Till innehållet på sidan
/>/>
17 maj 2020

Bäst i Sverige och Topp i Europa

Daftö Resort utanför Strömstad har utsetts till Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC. Som enda turistanläggning i Sverige har man fått det högsta betyget och den prestigefyllda utnämningen.

– Du kan jämföra det med en restaurang som får en stjärna i Michelinguiden, eller en film som vinner en Oscarstatyett. Det finns stor prestige i att få denna utmärkelse, som är den finaste du kan få som campingplats i Europa, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Varje år tar den största tyska motororganisation ADAC, med 19 miljoner medlemmar, fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder.
Endast ett 100-tal av dessa har fått den högsta klassificeringen för 2019 och Daftö Resort behåller sina fem stjärnor som man fick redan 2003.

– Superplatz innebär de allra högsta förväntningarna vad gäller utbud för service och kvalitén på den. Med andra ord behöver en turistanläggning hålla väldigt hög kvalité inom många olika områden. Det är svårt att få titeln Superplatz och minst lika svårt att sedan behålla den som Daftö gjort under en lång period, säger Susanne Bluhm, ledare i ADAC:s inspektörsteam.

Superplatz bygger på anonyma inspektioner under föregående år då hela anläggningen har gåtts igenom. Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort med sin nöjespark Daftöland högsta poäng för 2019. Anläggningen räknas därmed som bäst i Sverige och hör till det absoluta toppskiktet av turistanläggningar i hela Europa.

– Vi är såklart otroligt glada och stolta över att ha tilldelats denna internationellt viktiga utmärkelsen ännu en gång. Det är ett bevis på att såväl branschen som våra gäster uppskattar att vi hela tiden satsar och utvecklar vår anläggning, säger Daftö Resorts VD, Lena Kempe.

Under 2019 fortsätter utvecklingen av resorten. Inte minst med tanke på det pirathotell som nu börjat byggas och dessutom kommer nöjesparken Daftöland få ytterligare en ny attraktion inför årets parksäsong.

Till toppen på sidan