Strömstad

Strömstad är en verklig pärla på den svenska västkusten. Staden som fick sina stadsrättigheter 1676 av Karl XI brukar kallas Sveriges västligaste utpost. Här möts historia och modernt kustliv bland gränder och bryggor. Staden bjuder också på västkustens bästa shopping.

Det är enkelt att ta sig runt till fots i Strömstad och det är inte långt mellan mysiga restauranger, inspirerande konstgallerier och trevliga caféer. En dag i stadens centrum är en upplevelse för alla sinnen och åldrar. Faktum är att Strömstad är den fjärde största handelsstaden i Sverige – och den tredje för norrmän.

Passa på att besöka Tanums Shoppingcenter för att fylla på klädbeståndet samtidigt som barnen roar sig i leklandet Fantasy. Letar du dig en bit norrut hittar du Nordby Shoppingcenter, där kan vi lova alla sötsugna barn och vuxna ett godiseldorado hos en av världens största godisbutiker.

Trots kändisskapet för sötsaker har Strömstad faktiskt också ett rykte om sig att vara
hälsans stad och tillhör en av Sveriges äldsta badorter. Gillar du arkitektur från sent 1700-tal bör du ta dig till Bukten, som är Strömstads äldsta bevarade kvarter med små pittoreska radhus längs kullerstensgator.

I Strömstads småbåtshamn är det alltid liv och rörelse och är du sugen på att ta dig ut till havs har du en mängd vackra öar att välja på. Ett hett tips är Tjärnö Akvarium på Lovéncentret söder om Daftö. Här hittar du Sveriges artrikaste akvarium om också är den enda äkta oceaniska miljön i Sverige.

Liknande aktiviter: