Hållbarhet för miljön och medmänniskan

Något våra hjärtan bultar extra hårt för är friska, lyckliga och trygga barn, och naturen som de växer upp i. När vi ser lyckliga barn som skapar glädjefylld minnen här hos oss mår vi som bäst. Verkligheten är tyvärr inte ljus för alla. För några familjer är steget större och möjligheterna färre att ta sig hit.

Jontefonden ligger extra varmt om våra hjärtan och vi arbetar på olika sätt för att stödja deras viktiga arbete. Läs mer här nedanför om hur du kan hjälpa oss att hjälpa under ditt besök hos oss. 

Jontefonden är en stiftelse som sätter guldkant på tillvaron för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Vi är tacksamma och stolta över att på olika sätt kunna stötta det Jontefonden arbetar med, att bidra med guldkanter till familjer som behöver det allra mest. Stiftelsen arbetar även för att agera stöd till utsatta familjer och sätter ljus på frågor för att förbättra lagstiftningen. Det högre syftet är att inte ett enda barn ska behöva dö i väntan på ett organ. 

Antalet organdonationer räcker idag inte till för att fylla det behov som finns. Det står ca 800 personer på väntelistan för nytt organ och varje år dör ca 50 personer då de inte klarar av att vänta längre. 

Anmäl dig och dina barn till registret
Kan du tänka dig att ta emot ett organ om det är sista utvägen till ett fortsatt liv? Om svaret är ja, borde det inte vara lika självklart att ge? Ta ställning till hur du ställer dig till organdonation och anmäl dig och dina barn på Väntainte.nu, dina organ kan rädda upp till 8 liv när du inte behöver dem längre. 

Daftö ❤️ Jontefonden

  • På anläggningen finns behållare där du som gäst kan lämna din pant. Panten genererar pengar som vi skänker till välgörenhet. Under 2018 blev det hela 79 765 kr. 2019 års pant kommer gå till Jontefonden. Pengarna kommer ge glädje både för familjer som har det tufft och vår miljö
     
  • Vi har och kommer fortsätta ge familjer en minnesvärd upplevelse tillsammans på Daftö Resort och Daftöland. Inför familjernas besök informeras alla enheter för att familjen ska få en så bra och säker vistelse som möjligt

  • Under Jontefondens två genomförda insamlingsgalor har Daftö Resort varit representerade och donerat auktionsobjekt som inbringat hela 60 000 kr till Jontefonden. 2017 var det ett julbord med boende för 8 personer och 2018 kunde man ropa hem att arrendera Daftöland för en dag

Läs mer om Jontefonden här.

Ta ställning!

Det tar 30 sekunder att registrera dig och dina barn till donationsregistret på Väntainte.nu. Vänta inte, gör det nu. 

Anmäl dig här