Semestertips

Packlista för camping

När det kommer till att campa är det viktigt att ha en lista på vad man ska ta med sig inför resan. Beroende på om man ska åka bil, husvagn eller om man ska tälta har vi satt ihop en konkret lista med allt du kan tänkas behöva.

1. Belysning

När mörkret slår till är det viktigt att kunna se. Därför är en lykta/ficklampa med extra batterier bra att ha med sig.

2. Första hjälpen kit

Du vet aldrig när oturen kan komma. Införskaffa första hjälpen kit med plåster, förband och Aloe Vera burn gel. Det är något varje campingmänniska bör ha med sig!

3. Stormkök

Det är en god idé att köpa ett stormkök när du ska ut och campa, speciellt för längre campingturer. Med ett stormkök är det inte bara mysigt att laga mat över en öppen eld utan det är också skönt att slippa behöva leta efter ved i skogen bara för att få kokt vatten till ditt kaffe på morgonen? Stormköket gör det enklare för dig när du är ute i naturen.

4. Filter

När du väl ska på din campingtur behöver du självklart något att dricka. Är du nära en vattenkälla så ha alltid med dig klortabletter eller ett filter för att filtrera vattnet med.

5. Kläder

Du ska alltid packa extrakläder med dig när du ska campa. Lägg kläderna i plastpåsar för att ge ett extra skydd mot väta.

Det är viktigt att tänka igenom kring packningen så man vet vad som kommer till att behövas. Man borde även testa att campa ute i närheten en natt för att se hur det är. Detta gäller såklart om campinglivet är nytt för dig och om du ska ut på en längre tur.

Oavsett hur du campar är du varmt välkommen till vår camping!

Semester för familjen som spelar padel

För många har padel blivit ett nyvunnet och älskat intresse. Ledig tid går till att spela både seriespel och vänskapsmatcher med vänner och med sin partner. 

Vad passar då bättre än att välja en semesterdestination med möjlighet till padelspel? Även om du inte reser med flera padelentusiaster är det lätt att hitta nya motståndare och skapa nya bekantskaper på plats eller genom matchi.se.

Det är kanske inte alla i familjen som spelar padel och då är det viktigt att det finns något för alla. En semester på en resort som erbjuder flera olika aktiviteter för både barn och vuxna blir rolig för hela familjen. Du kan självklart varva padel med härliga bad och goa stunder på balkongen. 

Aktiv semester med padel och barnaktiviteter  

För många är det viktigt att barnen kan röra sig fritt och säkert på egen hand på området. En barnvänlig resort med aktiviteter för både vuxna och barn gör att semestern blir både rolig och avslappnande. 

För den aktiva familjen bör det finnas bland annat löparspår, utegym och härliga bad som komplement till padelbanorna. 

Eget boende intill padelbanor och utomhusaktiviteter

I rådande tid är ett eget boende att rekommendera. Genom att bo i egen stuga, husvagn, husbil eller båt sköter du din egna matlagning och kan förbereda det mesta inför resan. En sommarsemester som erbjuder padel och gott om utomhusaktiviteter för alla i familjen bokas när det äntligen blir mer ledig tid och fler möten i boxen. 

Välkomna att bo på Daftö Resort som gör det både spännande för barnen och avslappnande för föräldrarna! 

Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2021

Det är fortfarande osäkert hur coronapandemin kommer att påverka sommaren 2021. Många familjer som vanligen åker utomlands väljer nu att njuta av en semester i Sverige med barn. 

Under pandemin är det betydligt smidigare med en barnsemester i Sverige. En “Hemester” eller “Svemester” kan vara minst lika äventyrlig och minnesvärd som en utlandsresa! 

Det finns många anledningar att semestra med barn i Sverige, i denna artikel går vi igenom tre av dessa.

1. Mycket kan vara som vanligt trots COVID

Nuvarande restriktioner tillåter fritt resande inom Sverige. Länder och regioner ändrar nuvarande restriktioner titt som tätt. Jämfört med utlandet har Sveriges restriktioner genomgående varit mildare, vilket underlättar för resande.

Det svenska samhället är i mångt och mycket öppet. En semester på hemmaplan bjuder alltså i hög grad på en vanlig upplevelse.

Vid resor utomlands är kraven på testning höga. Att testas är inte en rolig upplevelse, särskilt inte för barn. Om oturen är framme finns det dessutom en risk att någon i familjen testar positivt och hela semestern förstörs. Att inte få gå på flyget eller hamna i karantän är varken kul för stora eller små.

2. Bekvämt att resa med barn i Sverige

Att flyga är stressigt för barnfamiljer även i vanliga fall. Under rådande pandemi blir det ännu mer saker att hålla koll på. 

Genom att åka bil inom Sverige blir det inte lika superviktigt att hålla tider. Semestern blir inte förstörd om ni missar något flyg. Det finns inte heller någon risk att bagaget försenas eller tappas bort. Ni behöver inte heller boka hemresan i förväg, vilket nästintill är ett krav vid flygsemester. Mindre stress helt enkelt. 

Det är få barn som uppskattar att sitta still längre perioder. Genom att bila kan ni göra stopp på vägen utan problem. Exempelvis om glassuget eller nöden kallar. 

Vi rekommenderar också mer strategiska raster på vägen som förgyller semestern. Låt resan både till och från ert slutmål bli en del av semestern. Gör ett dagsbesök på en nöjespark, ta ett uppfriskande dopp i havet eller spela minigolf.

Barn som spelar minigolf

3. Mycket vackert och spännande att uppleva

Sverige bjuder, särskilt på sommaren, på enormt många olika naturupplevelser. Många av våra 30 nationalparker har aktiviteter som riktar sig mot barnfamiljer. 

Självklart behöver ni inte besöka just en nationalpark för att uppleva vacker natur! Det finns säkert vackra vandringsleder och härliga badplatser i din närhet. Tack vare allemansrätten är många barnvänliga aktiviteter i naturen dessutom helt gratis, vilket sällan är fallet utomlands.

En till fördel med en barnsemester i Sverige är att ni kan välja att både göra små utflykter och större resor. Sprid ut spännande minisemestrar över flera veckor istället för att satsa stort på en charterresa. 

Ni är hjärtligt välkomna att besöka Daftö Resort och Daftöland hur länge ni vill i sommar!