Till innehållet på sidan
/>/>
04 oktober 2023

Tips på Familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Utlandsresor i all ära. Men, de passar inte för alla. Speciellt inte för barnfamiljer som behöver hålla många bollar i luften samtidigt. Lyckligtvis är Sverige ett land fyllt till bredden med vackra naturlandskap, djupa skogar och glänsande hav. Egentligen är en familjesemester i Sverige den ideala resedestinationen under sommarmånaderna. Och varför inte sätta segel mot västkusten?

Här ger vi dig tips på hur du får den bästa möjliga familjesemestern på västkusten.

Välj rätt typ av boende

På Daftö Resort hittar ni massor av familjevänliga boendetyper. Vill ni bo extra bekvämt i lyxiga rum är Pirathotellet det självklara valet. Vi vill även slå ett slag för våra stugor, som kommer i alla möjliga färger och former. Många är inredda i ett lekfullt pirattema, med spännande kuriosa som barnen kan utforska.

Aktiviteter under familjesemestern

En av de viktigaste delarna för en familjesemester i Sverige är att hålla barnen sysselsatta. Vilket är enklare sagt än gjort.

Som tur är finns det alltid gott om saker att göra här på Västkusten, så att ingen behöver ha tråkigt på semestern. För att hålla barnen upptagna är det bra att planera in en rad olika aktiviteter. Tänk på att varje sak ni gör inte behöver kosta pengar; många av de roligaste aktiviteterna går att uppleva gratis.

Här är några saker ni kan göra för en lite mer aktiv familjesemester:

Båtturer

Utforska Kosterhavet och dess havsliv med båt. Det är Sveriges enda marina nationalpark, som erbjuder upplevelser under hela året.

Krabbfiske

Denna aktivitet kommer att hålla barnen sysselsatta i timmar. Det enda du behöver är rep, klädnypa och något typ av bete (gärna blåmussla).

Vandring i naturen

Vår anläggning är omgiven av natur som bara väntar på att bli upptäckt. Packa med någonting gott att äta och ge dig ut med barnen.

Daftöland

Om ni väljer att bo hos oss under familjesemestern i Sverige måste vi rekommendera ett besök på vår nöjespark Daftöland. Här är det svårt att inte ha roligt.

Klä dig efter väder och vind

Vi vet ju alla med oss att det svenska vädret inte alltid är på vår sida. Speciellt under semestermånaderna.

Se till att ni packar med er rätt typ av kläder för alla väderlekar så att ni ändå kan njuta av semestern om det börjar regna och storma. Att slänga med sig ett par regnjackor och stövlar är aldrig fel!

Involvera barnen så mycket som möjligt

Uppmuntra era barn att delta i planeringen av familjesemestern på Västkusten. Beroende på ålder så kan barnen göra olika saker.

Är de lite yngre kan de hjälpa till att packa väskor med sina favoritkläder och leksaker. För äldre barn kan ni låta dem vara med och leta efter aktiviteter och saker att göra på semestern. De kan även skapa packlistor och hjälpa till med att handla mat inför resan.

Genom att involvera barnen i planeringen av familjesemestern gör du resan mer belönande för dem.

Destination Västkusten: Vad väntar ni på?

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen med massor av olika aktiviteter både på anläggningen och i närområdet.

Hoppas att vi ses i sommar på er familjesemester!

Boka boende!
Till toppen på sidan