Till innehållet på sidan
/>/>
För barn som behöver nya organ

Daftö och Jontefonden

Något våra hjärtan bultar extra hårt för är friska, lyckliga och trygga barn, och naturen som de växer upp i. När vi ser lyckliga barn som skapar glädjefylld minnen här hos oss mår vi som bäst. Verkligheten är tyvärr inte ljus för alla. För några familjer är steget större och möjligheterna färre att ta sig hit.

Jontefonden ligger extra varmt om våra hjärtan och vi arbetar på olika sätt för att stödja deras viktiga arbete. Det är en stiftelse som sätter guldkant på tillvaron för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon.

Vi är tacksamma och stolta över att på olika sätt kunna stötta det Jontefonden arbetar med, att bidra med guldkanter till familjer som behöver det allra mest. Stiftelsen arbetar även för att agera stöd till utsatta familjer och sätter ljus på frågor för att förbättra lagstiftningen. Det högre syftet är att inte ett enda barn ska behöva dö i väntan på ett organ.

Antalet organdonationer räcker idag inte till för att fylla det behov som finns. Det står ca 800 personer på väntelistan för nytt organ och varje år dör ca 50 personer i väntan på ett nytt organ de inte hinner att få.

Anmäl dig och dina barn till registret

Kan du tänka dig att ta emot ett organ om det är sista utvägen till ett fortsatt liv?

Om svaret är ja, borde det inte vara självklart att ge? Ta ställning till hur du ställer dig till organdonation, anmäl dig och dina barn här. Dina organ kan rädda upp till åtta liv när du inte behöver dem längre.

Daftö ❤️ Jontefonden

  • Vi lånar ut en stuga till en Jontefondsfamilj som vill komma bort, byta miljö, umgås med varandra och uppleva roliga saker hos oss. Under en vecka bor, äter och leker de som pirater. Genom Jontefonden fortsätter vi ge familjer minnesvärda upplevelser tillsammans på Daftö Resort och Daftöland.
  • På anläggningen finns behållare där du som gäst kan lämna din pant. Panten genererar pengar som vi skänker till Jontefonden. Under 2021, 2022 och 2023 har vi tillsammans samlat in pant motsvarande 304 344 kr till Jontefonden. En fantastisk känsla att få vara med och bidra till stiftelsens viktiga och fantastiska arbete. 
  • Under Jontefondens tre genomförda insamlingsgalor har Daftö Resort varit representerade och bland annat donerat auktionsobjekt som inbringat ca 120 000 kr till Jontefonden.

Läs mer om Jontefonden här

Ta ställning!

Det tar 30 sekunder att registrera dig och dina barn till donationsregistret. Vänta inte, gör det nu!

Till toppen på sidan