Tre anledningar för en barnsemester i Sverige 2023

Det är en osäkerhet i världen just nu i och med inflationen som pågår. Självklart påverkar detta även familjer som reser; och inte minst de som reser utomlands.

Istället för att betala alldeles för dyra flygbiljetter kan en barnsemester i Sverige vara den perfekta lösningen för semestern 2023.

En “Hemester” eller “Svemester” kan vara minst lika äventyrlig och minnesvärd som en utlandsresa.

Det finns många anledningar att semestra med barn i Sverige, i denna artikel går vi igenom tre av dessa.

1. Tidsomställningar och rutiner för er barnsemester

Att resa utomlands till andra tidszoner kan ställa till rutiner även för den erfarne resenären. Morgonen förvandlas helt plötsligt till natt – vilket kan bli ett mardrömsscenario för mindre barn.

Även om ni åker på barnsemester i Sverige kan det innebära en tidsomställning. Ni kanske är uppe längre om kvällarna, och barnen gör aktiviteter de inte är vana vid.

Men, det kommer inte att påverka barnen alls på samma sätt som med en utlandsresa.

2. Bekvämt att resa med barn i Sverige

Att flyga är stressigt för barnfamiljer även i vanliga fall. Under rådande pandemi blir det ännu mer saker att hålla koll på. 

Genom att åka bil inom Sverige blir det inte lika superviktigt att hålla tider. Semestern blir inte förstörd om ni missar något flyg. Det finns inte heller någon risk att bagaget försenas eller tappas bort. Ni behöver inte heller boka hemresan i förväg, vilket nästintill är ett krav vid flygsemester. Mindre stress helt enkelt. 

Det är få barn som uppskattar att sitta still längre perioder. Genom att bila kan ni göra stopp på vägen utan problem. Exempelvis om glassuget eller nöden kallar. 

Vi rekommenderar också mer strategiska raster på vägen som förgyller semestern. Låt resan både till och från ert slutmål bli en del av semestern. Gör ett dagsbesök på en nöjespark, ta ett uppfriskande dopp i havet eller spela minigolf.

Barn som spelar minigolf

3. Mycket vackert och spännande att uppleva

Sverige bjuder, särskilt på sommaren, på enormt många olika naturupplevelser. Många av våra 30 nationalparker har aktiviteter som riktar sig mot barnfamiljer. 

Självklart behöver ni inte besöka just en nationalpark för att uppleva vacker natur! Det finns säkert vackra vandringsleder och härliga badplatser i din närhet. Tack vare allemansrätten är många barnvänliga aktiviteter i naturen dessutom helt gratis, vilket sällan är fallet utomlands.

En till fördel med en barnsemester i Sverige är att ni kan välja att både göra små utflykter och större resor. Sprid ut spännande minisemestrar över flera veckor istället för att satsa stort på en charterresa. 

Ni är hjärtligt välkomna att besöka Daftö Resort och Daftöland hur länge ni vill i sommar!

Fler nyheter om Semestertips

En Magisk höstlovsresa till Daftö Resort på västkusten

Höstlovet står runt hörnet och vad passar bättre än att utforska västkusten och Strömstad med familjen? Om du söker inspiration för höstlovsresor, bör Daftö Resort definitivt vara på din radar. 

Hos oss hittar du massor av äventyr, höstfärgad natur och avkoppling. Daftö Resort är ett perfekt resmål för dig som planerar en resa på höstlovet med barn.

Varför välja Daftö Resort?

Daftö Resort är beläget nära Strömstad, och vi är en perfekt utgångspunkt till Västkustens skärgård. Här kan du uppleva den naturliga skönheten i regionen, samtidigt som du har tillgång till en mängd aktiviteter som passar hela familjen. 

När man reser på höstlovet kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är engagerande oavsett väder. Särskilt den svenska hösten som har en tendens att kunna skifta snabbt mellan kyla och värme. Lyckligtvis finns det ett varierat utbud på och kring vår anläggning.

Strömstad är fullt med familjeaktiviteter med en stark koppling till havet och allt spännande som lever under ytan. Havet erbjuder också möjligheter för segling, fiske och kanotpaddling, medan skogen är ett utmärkt ställe för lugna promenader bland de gula och röda höstlöven.

Resa på höstlovet: Spöktober

När oktober månad gör sitt intåg förvandlas Daftö Resort till en magisk och spöklik plats för hela familjen. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till denna kusliga månad. 

Spöktober pågår onsdag-lördag under höstloven i Sverige och Norge; alltså veckorna 40, 41 och 44, och det är ett måste för alla som planerar höstlovsresor med barn. Många av aktiviteterna du kan ta del av under Spöktober ingår för dig som boende på anläggningen, och andra kan bokas till.

Ett urval av alla aktiviteter under Spöktokber är spökpyssel, karva pumpor, spökhistorier, åkattraktioner och läskiga spökvandringar i Kråkslottet.

Varför Spöktober är perfekt för höstlovsresor med barn

Spöktober erbjuder en unik blandning av spänning och kreativitet, vilket gör det till det perfekta resmålet för en resa under höstlovet. 

Dessutom är alla aktiviteter utformade med barn i åtanke, vilket gör det till en säker och spännande upplevelse för yngre besökare. Om du har letat efter en resa på höstlovet som är både underhållande och barnvänlig, är Spöktober på Daftö Resort destinationen för dig och familjen.

Resa på höstlovet: Välkommen till oss

Om du planerar en resa på höstlovet och letar efter en destination som erbjuder en balans mellan äventyr och avkoppling, är Daftö Resort det självklara valet.

Med ett brett utbud av aktiviteter och naturskön omgivning, erbjuder Daftö Resort något för hela familjen och gör din höstlovsresa minnesvärd. Oavsett om du är intresserad av att utforska västkustens fina natur, eller helt enkelt vill tillbringa kvalitetstid med familjen, är Daftö Resort platsen att vara på.

Tips på familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen.