Till innehållet på sidan
/>/>
Skepp O´hoj & välkommen till Daftö!

Om Daftö Resort

Skepp O´hoj & välkommen till Daftö!

- På Daftö bor, äter och leker vi som pirater. Daftöpiraterna tar med barn och vuxna på galna upptåg som krabbfisketävlingar, sandslottstävling och båtturer till skattkammarön. På resorten finns också mängder av aktiviteter att göra på egen hand, som Daftökampen där alla som har suttit hemma och hejat till Robinson, Mästarnas Mästare och Wild Kids nu kan utmana familjen. Kapare och pirater möts i utmaningar för både knopp och kropp. Dessutom erbjuder vi äventyrsgolf, padelbanor, gott om lekplatser, ett stort poolområde, vandring och löparspår, utegym, båtturer till Kosteröarna och inte minst vår egen nöjespark Daftöland.

När hungern slår till finns flera restauranger och matställen att välja mellan - de flesta med möjlighet till take away. Med utomhusaktiviteter för hela familjen blir varje dag ett äventyr.

Dessutom har vi en konferensbyggnad som kan ta emot upp till 80 personer året om, bryggbastu att hyra samt flertalet aktiviteter. Det vill säga, vi har något för alla!

Vi ligger bar 5 km från det mysiga kustsamhället Strömstad på Västkusten. Anläggningen är öppen året runt och har kapacitet för ca 3000 övernattande gäster. Vi har 130 stugor med 550 bäddar, 12 hotellrum 10 gästhamnsplatser och plats för 840 husvagnar, husbilar och tält.

Vi vill vara en del av din utomhusupplevelse och vill att du återkommer hit oavsett om du är hos oss som semesterfirare, livsnjutare eller konferensgäst.

Vision

Daftö Resort skapar upplevelser i världsklass.

Affärsidé

Våra gäster väljer oss när de vill komma bort från vardagen och göra något tillsammans. De har höga krav på upplevelsen, boendet, omgivningen och värdskapet. Vi välkomnar barnfamiljer, vuxna utan barn, företag, organisationer och föreningar som värderar upplevelser och sin tid högt.

Historien om Daftö och hur allt startade för 50 år sedan

Farfar Ossian & farmor Linnea Kempe tog sin familj från Sollefteå till Strömstad i början av 60-talet. Deras entreprenörssjälar fick utlopp genom flera verksamheter som engagerade hela familjen. Linnea engagerade sig i gränshandeln. Farfar Ossian Kempe tog över Miltons Camping i Strömstad den första maj 1974. Direkt byttes namnet till Daftö Camping. Då fanns bara utedass och kallvattensduschar.

Ossian som var snickare och hans kompanjon som var rörläggare började bygga för att höja kvaliteten. Bara något år senare kom hans fru Linnea, sonen Ulf med frun Mette in i företaget och tillsammans arbetade de vidare med att utveckla campingen. Visionen var en modern camping där det handlade om att skapa upplevelser än tältplatser. Det har varit 50 år av sann glädje, värdskap, gästservice och hårt arbete.

Idag ägs och drivs Daftö Resort av Mette och döttrarna Mia och Lena, med Lena som VD. Andra, tredje och fjärde generationen drivs i att utveckla företaget och gästupplevelserna – alla tillsammans med ett hängivet gäng medarbetare.

Självklart ska våra 50 år firas under 2024. Hoppas du vill fira tillsammans med oss!

50 års jubileum

I 50 år och tre generationer har vi arbetat med glädje i form av upplevelser och familjeäventyr. Via länken nedan kan du se en intervjufilm med Ulf, Mette, Mia, Lena och Smilla Kempe och få en inblick i Daftös historia, hur allt började och vägen till Daftö Resort & Daftöland som vi känner det idag.

Se filmen om Daftö

Stort aktivitetsutbud

Från påsken till och med höstlovet finns ett stort aktivitetsutbud på resorten. Lederledda aktiviteter med Daftöpiraterna och utomhusaktivteter som padeltennis, pool, nöjespark, äventyrsgolf och piratbilar. Aktiviteterna med Daftöpiraterna ingår i boendepriset.

Bo som du vill

Stuga, hotell, camping eller gästhamn? Du väljer! Vi erbjuder flera olika boendeformer för att du ska kunna bo precis som du vill. Oavsett vad du väljer bor du nära Kosterhavet och har ett stort aktivitetsutbud som ingår i boendepriset.

Ett trähus med ett grönt tak och ett picknickbord framför det.

Nöjesparken Daftöland

Förutom alla aktiviteter och äventyr som finns på resorten bor du här granne med vår egna nöjespark Daftöland. Här finns attraktioner, spel, teater och pirater.

Flera restauranger

När hungern slår till finns flera restauranger och matställen att välja mellan på resorten och i nöjesparken Daftöland - flera med möjlighet till take away. I Restaurang Packhuset kan du öven uppleva kvällsunderhållning från scenen och under dessa tider rekommenderar vi att boka bord.

Boka boende

Vi hoppas få välkomna dig till äventyrliga dagar hos oss. Boka boende i stuga, hotell, camping eller gästhamn och se fram emot dagar att minnas under en lång tid framöver.

VI ÄR EN DEL AV CAMPING BOHUSLÄN

Camping Bohuslän är en sammanslutning av Bohuslänska campingar där du kan uppleva camping på Västkusten när det är som bäst. Utbudet är stort, för precis som de gemytliga gamla fiskelägena avlöser varandra längs hela Bohusläns kustlinje, på samma vis duggar även campingplatserna tätt. Här får du direkt närhet till en världsberömd skärgård, båtturer, cykelstigar, salta bad, spännande uteliv, pinfärska skaldjur, fiske, djupa skogar, trevliga restauranger och fantastiska vandringsleder.

Läs mer
Till toppen på sidan