Tips på familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Utlandsresor i all ära. Men, de passar inte för alla. Speciellt inte för barnfamiljer som behöver hålla många bollar i luften samtidigt. Lyckligtvis är Sverige ett land fyllt till bredden med vackra naturlandskap, djupa skogar och glänsande hav. Egentligen är en familjesemester i Sverige den ideala resedestinationen under sommarmånaderna. Och varför inte sätta segel mot västkusten?

Här ger vi dig tips på hur du får den bästa möjliga familjesemestern på västkusten.

Välj rätt typ av boende

På Daftö Resort hittar ni massor av familjevänliga boendetyper. Vill ni bo extra bekvämt i lyxiga rum är Pirathotellet det självklara valet. Vi vill även slå ett slag för våra stugor, som kommer i alla möjliga färger och former. Många är inredda i ett lekfullt pirattema, med spännande kuriosa som barnen kan utforska.

Aktiviteter under familjesemestern

En av de viktigaste delarna för en familjesemester i Sverige är att hålla barnen sysselsatta. Vilket är enklare sagt än gjort.

Som tur är finns det alltid gott om saker att göra här på västkusten, så att ingen behöver ha tråkigt på semestern. För att hålla barnen upptagna är det bra att planera in en rad olika aktiviteter. Tänk på att varje sak ni gör inte behöver kosta pengar; många av de roligaste aktiviteterna går att uppleva gratis.

Här är några saker ni kan göra för en lite mer aktiv familjesemester:

  • Båtturer: Utforska Kosterhavet och dess havsliv med båt. Det är Sveriges enda marina nationalpark, som erbjuder upplevelser under hela året.

  • Krabbfiske: Denna aktivitet kommer att hålla barnen sysselsatta i timmar. Det enda du behöver är rep, klädnypa och något typ av bete (gärna blåmussla).

  • Vandring i naturen: Vår anläggning är omgiven av natur som bara väntar på att bli upptäckt. Packa med någonting gott att äta och ge dig ut med barnen.

  • Daftöland: Om ni väljer att bo hos oss under familjesemestern i Sverige måste vi rekommendera ett besök på vår nöjespark Daftöland. Här är det svårt att inte ha roligt.

Klä dig efter väder och vind

Vi vet ju alla med oss att det svenska vädret inte alltid är på vår sida. Speciellt under semestermånaderna. 

Se till att ni packar med er rätt typ av kläder för alla väderlekar så att ni ändå kan njuta av semestern om det börjar regna och storma. Att slänga med sig ett par regnjackor och stövlar är aldrig fel!

Involvera barnen så mycket som möjligt

Uppmuntra era barn att delta i planeringen av familjesemestern på Västkusten. Beroende på ålder så kan barnen göra olika saker.

Är de lite yngre kan de hjälpa till att packa väskor med sina favoritkläder och leksaker. För äldre barn kan ni låta dem vara med och leta efter aktiviteter och saker att göra på semestern. De kan även skapa packlistor och hjälpa till med att handla mat inför resan.

Genom att involvera barnen i planeringen av familjesemestern gör du resan mer belönande för dem.

Destination Västkusten: Vad väntar ni på?

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen med massor av olika aktiviteter både på anläggningen och i närområdet.

Hoppas att vi ses i sommar på er familjesemester!

Fler nyheter om Semestertips

En Magisk höstlovsresa till Daftö Resort på västkusten

Höstlovet står runt hörnet och vad passar bättre än att utforska västkusten och Strömstad med familjen? Om du söker inspiration för höstlovsresor, bör Daftö Resort definitivt vara på din radar. 

Hos oss hittar du massor av äventyr, höstfärgad natur och avkoppling. Daftö Resort är ett perfekt resmål för dig som planerar en resa på höstlovet med barn.

Varför välja Daftö Resort?

Daftö Resort är beläget nära Strömstad, och vi är en perfekt utgångspunkt till Västkustens skärgård. Här kan du uppleva den naturliga skönheten i regionen, samtidigt som du har tillgång till en mängd aktiviteter som passar hela familjen. 

När man reser på höstlovet kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är engagerande oavsett väder. Särskilt den svenska hösten som har en tendens att kunna skifta snabbt mellan kyla och värme. Lyckligtvis finns det ett varierat utbud på och kring vår anläggning.

Strömstad är fullt med familjeaktiviteter med en stark koppling till havet och allt spännande som lever under ytan. Havet erbjuder också möjligheter för segling, fiske och kanotpaddling, medan skogen är ett utmärkt ställe för lugna promenader bland de gula och röda höstlöven.

Resa på höstlovet: Spöktober

När oktober månad gör sitt intåg förvandlas Daftö Resort till en magisk och spöklik plats för hela familjen. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till denna kusliga månad. 

Spöktober pågår onsdag-lördag under höstloven i Sverige och Norge; alltså veckorna 40, 41 och 44, och det är ett måste för alla som planerar höstlovsresor med barn. Många av aktiviteterna du kan ta del av under Spöktober ingår för dig som boende på anläggningen, och andra kan bokas till.

Ett urval av alla aktiviteter under Spöktokber är spökpyssel, karva pumpor, spökhistorier, åkattraktioner och läskiga spökvandringar i Kråkslottet.

Varför Spöktober är perfekt för höstlovsresor med barn

Spöktober erbjuder en unik blandning av spänning och kreativitet, vilket gör det till det perfekta resmålet för en resa under höstlovet. 

Dessutom är alla aktiviteter utformade med barn i åtanke, vilket gör det till en säker och spännande upplevelse för yngre besökare. Om du har letat efter en resa på höstlovet som är både underhållande och barnvänlig, är Spöktober på Daftö Resort destinationen för dig och familjen.

Resa på höstlovet: Välkommen till oss

Om du planerar en resa på höstlovet och letar efter en destination som erbjuder en balans mellan äventyr och avkoppling, är Daftö Resort det självklara valet.

Med ett brett utbud av aktiviteter och naturskön omgivning, erbjuder Daftö Resort något för hela familjen och gör din höstlovsresa minnesvärd. Oavsett om du är intresserad av att utforska västkustens fina natur, eller helt enkelt vill tillbringa kvalitetstid med familjen, är Daftö Resort platsen att vara på.

Tips på familjesemester i Sverige: Besök Daftö Resort

Skippa utlandsresan i år och satsa på en aktiv familjesemester på västkusten istället. På Daftö Resort hittar ni fina boendealternativ för hela familjen.