Boende och aktiviteter

Stugor med två våningar, uteplats och pirattema

Hyr stuga i Bohuslän

Det finns inte mycket som är mer svenskt än hederlig husvagnssemester; en årlig klassiker för många av våra besökare på Daftö Resort. Men, ibland vill du kanske ha fyra träväggar, ett kök och ett badrum med rinnande vatten. Något som du får när du hyr en stuga hos oss. Lyckligtvis är det inte enbart väggar och rent vatten du får tillgång till. Våra campingstugor i Bohuslän är fullt utrustade med allt du kan tänkas behöva för en underbar semester på den saltstänkta västkusten.

Destination Bohuslän

Bohuslän har mycket att erbjuda för den som vill uppleva en riktigt skön sommar nära havet. Pittoreska fiskebyar, varierad natur och härliga badmöjligheter är bara några av argumenten för att hyra en stuga i Bohuslän.

Bohuslän är känt för sina vackra klippor i granit och charmiga små smultronställen. Daftös anläggning ligger precis i anslutning till sommarpärlan Strömstad. Här kan du njuta av färsk fisk och skaldjur på lokala restauranger, delta i olika aktiviteter och evenemang och uppleva skärgårdens fina natur med båt.

Självklart kan du även besöka Bohuslän och Daftö Resort utanför sommarmånaderna. Våra stugor går minst lika bra att hyra när temperaturen sjunker och mörkret infinner sig. När löven på träden skiftar till sina gula och röda färger kan det vara som allra mysigast att kura ihop sig i en av våra stugor.

Daftös stugor i Bohuslän

I vår charmiga stugby erbjuder vi flera stugalternativ som är anpassade för olika behov och budget. Från små och prisvärda campingstugor till större och lyxigare varianter där inget har lämnats åt slumpen.

Om du reser med familj och barn är stugorna i Piratbyn perfekta för både en längre semester eller en weekend. De är inredda efter Daftöpiraternas tycke och smak. På samma tema har vi även Döskallebyn, som har stugor ovanför marken i kojor och den nyast tematiserade stugbyn som fått namnet Vrakbyn.

Är du ute efter en riktigt stor stuga rekommenderar vi Kaptensbyn, som huserar våra mest exklusiva stugor. Här inne hittar du ett välutrustat kök, kaklat badrum, sovloft och två sovrum. Totalt har dessa stugor åtta sängplatser.  Väggarna är tapetserade med morristapeter och i taket hänger en kristallkrona. En stuga för kaptenen med andra ord.

Missa inte allt som händer på Daftö Resort

Nu kanske du får uppfattningen om att allting här på Daftö kretsar kring stugor. Så är det självklart inte! Vi är en anläggning som bjuder upp till äventyr året runt. För barnen är höjdpunkten på anläggning Daftöland, en stor nöjespark med piratinspirerade attraktioner och mycket annat.

Är det inte en stuga i Bohuslän du är ute efter hittar du också campingplatser för husbil, husvagn och tält. Lägg till med båten i vår gästhamn eller varför inte checka in på pirathotellet och bo som en riktig pirat?

Oavsett vilket typ av boende du väljer är du välkommen till oss på Daftö Resort!

Ovanlig kö för att få säsongsplats

Sedan i måndags ringlar en kö utanför receptionen till Daftö Resort, trots att mångas sommarsemestrar är över. Campingen har blivit utsedd till ”Bästa campingplats för barnfamiljer” flera år och lägger snart ännu en lyckad sommarsäsong bakom sig. Högsommaren är över men trots det köar människorna in. Anledningen till kön är släppet av säsongsplatser som sker 1:a och 2:a september.   

Daftö Resort utanför Strömstad, är ett sommarparadis för barnfamiljer. Pool, nöjespark och äventyrsgolf är några spännande saker som lockar stora som små varje år. Även om högsommaren är över attraherar platsen besökare, personer sitter utanför receptionen för att köa in även i slutet av augusti. Många har köat en vecka - för släppet av campingens säsongsplatser nu på söndag.  

I kön hittar vi bland annat en handfull norrmän som kamperat dygnet runt sedan i söndags, för att få en säsongsplats på campingen. Ingen i kön har tidigare förut köat fysiskt så länge till något, men de menar att en säsongsplats på Daftö är värt det.

- Daftö Resort är det perfekta stället för barnfamiljer att semestra på, hävdar en av norrmännen som hoppas på att få sig en plats för att kunna spendera mer tid på Daftö i framtiden. Han och hans familj har, som många, fått mersmak av platsen efter några besök på campingen och nöjesparken Daftöland.

På söndag den 1 september har befintliga säsongsgäster möjlighet att byta tomt och den 2 september släpps de återstående platserna till nya säsongsgäster. En ringlande kö inför nästa år är anmärkningsvärt för utomstående, men för VD Lena Kempe och hennes medarbetare på Daftö hör det till vanligheten inför ett säsongssläpp.

- Att intresset och engagemanget för oss är stort år efter år gör oss väldigt glada och stolta. Sommaren 2019 har knappt slutat innan vi och gästerna längtar till nästa, men innan dess har vi helger på Daftöland, Spöktober, julshower med julbord och en härlig vår att se fram emot avslutar Lena.

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Kempe, VD och delägare i tredje generation
+46(0)73 270 99 50, lena@dafto.se