva, för både stora och små. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, se världsunika hällristningar och uppleva spännande historia.

Kombinera äventyrliga dagsutflykter med boende på Daftö Resort. Bo i någon av våra olika stugor eller campa med husvagn, husbil eller tält. Sommartid kan nedanstående utflykter även kombineras med fartfyllda åk på Nöjesparken Daftöland.

Kosterhavets nationalpark i Strömstad

Med omkring 12000 unika djurarter och växter är Kosterhavet Sveriges artrikaste havsområde. Här kan du utforska livet både i vattnet och på land. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Vitlycke museum i Tanum

2,8 mil från Daftö

Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Havets Hus i Lysekil

8,8 mil från Daftö

Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. Öppet dagligen, se öppettider på hemsidan.

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn

14 mil från Daftö

På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Via länken i rubriken kan du läsa mer om aktuella utställningar och öppettider.

Nordens Ark i Hunnebostrand

7 mil från Daftö

Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.

Bohusläns museum i Uddevalla

8,7 mil från Daftö

Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré. Öppet dagligen.

Till toppen på sidan