Till innehållet på sidan
/>/>
03 september 2018

Från lekplats till nöjespark

Som liten var han och lekte på den lekplats som senare blev Daftöland. Från och med i år är han en av fyra helårsanställda i nöjesparken. Nu ser 23-åriga Ludvig Mattsson fram emot hösten på Daftöland. "Det har varit en fantastisk sommar med strålande väder och öppning av vår första bergochdalbana. Nu blickar vi framåt mot en minst lika bra höst", säger Ludvig.

Mycket har hänt på platsen där Daftöland nu står. Tidigare var det en populär lekplats för Daftös besökare och invånarna i Strömstad med omnejd. En av de som ofta var där och lekte var Ludvig Mattsson från Strömstad.

– Det finns faktiskt ett kort på mig som tvååring när jag kör en av de båtar som fortfarande finns kvar i parken. Sedan när man blev lite äldre cyklade man ofta upp hit och lekte på lekplatsen för att sedan spela fotbollsmatch mellan Sverige och Norge, minns Ludvig.

Ytterligare några år senare, som 17-åring, började han som säsongsarbetare på Daftöland. Även under dessa år har det hänt en hel del. Nöjesparken har vuxit från tre till nio attraktioner, nu senast parkens första bergochdalbana – Skutan, fler pirater har hittat till parken och pampigare shower spelas upp på teatern.

– Parken har ökat på alla sätt. Både med personal, attraktioner och saker att göra. Det innebär också att man måste lära sig fler saker, men det är det som är så kul. Inför varje säsong så har något nytt hänt och det finns en ny utmaning att ta sig an.

För Ludvig innebär jobbet på Daftöland en variationsrik tillvaro bland attraktioner, pirater och krutrök.

– Framför allt är jag ansvarig för spelen i parken. Spelhallen med alla arkadspel och även chokladhjul och de andra spelen vi har. Sedan eftersom jag varit här så länge så har jag även ett övergripande ansvar för personal, attraktioner och är lite alltiallo på vinterhalvåret. Vi är ju inte så många som är här året om så man får verkligen hjälpa till med allt, vilket är kul, avslutar Ludvig.

Nu stundar en härlig höst efter en riktigt varm och skön sommar på Daftöland. Ludvig, hans kollegor och alla pirater håller igång fram till och med den 7 oktober. Det finns med andra ord många tillfällen till piratbus och sköna åk kvar.

Till toppen på sidan