Sveriges mest eftertraktade camping finns i Strömstad

PiNCAMP, ADAC´s campingportal med över 12 000 campingplatser i 40 länder, har analyserat sin statistik för 2023 och fått fram vilka de 10 mest eftertraktade campingplatserna i Sverige är. Anläggningen som toppar listan är Daftö Resort i Strömstad följt av Destination Apelviken i Varberg och First Camp Sibbarb-Malmö.

- Det här är superkul! Vi är väldigt glada över intresset för vår bransch, för Sverige och Västkusten och framför allt för Strömstad och Daftö, säger Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

För många är Sverige ett drömresemål. Både för internationella gäster och för svenska gäster som efter pandemin fått mersmak för semester i Sverige. Enligt SCR:s bransch och marknadsrapport valde 43% av Sveriges internationella sommarturister ett campingboende under 2022. Gästnätterna ökade med 11% jämfört med året innan och Västra Götaland toppar listan över antalet gästnätter per län, med en ökning på nästan 23%.

PiNCAMP´s campingstatistik visar även den att camping blomstrar och att det knappast är någon annan form av semester som växer i sådan takt som just camping.

- Vi har absolut märkt av ökningen. 2022 var för oss ett rekordår och 2023 ser ut att följa samma linje vilket är otroligt kul. Vi har blivit mer kostnadseffektiva efter pandemin vilket gör att vi har ännu mer utrymme till att återinvestera i anläggningen och skapa fler och bättre familjeäventyr för våra gäster, något vi blir ännu mer taggade på nu efter sådana här utmärkelser, avslutar Lena Kempe.

De 10 mest eftertraktade campingarna i Sverige

  1. Daftö Resort
  2. Destination Apelviken
  3. Firs Camp Sibbarp-Malmö
  4. Västervik Resort
  5. Tingsryd Resort
  6. Böda Sand Beach Resort
  7. Mötesplats Borstahusen
  8. Swecamp Flottsbro
  9. Falsterbo Camping Resort
  10. First Camp Oknö-Mönsterås

Relaterade länkar

Fler nyheter om Utmärkelser

Daftö Resort tilldelas utmärkelsen Camper´s Choice 2022

Tillsammans med elva andra anläggningar utses Daftö Resort till en av Sveriges bästa campingar. Över 6000 personer har under fyra veckor röstat fram sina favoritcampingplatser i Sverige. 

- Vi är riktigt stolta och glada över utmärkelsen. Gästernas egna röster är de som betyder mest förstås säger en glad Lena Kempe, VD på Daftö Resort. Lena tog emot priset tillsammans med delägarna Mia och Mette Kempe. 

Daftö Resort fick också utmärkelsen "Bästa aktivitetsutbud"

Vi vill att våra gäster skall väja oss för alla våra äventyr så den utmärkelsen visar ju att det är vad gästerna uppskattar också.
Bra betyg som inspirerar oss att jobba vidare med att utveckla aktiviteterna på Daftö säger Lena.

Camper’s Choice är gästernas nya utmärkelse till sina favoriter bland Sveriges campingplatser på Camping.se. Gästerna utser vinnarna genom att rösta på sina favoriter. 

 

Europatoppen och bäst i Sverige - Daftö Resort är en Superplatz

Daftö Resort i Strömstad har för 16:e året utsetts till Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC. Som enda turistanläggning i Sverige och Norge har man fått det högsta betyget och den prestigefyllda utnämningen.

Boka boende

På Daftö kan du bo precis som du vill. På camping, i stuga, hotell eller gästhamn. Läs mer om boendealternativen och boka ditt nästa familjeäventyr. 

Boka boende