Fiske på Västkusten

Det finns många anledningar till att sportfiskare, inbitna såväl amatörer, beger sig till Bohuslän för fiske. De vackra vyerna, de många boendealternativen längs havskanten och de fina förutsättningarna för fisk som nappar.

Havsöring, makrill och torsk hör till de vanliga arterna du kan få på kroken, men det finns även mer udda arter.

Utgå från Daftö - boende med utsikt över fiskevatten

Om Daftö blir din utgångspunkt kan du t.ex. följa havskanten norrut mot Starekilen för bra fiskevatten för Öring och vill du byta miljö kan vi rekommendera att ta bilen till Resö eller ut på öarna utanför Daftö. Här kan du fiska från havskanten eller vada ut en bit i havet. Har du med egen båt finns båtplatser att lägga till vid. 

På Daftö kan du bo i stuga, hotellrum, i gästhamnen eller på campingtomt om du reser hit med egen husbil eller husvagn. På resorten finns en Bistro för mat och dryck där fiskedagen kan startas eller avslutas. Bilen parkeras precis intill boendet och väljer du att bo i stuga finns kök för dig som hellre vill tillaga och äta måltiderna där. 

Fiske med handredskap

Var noga med att läsa på om fiskarten och området du ska fiska i för att följa reglerna som finns. Fiske med handredskap är fritt i Sveriges kustvattenområde och i Strömstad kommun är det även fritt fiske med handredskap i Strömsån och de kommunala delarna av Strömsvattnet (upp till Rörvik). Här kan du läsa mer om vad som gäller för fiske i Strömstad. 

Hummerfiske och räktrålning på Kosterhavet

Från Daftös utflyktsbrygga kan du stiga på en båt som tar dig ut på Kosterhavet i jakt på havets svarta och rosa guld - räkor och humrar. 

Måndagen efter en 20 september startar hummerfisket och då kan du åka med på en båttur där vi drar upp tinor tillsammans med lokala fiskare. Under båtturen serveras kaffe och smörgås och turen kostar 1395 kr per person. Minst 2 personer och max 6 personer. Önskar man köpa med sig hummer tillkommer en kostnad för det. 

Räktrålningen kan genomföras varje vecka måndag till onsdag. Vi möter upp en trålare och tar ombord och äter räkorna som är precis så färska de kan bli. Turen genomförs för grupper om minst 15 personer och kostar 655 kr per person. 

Kontakta info@dafto.se eller 0526-260 40 för att boka någon av dessa turer. 

Under sommaren erbjuds fler båtturer från Daftö, här kan du läsa mer om dem.

Fyra stugor i en sluttning mot havet

Boka boende

På Daftö kan du bo i stuga, hotell, gästhamn eller på campingtomt. Oavsett vilket alternativ du väljer har du parkering precis intill dörren om du kommer med bil.

Till onlinebokningen
Fyra stugor i en sluttning mot havet

Boka boende

På Daftö kan du bo i stuga, hotell, gästhamn eller på campingtomt. Oavsett vilket alternativ du väljer har du parkering precis intill dörren om du kommer med bil.

Till onlinebokningen